21/9/19

Για την Αγκιά Θοφιά

Επειδή υπάρχουν «φρέσκοι» αναγνώστες που δεν με παρακολουθούν και με ερωτούν για πράγματα που έχω γράψει από το 2015 επανέρχομαι και τους εξηγώ γιατί γράφω για την Αγκιά Θοφιά. 
Λοιπόν, στα «ρωμέικα», η Αγία προφέρεται Αγία και η Σοφία προφέρεται Σοφία. 
Οι Τούρκοι, έλεγαν την Αγία Σοφία , «AgiáΘοφιà», και ορισμένοι αγράμματοι τουρκόφωνοι τουρκομερίτες, το μετέφεραν και στην Ελλάδα.
 Στα ελληνικά δεν υπάρχει καμιά Αγιά. Αγία υπάρχει. 
Και, η προσφώνηση « μωρή ΚυραΣοφιά» ,υπήρχε στα «προσφυγικά», αλλά, προ της υποχρεωτικής εκπαιδεύσεως των κοριτσιών.

 Άλλο η νοσταλγία της Πόλης και άλλο η νοσταλγία του Οθωμανισμού. 

Η Ρωμιοσύνη δεν είναι τουρκόφωνη, ούτε τουρκόφρων.

 Η «AgiáΘοφιà» δεν είναι ρομαντισμός αλλά, αγραμματοσύνη και τουρκολατρεία
Και οι τηλεμαρκουτσάτοι και οι Ορίτζιναλ ακολουθησαν τον πλούσιο στο «AgiáΘοφιà» , και επειδή είναι πλούσιος και ισχυρός κανένας δεν του είπε, ότι η Αγία Σόφία, είναι Αγία Σοφία αλλά αντιθέτως σπεύδουν να επαναλάβουν όλοι εν χορώ ως τουρκόφωνοι , «AgiáΘοφιà». 

ΥΓ. Αφερίμ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία εστάλη από τον Θεό για να σώσει την Ρωμιοσύνη από τον εκφυλισμό, δεν νοείται Ρωμιοσύνη χωρίς Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία αναστήθηκε και είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος τα λέει αυτά;Μήπως... the lodge;Η σφαγή των Ελλήνων στην Σμύρνη, τον Πόντο και αλλού από τον Κεμάλ, ήταν... σωτηρία της Ρωμιοσυνης; Τις "αμπελοφιλοσοφιες" of the lodge μάς λες κι εσύ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν Οθωμανός ο Κεμάλ. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία έδωσε την δυνατότητα στην Ρωμιοσύνη να ξαναλάμψει, οι Ρωμιοί γινόντουσαν θαλασσοπόροι, στρατηγοί, επιχειρηματίες.

Ανώνυμος είπε...

Οπως η λεξη του Ελληνικου Λεξικου, "εναντιον" που παραφραζεται αφειδως απ' τους χαχολους και πρασινοφρουρους της Αννας Μπιλντερμπεγκ αλλα και απο αλλους ρουφιανους της δημοκρατικης σφεντονας, ως..... "εναντια".





Περηφανος Γιουφτος απο 6μιλια Κορινθιας



Ανώνυμος είπε...

Μια ταπεινη ερώτηση προς την Στοά, με όλο τον... σεβασμό(λέμε τώρα):τί γνώμη έχει για το βιβλίο του αειμνηστου Νεοκλη Σαρρη με τίτλο: οσμανικη πραγματικότητα;

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:17:00 π.μ.

Δίνεις κ@λο σε Μογγόλο;

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 1941. 92η ημέρα του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου. Ο Μεταξάς είχε ακόμη 48 ώρες ζωής. Ο Αντισμήναρχος Τσιάνο στην Αλβανία

Το Γενικό Στρατηγείο των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 27 Ιανουαρίου 1941, με το πολεμικό ανακοινωθέν αριθ. 234 ανακοίνωσε: «Στο ελληνικό ...