2/2/20

Γιγαντιαίες Λιτανείες βρίσκονται δε εξέλιξη στο Μαυροβούνιο

Η μία κατευθύνεται προς την Μπεράνε και ξεκίνησε από τα χωριά Ουλότινε Γκόριμ Λούγκα και Σουτιεσκα. Θα διανύσει περίπου 30 χιλιόμετρα και στον δρόμο την ακολουθούν οι πιστοί από τις πόλεις και τα χωριά που περνάει. Αναμένεται στην Μπεράνε στις 15.30. 
Η άλλη ξεκίνησε τα ξημερώματα από τη Μονη Κοσίγιερεφ και κατευθύνεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου του Όστροβο στο Νίκσιτς 50 χιλιόμετρα μακριά όπου την περιμένουν γύρω στις 18.30 .
Η μητρόπολη του Μαυροβουνίου κατήγγειλε «Νύχτα Κρυστάλλων» και ότι το καθεστώς, ακόμα αγνοεί ότι ο λαός του Μαυροβουνίου είναι απαλλαγμένος από το φόβο, και με κάθε τρόπο επιδιώκει να εκφοβίσει τα παιδιά μας στα σχολεία, τους νέους στους δρόμους της πόλης, τους υπαλλήλους των δημοσίων επιχειρήσεων και θεσμών, απειλώντας ή εφαρμόζοντας καταπιεστικά μέτρα. Αυτές τις μέρες, είναι εμφανής η παρουσία διαφόρων «αστυνομικών δυνάμεων» στους δρόμους της Πλιέβλια, οι οποίοι δεν έχουν αριθμούς αναγνώρισης, και διακριτικά και φοράνε κουκούλες. Από αυτή την εκστρατεία δεν γλυτώνουν οι ιερείς και χθες τη νύχτα στη συνοριακή διάβαση Ράντσε ερεύνησαν με ένταλμα το αυτοκίνητο του Επισκόπου Βούδας Νίκσιτς Ιωανίκειου. Ο βουλευτή του δημοκρατικού μετώπου Μίλαν Κνέζεβιτς του οποίου η μητέρα συνελήφθη δήλωσε ότι οι Σέρβοι στο Μαυροβούνιο δεν φοβούνται και ότι τους έχει αφυπνίσει η υιοθέτηση του αμφισβητούμενου νόμου περί ελευθερίας της θρησκείας και σημείωσε ότι η απόσυρση του αμφισβητούμενου νόμου αποτελεί προϋπόθεση για διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: