14/2/20

Μαυροβούνιο: Έληξε η Συνάντηση. Η Μητρόπολη υπέβαλε πρόταση τροποποίησης του επίμαχου νόμου. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν.

Ο αρχιμαφιόζος ΝΑΤΟκομμουνιστής Τζουκάνοβιτς, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο επανέλαβε ότι το Μαυροβούνιο 14 χρόνια μετά την απόκτηση ανεξαρτησίας του, πρέπει να έχει τη δική του Ορθόδοξη Εκκλησία για να ενισχύσει την εθνική του ταυτότητα και να εναντιωθεί στην παρέμβαση της Σερβίας. Ο «Μίλο» είπε ότι το Βελιγράδι χρησιμοποιεί την Σερβική Εκκλησία για να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ποντγκόριτσα.
 Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένα από τα «σημαντικά μέσα» που χρησιμοποιούνται από τους ιδεολόγους της ¨Μεγάλης Σερβίας» εναντίον του Μαυροβουνίου, και ενάντια στην ανεξαρτησία του, την εθνική, πολιτιστική και θρησκευτική του ταυτότητα, είπε ο Τζουκάνοβιτς, που κατηγόρησε την Εκκλησία οτι έχει δεσμούς με την υπερεθνικιστική αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα.
 Ο Τζουκάνοβιτς, υποστήριξε ότι οι εκκλησίες και υπό κρατικό έλεγχο θα συνεχίσουν να δέχονται ορθόδοξους πιστούς. «Είναι εκβιασμός. 
Η Εκκλησία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους πιστούς για να πιέσει το κράτος να εγκαταλείψει το νόμο, ή να την αναγκάσει να συνθηκολόγηση. 
Είναι απολύτως απαράδεκτο», είπε ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου. Καθώς προσεγγίζουν οι κοινοβουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, ο Τζουκάνοβιτς ότι χρησιμοποιεί τη διαμάχη για να εκτρέψει την προσοχή από τα οικονομικά προβλήματα, και τη μαζική διαφθορά. Στην Ισπανία η «Ελ Μούντο», έγραψε ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είναι αποφασισμένη να κρατικοποιήσει στο όνομα του Καίσαρα την ιδιοκτησία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και να την προσφέρει στον Μίλο που θέλει «να την αρπάξει» και τονίζει ό,τι όλα τα άτομα που έχουν ψηφίσει το νόμο για την ελευθερία της θρησκείας έχουν αποβληθεί από την Ορθοδοξία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πώς σου φάνηκαν οι κακαέδες στην Λέσβο που φώναζαν κατά της ΧΑ στην συγκέντρωση κατά των λαθραίων ;;;;; Πιστεύεις ότι στις επόμενες εκλογές αν υπάρχουν ντόπιοι στο νησί θα ψηφίσουν κάτω από 99% συνταγματικό τόξο;;;;

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...