8/2/20

Άντε τώρα να βρεθεί δικαστής για τον Αλεξάντερ Βίνικ

Στη Βουλγαρία, ένας Ανώτατος δικαστής, ο Αντόν Μιτάλοβ, δέχτηκε το αίτημα του κατηγορημένου από τους αμερικανούς για κατασκοπεία, Προέδρου του κινήματος «Ρωσόφιλοι» Νικολάι Μαλίνοφ και του επέστρεψε προσωρινά το διαβατήριο του για να ταξιδέψει στη Μόσχα ώστε να παραλάβει το μετάλλιο «Φιλία» από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. 
Ο Μαλίνοφ πήγε και επέστρεψε, αλλά το Κράτος Δικαίου ήταν «έξω φρενών» με τον δικαστή που ακύρωνε τη δυνατότητα του Κράτους Δικαίου να επιβάλει αποφάσεις με ένα τηλεφώνημα του Ανθύπατου. 
Περίπου οκτώ εβδομάδες μετά, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο, ανακοίνωσε ότι ο βούλγαρος δικαστής, Αντόν Μιτάλοβ, συμμετέχει σε «σοβαρή διαφθορά» και του απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ.
Οι κυρώσεις κατά του Μιτάλοβ επηρεάζουν και την σύζυγό του, Κορνέλια Στόικοβα-Μιτάλοβα και την κόρη τους, την Γκεοργκιάνα Μιτάλοβα. 
Ο Μάικλ Πομπέο σημείωσε την δέσμευση των ΗΠΑ για την μάχη κατά της διαφθοράς. 
Το βουλγαρικό Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση να ζητήσει πληροφορίες μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ του Βούλγαρου δικαστή Αντόν Μιτάλοφ, για την οποία ο Πομπέο είπε οτι, «ο Μιτάλοφ έχει πάρει μέρος σε πρακτικές διαφθοράς οι οποίες υπονομεύουν το κράτος δικαίου και σοβαρά πλήττουν την ανεξαρτησία των δημοκρατικών θεσμών στη Βουλγαρία». 
Η Υπουργός Εξωτερικών Αικατερίνα Ζαχάριεβα δήλωσε ότι «οι πράξεις της Αμερικής δεν είναι ενάντια στα συμφέροντα της Βουλγαρίας». 
Στη συνέχεια το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το ποιές ακριβώς είναι οι πράξεις του Μιτάλοφ, πότε είχαν διαπραχθεί και από ποιόν προέρχεται η εναντίον του καταγγελία, δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση, αλλά είπε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο έχει αξιόπιστες πληροφορίες ότι: «ο Άντον Μιτάλοφ συμμετείχε άμεσα ή έμμεσα σε σοβαρή υπόθεση διαφθοράς, υπό την ιδιότητά του δικαστή του Ειδικού Ποινικού Δικαστηρίου. Αυτή η υπόθεση υπονομεύει το κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς στη Βουλγαρία».
Κατόπιν όλων αυτών, το Κράτος Δικαίου απολύει τον «ανεξάρτητο» δικαστή .
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, Νταναήλ Κύριλλοβ, πρότεινε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να απολύσει τον δικαστή Αντόν Μιτάλοβ με βάση τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι ο δικαστής Μιτάλοβ φαίνεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς. Κατά τον κύριο Κύριλλοβ αυτό θίγει το κύρος της βουλγάρικης δικαστικής εξουσίας και του Κράτους, αμφισβητείται η ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος και η εφαρμογή του κράτους δικαίου. Κατά τον υπουργό ο δικαστής Μιτάλοβ παράνομα έχει επιτρέψει σε κατηγορούμενο να εγκαταλείψει την επικράτεια της χώρας χωρίς να ζητήσει τη θέση του εισαγγελέα, έχει ορίσει δίκη για την οποία δεν είχε διαδικαστική αρμοδιότητα και εκ προμελέτης έχει παραβεί τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά του.
 Άντε τώρα να βρεθεί ανεξάρτητος δικαστής για τον Αλεξάντερ Βίνικ. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χατζαρα μπορείς να εξηγήσεις τί συμβαίνει με το αμερικα; Ο Πομπεο είναι του "βαθεως κράτους" ενώ ο Τραμπ όχι;

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...