24/3/20

Μια ματιά στον κορωνοϊό στα Βαλκάνια

Τις τελευταίες 24 ώρες, 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στη Βόρεια. 7 στα Σκόπια και 5 στο Κουμάνοβο Έτσι, ο συ, νολικός αριθμός των ασθενών που διαγνώστηκαν με τον κορωνοϊό Kovid-είναι 148 άτομα, εκ των οποίων 1 θεραπεύτηκε και 2 πέθαναν.

Στην Αλβανία σήμερα, ανακοινώθηκε το πέμπτο θύμα του κορωνοϊού. Ηταν  49 ετών κάτοικος Τιράνων, και εισήχθη  στην Κλινική Λοιμωδών Νοσημάτων πριν από 10 ημέρες. Έπασχε επίσης από διαβήτη. Επιβεβαιώθηκαν 15 νέα κρούσματα λοιμώξεων από κορωνοϊό .
Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητήσουν την κατάσταση με τον  κοροναϊό  και τα κυβερνητικά μέτρα. Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος , Λουλζίμ Μπάσα, θα προσκληθεί επίσης στη συνεδρίαση.
Η Κροατία και Βοσνία Ερζεγοβίνη ανακοίνωσαν περικοπές 10 ως 15%  στους μισθούς του δημόσιου τομέα.
Το μεγαλύτερο περίπτερο στην Έκθεση του Βελιγραδίου έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο με 3.000 κλίνες για τους μολυσμένους με τον  κορωνοϊό  
Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι προσέφυγε  στο Συνταγματικό Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση της χθεσινής απόφασης της κυβέρνησης σχετικά με νέα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και των οχημάτων.
Ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων   κορωνοϊού   στο Κοσσυφοπέδιο ανέβηκε στους 61, μετά τα 25 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν.
Στη Ρουμανία, όλες οι προγραμματισμένες  χειρουργικές επεμβάσεις απαγορεύτηκαν. Τα χειρουργεία θα λειτουργούν για τις επόμενες 14 ημέρες   μόνο για  την περίπτωση της χειρουργικής επέμβασης έκτακτης ανάγκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: