19/6/21

Το 4ο Κύμα, «δέλτα», άρχισε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Γερμανία ,Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Εφιαλτάκη λαμβάνει μέτρα για την ταχεία διάδοση της μετάλλαξης «ΔΕΛΤΑ» με την διευκόλυνση της εισόδου στην χώρα των φορέων από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, και διευκολύνει τα ταξίδια προς την πηγή της μετάλλαξης της Πακιστανικής Κοινότητας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε την Πέμπτη 11.007 νέα κρούσματα. Την Τετάρτη, αναφέρθηκαν 9.055 κρούσματα, Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τον Φεβρουάριο. Κάτι περισσότερο από το 80% των ενηλίκων Βρετανών έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και το 58% έλαβε δύο και τις δυο δόσεις. 
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό που αποδέχεται η Βρετανία είναι 127.945.‎Η Βρετανία έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό στην Ευρώπη, αν και η κατά κεφαλήν θνησιμότητα είναι υψηλότερη στην Ιταλία και σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης Γερμανία . 

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι ανησυχεί για την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» στη Γερμανία .
«Αναμένω ότι το παραλλαγμένο στέλεχος «Δέλτα» του κορωνοϊού θα εξαπλωθεί στη Γερμανία ακόμη πιο γρήγορα από τα προηγούμενα στελέχη. Το ύπουλο πράγμα με αυτό το στέλεχος είναι ότι τα μολυσμένα άτομα έχουν πολύ γρήγορα ένα πολύ υψηλό ιϊκό φορτίο στον φάρυγγά τους και μπορούν έτσι να μολύνουν τους άλλους πριν καν διαπιστώσουν οι ίδιοι ότι έχουν μολυνθεί», δήλωσε. 
Το ποσοστό του στελέχους του κορωνοϊού «Δέλτα» που εντοπίστηκε στην Ινδία αυξήθηκε πρόσφατα σημαντικά στη Γερμανία. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το ποσοστό επί του συνόλου των κρουσμάτων Sars-CoV-2 ήταν 6,2% την εβδομάδα 31 Μαΐου-6 Ιουνίου. 
Λόγω της εξάπλωσης του στελέχους Δέλτα στη Βρετανία, η κυβέρνηση Τζόνσον ανέβαλε την άρση όλων των μέτρων, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου, έως τις 19 Ιουλίου. Προσεκτική παρακολούθηση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, μέγιστη επαγρύπνηση διότι ο κορωνοϊός δεν έχει ακόμα ηττηθεί και εμβολιασμό εν όψει της ενδεχόμενης εξάπλωσης του το φθινόπωρο συνιστούν ειδικοί και πολιτικοί στη Γερμανία. 
 Το Βουλγαρικό Κέντρο Μολυσματικών και Παρασιτικών Νόσων ανακοίνωσε οτι εντοπίστηκε και στη Βουλγαρία το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξη «Δέλτα» σε δείγμα νεαρού άντρα με άδεια προσωρινής διαμονής στη Βουλγαρία. 
 Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Εφιαλτάκη λαμβάνει μέτρα για την ταχεία διάδοση της μετάλλαξης «ΔΕΛΤΑ» με την διευκόλυνση της εισόδου στην χώρα των φορέων από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, και διευκολύνει τα ταξίδια προς την πηγή της μετάλλαξης της Πακιστανικής Κοινότητας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

με το κόλπο των ανύπαρκτων μεταλλάξεων του ανύπαρκτου ιού μπορείς να επιβάλλεις μονίμως, απότομα και βιαίως ό,τι μέτρα θέλεις, είναι περίεργο πώς δεν είχαν σκεφτεί οι μπολσεβίκοι και ο Χίτλερ ένα τέτοιο κόλπο αν και ήταν διαφορετικές οι εποχές τότε