24/6/21

Στις ΗΠΑ οι Δημοκρατικοί πνίγονται από το δικό τους σχοινί

Έστι δίκης οφθαλμός. Ο Δημοσιονομικός κορσές που επέβαλε το «Δημοκρατικό Κογκρέσο» για να στραγγαλίσει τον Πρόεδρο Τραμπ, πνίγει τώρα την Κυβέρνηση του Μπιντέ. 
Η Ιουδαία υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν δήλωσε ότι «η μη αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες με χρεοκοπία και καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία». «Το ανώτατο όριο χρέους θα έχει ξεπεραστεί παγώσει μέχρι τις 31 Ιουλίου. Εάν υπάρξουν προβλήματα με την αύξησή του, το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκαστεί να λάβει «έκτακτα μέτρα» για να αποτρέψει την αθέτηση πληρωμών», είπε η Ταλμουδίστρια κόρη . 
«Νομίζω ότι θα επιδεινώσει την οικονομική κρίση, θα θέσει σε κίνδυνο τις αμερικανικές θέσεις εργασίας και τις αποταμιεύσεις, και αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που εξακολουθούμε να ανακάμπτουμε από την πανδημία», είπε και κάλεσε το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους το συντομότερο δυνατόν. 
 Νωρίτερα, οι Ρεπουμπλικάνοι δήλωσαν ότι δεν θα στηρίξουν την αύξηση του εθνικού χρέους εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί δεν συμφωνήσουν να μειώσουν τις δαπάνες. 
 Ένα νέο πακέτο κινήτρων για την αμερικανική οικονομία, το οποίο προετοιμάζεται από την κυβέρνηση του Μπιντέ , θα μπορούσε τις ΗΠΑ σε οιονεί χρεοκοπία, προειδοποίησε νωρίτερα ο Ιουδαίος δισεκατομμυριούχος Όλεγκ Ντεριπάσκα, που τόνισε ότι το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ προσεγγίζει τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια και κανένα σχέδιο για τη μείωσή του δεν έχει προετοιμαστεί. 
 Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστεύει ότι η αμερικανική οικονομία μετά το τέλος της κρίσης θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο από το αναμενόμενο στις προβλέψεις πριν από την πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...