27/6/21

Η Ελένη του Σκεντέρμπεη πάει στη Ρώμη για Ψώνια. Η Τουρκία μετά την αποχώρηση της από το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ και τις προκλήσεις σε Κύπρο και Καστελόριζο, κοινοποίησε στον ΟΗΕ την ημερήσια διάταξη των συνομιλιών με την Προδοτική Κοινοπραξία Εφιαλτάκη και τα σημεία που θέλει να περιληφθούν στο συνυποσχετικό γα την παραπομπή της διμερούς διαφοράς στη Χάγη.

 

Η Τουρκία σε επιστολή με ημερομηνία 15 Ιουνίου που κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ στις 22 Ιουνίου, ενημερρωσε τον Γενικό Γραμματέα και τις χώρες για την ατζέντα του Ελληνοτουρκικού διαλόγου  στην  οποία περιλαμβάνεται το θέμα της εναρμόνισης των ελληνικών χωρικών υδάτων  και του Εθνικού Εναέριου Χώρου, οι «γκρίζες ζώνες» των βραχονησίδων, και η ΑΟΖ του Καστελόριζου.

Η επιστολή έχει προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στην Προδοτική Κομπανία που την κράτησε για 12 ολόκληρες ημέρες έξω από τα βωθροκάναλα .

Ο αμερικανός Ανθύπατος αποδίδει την ταυρική ενεργεία σε κάποια «παρανόηση» που αποδίδεται σε  «κακούς χειρισμούς» των Αθηνών.

   Ο διαπραγματευτής η Ελένη Σκεντέρμπεη Σουρανή, που μιλούσε με τον τον Ιμπραχίμ Καλίν πάντως πήρε την πολυπόθητη μετάθεση στην πρεσβεία της Ρώμης, όπου θα εγκατασταθεί προς το τέλος της χρονιάς.

Η «αφωνία» των φιλοκυβερνητικών Παπαγάλων δείχνει πως υπάρχει μείζον θέμα και πολύ αμηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: