28/10/21

Χαράλαμπος Κατσιμήτρος: « Με την πεποίθησιν ακράδαντον υπέρ της νίκης αναφωνώ μεθ’ ημών. Ζήτω, το Έθνος! Ζήτω, η Πατρίς! Ζήτω, ο Στρατός!»


 

Η Ημερήσια Διαταγή του διοικητή της 8ης Μεραρχίας Χαράλαμπου Κατσιμήτρου στις 28/10/1940 
 «Αξιωματικοί και οπλίται της Ογδόης Μεραρχίας, Ο Πρέσβης της Ιταλίας εν Αθήναις εζήτησεν από την Κυβέρνησιν ημών να διέλθη ο Ιταλικός Στρατός δια του εδάφους μας. Η Κυβέρνησις απέρριψε την αίτησιν ταύτην και διέταξε αντίστασιν μέχρις εσχάτων. Ήδη διανοίγεται το στάδιον της εκτελέσεως του υπέρτατου προς την πατρίδα καθήκοντος δια αντιστάσεως, μέχρι εσχάτων συμφώνως προς το σχέδιον ενεργείας. Αξιωματικοί και οπλίται της Ογδόης Μεραρχίας αμυνθήτε του Ιερού Πατρίου εδάφους μετά φανατισμού εναντίον του επιδρωμέως όστις θέλει να προσβάλη ημάς ύπουλως και ανάνδρως. Αναμνησθήτε των ενδόξων παραδόσεων του Έθνους μας και πολεμήσατε μετά λύσσης κατά του ανάδρου εχθρού όστις τόσον ατίμως και άναδρως θέλει να προσβάλη τούτο. Δείξατε εις αυτόν ότι είμεθα εις θέσιν να δώσουμεν την δέουσαν απάντησιν όπως έδωσαν οι Πρόγονοί μας εις τους επιδρομείς Πέρσας. Ο Θεός ας βοηθήσει τον Τίμιον υπέρ Πατρίδος αγώνα μας και ας ευλογήσει τα όπλα μας διότι θα αγωνισθώμεν υπέρ βωμών και εστιών και υπέρ της ελευθερίας μας. Με την πεποίθησιν ακράδαντον υπέρ της νίκης αναφωνώ μεθ’ ημών. Ζήτω, το Έθνος! Ζήτω, η Πατρίς! Ζήτω, ο Στρατός! Χαράλαμπος Κατσιμήτρος υποστράτηγος » 

Προσοχή: Ο Κατσιμήτρος, προέταξε τον ρόλο του Ιωάννη Μεταξά , «ο Πρέσβης της Ιταλίας εν Αθήναις εζήτησεν από την Κυβέρνησιν ημών….η Κυβέρνησις απέρριψε …..και διέταξε αντίστασιν μέχρις εσχάτων» , ενώ ο τενεκές Παπάγος διέταξε υποχώρηση στον Αχελώο , και δεν αναφώνησε, «Ζήτω ο βασιλεύς», αλλά μόνον , Ζήτω, το Έθνος! Ζήτω, η Πατρίς! και Ζήτω, ο Στρατός! 

 Το Διάγγελμα του Ιωάννη Μεταξά προς τον Ελληνικό Λαό στις 28 Οκτωβρίου 1940 

Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον, αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας, και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών Προς τον ελληνικόν λαόν.
Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της. Μολονότι επεδείξαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην, προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημας το δικαίωμα να ζώμεν ως ελεύθεροι Έλληνες μου εζήτησεν σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν, την παράδοσιν τμημάτων του εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της. θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρέσβυν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ' εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος. Έλληνες, τώρα θα αποδείξωμεν εάν είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας, την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον, αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας, και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών! 

 Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως Ιωάννης Μεταξάς

4 σχόλια:

Σούλα Ξανθοπούλου-Κοντοπωπού είπε...

Σκοτωθηκε πολεμωντας ο Κατσιμητρος και τοσες χιλαδες αλλα ελληνοπουλα για να κυβερνησουν την Ελλαδα το Αλεξη, ο Κουτσουμπας, η Φωφαρα, το νοθο της Ντορακλας, ο αλητης-ρουφιανος Σαμαρας, ο κουφος "εθναρχις", ο νωθρος, ο κουλης ο καραφλος, ο εν ψυχρω δολοφονος ελληνων στρατιωτων Φλωρακης, ΟΛΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.


ΡΕ ΟΥΥΥΥΥΥΣΤ! ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πεθανε ξαφνικα
Εφυγε αιφνιδια
έσβησε" ξαφνικά
Τωρα σβηνουν ξαφνικα

22 Σεπ 2021 · «Έσβησε» ξαφνικά ο διασώστης του ΕΚΑΒ και πατέρας τεσσάρων παιδιών

Θλίψη για τον 40χρονο πατέρα 3 τριών παιδιών που "έσβησε" ξαφνικά
10 Σεπ 2021

7 Σεπ 2021 · Έσβησε ξαφνικά 47χρονος εκπαιδευτικός-Καταλείπει πέντε παιδιά

Έσβησε» ξαφνικά 33χρονη μητέρα 2 παιδιών στην Πτολεμαΐδα
20 Οκτ 2021

7 Οκτ 2021 · Χαλκίδας «Έσβησε» ξαφνικά 39χρονη νηπιαγωγός

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν δημοσίευσες το σχόλιο για τους εβραιους και τους συνοδοιπόρους τους;

Ανώνυμος είπε...

μουσείο - ουδέτερη ζώνη του πλανήτη η Ελλάδα.

Μόνο αυτό αρμόζει στην γη που γέννησε τον λευκό άνθρωπο
κάτι σαν Ελβετία, οι κάτοικοι εσαεί υπηρέτες και παραγωγοί του πολιτισμού

Αυτό το πλανητικό μουσείο ως ουδέτερη ζώνη προστατεύεται από πολέμους - εισβολές , οικονομικές επιθέσεις.
Η προσφορά και μόνο των σωζόμενων κειμένων του Αριστοτέλη, ( γιατί υπάρχουν και άλλα ) μπορούν να δικαιολογήσουν τα άνωθεν.
Ο δυτικός πολιτισμός αλλά και η μετέπειτα τεχνολογία δημιουργήθηκαν βάση των κειμένων του Αριστοτέλη.

Αυτοί όλοι που γράφουν και ψηφίζουν και μιλούν για πολιτικάντηδες των τελευταίων 200 ετών δεν έχουν εξετάσει το ΓΕΝΟΣ ΤΟΥΣ
όλοι ΜΗ ελληνικού Dna
όλοι επιμειξίες με ιουδαιο-άραβες, καυκάσιους λευκο-μογγόλους (μετέπειτα προσύλητους στον ιουδαϊσμό ) και λατίνους μαράνο.

102 χρόνια από την Μικρασιατική προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Ο Γουναρης δήλωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Μικρά Ασία , ενώ οι Γουναρικοί Βουλευτές τον εγκατέλειπαν, και η δύναμη του στην Βουλή ειχε μειωθεί σε 155.

  Η κυβέρνση Γούναρη είχε ακόμα  17 ημέρες ζωής. Οι Έλληνες στην Σμύρνη και την Μικρά Ασία είχαν ακόμα 140 ημέρες ζωής Τα "εκτός των τε...