17/1/22

Ιστορίες για ανθρώπους που πέθαναν τυχαία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μελέτη Κέιμπριτζ – Η υποστήριξη των λαϊκιστικών πολιτικών κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρομπέρτο Φόα, συν-διευθυντή του CFD, επισημαίνουν ότι οι απειλές της πανδημίας επέφεραν μία «τεχνοκρατική» μετατόπιση και αντίστοιχη απομάκρυνση από τον λαϊκισμό, με παράλληλη αύξηση της εμπιστοσύνης στις κυβερνήσεις και τους ειδικούς όπως οι επιστήμονες.

https://www.in.gr/2022/01/18/world/meleti-keimpritz-ypostiriksi-ton-laikistikon-politikon-katerreyse-kata-ti-diarkeia-tis-pandimias/

22 Απριλίου 1922.104 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Το Λονδίνο αρνήθηκε ότι ο Στρατηγός Τάουσεντ ήταν απεσταλμένος προς τον Κεμάλ. Οι συνεννοήσεις των συμμάχων για το Ανατολικό διεκόπηαν. Οι εφημερίδες των Βασιλοφρόνων έμαθαν τι είπε ο Άναξ στους Ελληνες της Σμύρνης Οι Κλεφτολουμπινέδες των Αθηνών έκαναν αυτό που ήξεραν. Έκλεβαν. Και από τα άλευρα του Στρατού. Η (ανέμελη) Βουλή συζητούσε περί του Συντάγματος και η λεγόμενη αντιπολίτευσης μετρούσε τα κουκιά για να ρίξει τον Γούναρη. Στο Μέτωπο δεν γινόταν τίποτα. Έφθασε στην Αθήνα η φωτογραφία από το συλλαλητήριο των Μουσουλμάνων στο Εσκί Σεχήρ υπέρ της Ελληνικής Κατοχής. Ο μαρτυριάρης υφυπουργός Πάρκερ απεπέμφθη. Συνελήφθη η αδελφή του ληστή Μπαλούρδου και σύζυγος του ληστή Καραθανάση.

Ενα χρόνο πρίν, στις  22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1921. Ο ΓΟΥΝΑΡΗΣ είχε επιστρέψει "δανοστεφής"   ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ