11/5/22

Χθες το βράδυ στα μέτωπα στην Ουκρανία

 

▪ Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ρωσική αεροπορία έπληξε 93 στόχους , συμπεριλαμβανομένων τριών αποθηκών πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 
 ▪ Οι Πυραυλικές δυνάμεις και οι μονάδες πυροβολικού έπληξαν 407 στόχους συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας . Καταστράφηκαν τέσσερεις θέσεις αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Osa-AKM και 14 αποθήκες πυρομαχικών. Καταμετρήθηκαν 280 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες. 
 ▪ Η αεράμυνα κατέστρεψε εννέα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Συμπεριλαμβανομένου ενός στην περιοχή του νησιού «Οφιούσα» . 
 ▪Τα τελευταία ουκρανικά στρατεύματα στην πόλη Ρουμπέζν στην περιοχή του Λουγκάνσκ είναι "πρακτικά" εγκλωβισμένα στο εργοστάσιο «Ζαρία». Η πολιτοφυλακή της LPR και οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας του τάγματος «Αχμάτ» το χωριό Βοεβοβίβκα κοντά στη Ρουμπέζν. 
 Η πολιτοφυλακή της ΛΔ Ντόνετσκ , με την υποστήριξη πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, εξάλειψε 35 Ουκρανούς κατακτητές ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής Εντουάρ Μπασούριν. «Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι στρατιώτες μας κατέστρεψαν, δύο BMPs, ένα άρμα μάχης, δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα των 122 mm 2S1 Gvozdika, δύο τεθωρακισμένα και πέντε φορτηγά οχήματα», δήλωσε ο Μπασούριν και πρόσθεσε ότι δύο IFV, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο 2S1 Gvozdika, τρεις όλμοι 120 mm και τρία φορτηγά οχήματα με πυρομαχικά αιχμαλωτίστηκαν ως τρόπαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

18 Μαΐου 1792. Ο διαμελισμός της Πολωνολιθουανίας που διέσωσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Η Γερμανίδα που κυβερνούσε τους Ρώσους άκουσε το Λονδίνο αλλά και το μάθημα από τη Γαλλική «Επανάσταση» και εγκατέλειψε τους Έλληνες και την...