21/5/22

Καλή έως πολύ καλή η επίσκεψη της Κούλας στα Κεντρικά για τους χαζούς τηλεθεατές και το αποτύπωμα που τους άφησε η συνάντησή με τον Τζο Μπάιντεν και η ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Και τα αποτελέσματα για την ασφάλεια μας ήρθαν άμεσα

ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΥΛΑ!
Οι φίλοι της Κούλας στα "Κεντρικά" ζητούν να προσέλθει η Ελλάδα σε διάλογο με την Τουρκία για τα όρια του εναέριου χώρου!

Η τροτέζα του Ταύρου φοβάται μην επηρεαστούν οι μεταφορές αμερικανικών όπΛων προς την Ουρανία που γένονται μεσω Πολωνίας και το τουρκοπρακτορείο του Αλαφούζου φωνάζει οτι οι ΚΝΟΥΔΟΥ έκαναν διάβημα.
Ο πρωταθλητής Μαρινάκης με την Γιάνα το έθαψαν το θέμα.

 ΦΟΒΕΡΟ!

Η ΚΟΥΛΑ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ.... ΔΙΑΒΗΜΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙ ΤΡΥΦΕΡΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΚΑΡ
O εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, απαντώντας σε ερώτηση Αμερικανίδας δημοσιογράφου για το πόσο οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και για το πώς αυτές οι ενέργειες επηρεάζουν τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ, κάλεσε,   «όλες τις χώρες να σέβονται τον εναέριο χώρο των άλλων χωρών και να χρησιμοποιούν μαχητικά αεροσκάφη λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας των πολιτικών αεροσκαφών». Παλαιότερα η φράση αυτή δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία, αν δεν είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ το οποίο ισχυρίζεται πως ελληνικά μαχητικά πέταξαν δυτικά της Ίμβρου εντός του τουρκικού εναέριου χώρου. Η Τουρκία έχει ξεκινήσει αυτή την πρακτική τις τελευταίες ημέρες. Όποτε κάνει παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και πετάνε τα τουρκικά μαχητικά πάνω από το ελληνικό έδαφος εκδίδει ανακοινώσεις ότι η ελληνική αεροπορία το είχε κάνει νωρίτερα και συνεπώς η ΤΗΚ προχώρησε σε «αντίποινα». Αμέσως μετά εμφανίζονται οι ΗΠΑ και εκδίδουν ανακοίνωση στο «πνεύμα» «να σέβονται όλοι τον εναέριο χώρο των άλλων». 
Το Στέητ Ντιπάρτμεντ είπε ακόμα : 
 «Όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του εναέριου χώρου μιας χώρας, ζητούμε συντονισμό και συζήτηση και όχι προκλητικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα. Ως θέση αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν τα ζητήματα θαλάσσιας οριοθέτησης ειρηνικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο».

Η δήλωση στα αγγλικά: «On your first question on Turkish overflights, we encourage all countries to respect the sovereign airspace of other countries and to operate state aircraft with due regard for the safety of navigation of civil aircraft. Where disagreements exist over the limits of a country’s territorial airspace, we urge coordination and discussion, not provocative actions that could lead to deadly accidents. As a matter of principle, we encourage all states to resolve maritime delimitation issues peacefully and in accordance with international law».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Στις 29 Απριλίου υπέβαλε την παραίτηση του ο Γούναρης

  Ο Γούναρης κάλεσε το πρωί   της 28 ης Απριλίου τους βουλευτές του στα Γραφεία του Κόμματος. Προσήλθαν 147 και τον εξουσιοδότησαν να χειρι...