14/5/22

Ουκρανία: ¨Ερχεται το σημείο Καμπής

 Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά την βραδινή ενημέρωση ανακοίνωσε  πυραυλικές επιθέσεις κατά 28 προπύργια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Επιπλέον, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές των οικισμών Πετρόβσκογιε και Ζοβτνέβ.

Επί του πεδίου της μάχης βρέθηκαν  90 νεκροί Ουκρανοί  μαχητές και καταστράφηκαν 18  εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα. 

Η ρωσική  αεροπορία  κατέστρεψε 33 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού . 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι τα ρωσικά στρατεύματα προκάλεσαν συντριπτικά πλήγματα στις θέσεις του ουκρανικού στρατού κοντά στο χωριό Ζολότε στην LPR. Η στοχευμένη  επίθεση στην οχυρωμένη περιοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε από το πυροβολικό. 

Ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών Αλεξάντερ Κουμπράκοφ, ανακοίνωσε ότι το 23% του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ουκρανία έχει χαθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι πυραυλικές επιθέσεις στους υποσταθμούς έλξης του ουκρανικού σιδηροδρόμου  έχουν αποτέλεσμα και ένας πολύ μεγάλος αριθμός εγκαταστάσεων τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Σχεδόν το ένα τέταρτο ολόκληρου του δικτύου χάθηκε. Οι πυραυλικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μόνο σε κόμβους και υποσταθμούς στη Δυτική Ουκρανία. Το 23% είναι πολύ στην κλίμακα μιας περιοχής.

 Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία στην πραγματικότητα αποκόπηκε από τις προμήθειες από τη Δύση. Δεν θα υπάρξουν άλλα όπλα. Τουλάχιστον ο βαρύς οπλισμός. Ο υπουργός, μάλιστα, μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Δηλαδή, η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να λάβει βαριά όπλα στο εγγύς μέλλον, εκτός εάν η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ή του Πενταγώνου  βρούν τρόπο να μεταφέρουν άρματα μάχης και βαριά πυροβόλα  όχι σιδηροδρομικώς.

 «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης αποστρατικοποίησης της Ουκρανίας», υποστήριξε ο πολιτικός αναλυτής  Γεβγκένι Μιχαΐλοφ.

Ο Μιχαΐλοφ είναι βέβαιος ότι η διοίκηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχει αλλάξει τακτική, έχει μειώσει τη δραστηριότητα των χερσαίων δυνάμεων και δημιουργεί συνθήκες για ένα σημείο καμπής.

«Έρχεται ένα σημείο καμπής, δεν έχω ακούσει ποτέ για τόσους αριθμούς προσβολών  σε περιοχές ανθρώπινου δυναμικού σε οποιαδήποτε ενημέρωση», ανέφερε .Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας  ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές αεροπορικές  και  πυραυλικές δυνάμεις κατέστρεψαν περίπου 600 περιοχές συγκέντρωσης εχθρικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

"Η επανένωση των νότιων περιοχών της Ουκρανίας με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτη λόγω της ιστορικής σχέσης αυτών των εδαφών" , δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την περιοχή της Κριμαίας Μιχαήλ Σερεμέτ. 
 "Οι νότιες περιοχές της Ουκρανίας είναι ιστορικά μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και η επανένωση τους με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτη. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη Ρωσία, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ αντιτίθενται οι Ουκρανοί εθνικιστές", δήλωσε ο Σερεμέτ στο RIA Novosti.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε στην συνομιλία του με τον Φιλανδό Πρόεδρο ότι «η ουκρανική πλευρά δεν έδειξε ενδιαφέρον για έναν σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο» και ότι «στην πραγματικότητα ο διάλογος ανεστάλη από το Κίεβο».

 Για τη Ρωσία,  βασική πτυχή των διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας είναι η επιστροφή της Ουκρανίας σε ουδέτερο καθεστώς, δηλαδή η άρνηση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολυάνσκι, τόνισε επίσης ότι είναι αδύνατο να επιλυθεί αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία διπλωματικά αυτή τη στιγμή λόγω της θέσης του Κιέβου.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...