5/12/22

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο ο Γιώργος Τράγκας εισήχθη στην ΜΕΘ του Σωτηρία από την οποία δεν βγήκε ζωντανός . Χθες στην Βουλγαρία μόνο 41 κρούσματα και στο Κόσσοβο 2. Στα Τίρανα νοσηλέυεται μόνον ενας ασθενής με ΚΟΒΙΝΤ

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκε σήμερα το πρωί ένας άντρας σε χωριό του Ηρακλείου. 
Βρήκε τον 53χρονο γιο του χωρίς τις αισθήσεις του πάνω στο κρεβάτι του. 
 Ο 53χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Το προηγούμενο 24ωρο, ένας ακόμα 53χρονος έχασε τη ζωή του ξαφνικά, ενώ βρισκόταν μέσα σε ελαιουργείο.

Ο στρατιώτης ΚΟΒΙΝΤ στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

 

Στη Σερβία,  τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκε ο θάνατος  πέντε ασθενών λόγω επίθεσης του στρατιώτη ΚΟΒΙΝΤ19. ‎Από την έναρξη της επιδημίας, έχουν αποβιώσει 17.405 ασθενείς ως αποτέλεσμα της λοίμωξης . ‎Η θνησιμότητα  διαμορφώνεται σε 0,717 % .Από το σύνολο των 3.777 τεστ που έγιναν, επιβεβαιώθηκαν 368   νέα κρούσματα. H θετικότητα των τεστ της Κυριακής    ήταν 9,74%. Στα νοσοκομεία ΚΟΒΙΝΤ νοσηλεύονται 22 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Στη Βουλγαρία, χθες έγιναν   773  τεστ, από τα οποία  μόνο 41  απέβησαν θετικά.  Τα 10 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Σόφια και τα περίχωρα και 8 εντοπίστηκαν στη  Βάρνα. Η Θετικότητα  ήταν 5,3%. Από τα  νέα κρούσματα το 56 %  ήσαν πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Τα 5 από τα νέα κρούσματα, (12,2%) χρειάστηκαν εισαγωγή   σε νοσοκομείο.  Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που ενοσηλεύοντο σήμερα το πρωί ήσαν 356 . Στις ΜΕΘ σήμερα  βρισκόντουσαν 40 ασθείς .Τα ενεργά κρούσματα σήμερα  είναι 4.474 . Τις τελευταίες 24 ώρες αποθεραπεύτηκαν 7 ασθενείς και    πέθανε ένας .Ο αριθμός των θυμάτων από την αρχή της Πανδημίας είναι  38.050. Χθες εμβολιάστηκαν με την ενισχυτική δόση  Μηδέν άτομα.

Στη Σκιπερία, χθες καταγράφηκαν 17 νέα κρούσματα .Τα ενεργά κρούσματα είναι σήμερα 155  .  Και χθες  δεν αναφέρθηκε  νέος  θάνατος από τα πυρά του  στρατιώτη ΚΟΒΙΝΤ19. Τα θύματα παραμένουν στα 3.594. Στην Κλινική Λοιμωδών στα Τίρανα δεν έγινε νέα εισαγωγή και ο ένα ςκαι μοναδικός ασθενής παραμένει ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ. Oι Λοιμώξεις νίκησαν τις Αναρρώσεις με σκορ  17-7. Τις τελευταίες 24 ώρες, πραγματοποιήθηκαν 336 τεστ . Θετικότητα 5,05%  . 11 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στα Τίρανα.

Στο Μαυροβούνιο , δεν αναφέρθηκε   νέος θάνατος ασθενούς, λόγω  του ΚΟΒΙΝΤ. Από τα 455 τεστ που έγιναν, εντοπίστηκαν  19 κρούσματα. 7 εντοπίστηκαν στην Ποντγκόριτσα, και 6 στο Νίκσιτς . Τα υπόλοιπα σε 5 άλλους Δήμους. Θετικότητα 4,18% . Αποθεραπεύθηκαν και άλλοι 9 ασθενείς.  Τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι 228 .

Στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, στις περιοχές υπό τον υγειονομικό έλεγχο της Πρίστινα, τις τελευταίες 24 ώρες   βρέθηκε δυο νέα κρούσματα κρούσμα. Τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι 7εν ανακοινώθηκε  νέος  θάνατος ασθενούς, που πέραν πάσης αμφιβολίας θα ήταν αποτέλεσμα  λοίμωξης από τον στρατιώτη ΚΟΒΙΝΤ19 .

Στη Ρουμανία,στη  Βοσνία Ερζεγοβίνη  και στην Σεβερνοματσεντόνιγια  εκδίδονται εβδομαδιαίες επισκοπήσεις για την πορεία της νόσου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...