9/12/22

9 Δεκεμβρίου 1944. 7η ημέρα των Δεκεμβριανών.

 

Συνεχιζόταν ο βομβαρδισμός από τον ΕΛΑΣ των πολιορκημένων Χωροφυλάκων του Συντάγματος Μακρυγιάννη. Κατέφθασαν ως ενίσχυση 500 γενειοφόροι μαυροσκούφηδες Ελασίτες , οι οποίοι εθεωρούντο από τους κομμουνιστές ως «επίλεκτοι».
Η ανταρτική αυτή δύναμη παρέλασε έφιππη στις γειτονιές της περιοχής επιδεικνύοντας μεγάλα μαχαίρια με τα οποία θα κατάσφαζαν «τους εχθρούς του λαού». 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατόρθωσαν να εισέλθουν στο Σύνταγμα 15 Βρετανοί αλεξιπτωτιστές, με επικεφαλής τον Υπολοχαγό Μπέκερ, οι οποίοι καλυπτόμενοι από πυκνά πυρά των χωροφυλάκων κατόρθωσαν να ναρκοθετήσουν το ρήγμα που είχε δημιουργηθεί στον νότιο μαντρότοιχο. Έχοντας μια απώλεια , οι αλεξιπτωτιστές αποχώρησαν αφού ολοκλήρωσαν την αποστολή τους. 
Την ίδια νύκτα, ωστόσο, οι ΕΛΑΣίτες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν νέο ρήγμα σε άλλο σημείο του νότιου μαντρότοιχου. 
 Η 2η Ταξιαρχία του ΕΛΑΣ κινήθηκε τα ξημερώματα της 9ης Δεκεμβρίου με εντολή του Σπύρου Κωτσάκη κατά της Σχολής Ευελπίδων. Ωρα επιθέσεως ορίστηκε η 6η πρωινή. Οι Ελασίτες από την Καλλιθέα προωθήθηκαν προς Κουκάκι και Ακρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...