9/12/22

ΠΟΥΤΙΝ. Δεν υπάρχει ανάγκη για επιστράτευση και άλλων κλάσεων

 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών , ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για δεύτερο κύμα επιστράτευσης.     

  Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε επίσης ότι οι150.000 πολίτες από τους 300.000 που στρατολογήθηκαν δεν βρίσκονται σε μονάδες. Βρίσκονται ακόμα στους χώρους εκπαίδευσης, όπου υποβάλλονται σε πρόσθετη εκπαίδευση και αποτελούν εφεδρεία

Στο Ντονμπάς, οι μάχες συνεχίζονται. 
Οι πρωϊνές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέρχονται σε 139 καταμετρημένους νεκρούς επί του πεδίου, και 4 άρματα μάχης, 14 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 4 αυτοκινούμενων πυροβόλων και τουλάχιστον πολλών 18 οχημάτων. 
Οι ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκοί έκαναν άλλη μια ανεπιτυχή προσπάθεια να επιτεθούν στο Βοντιάνε στη ΛΔ Ντόνεστκ , χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 15 τεθωρακισμένα οχήματα. Οι Ρώσοι τους εντόπισαν εγκαίρωςκαι εξαπέλησαν μπαράζ πυροβολικού , με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να υποχωρήσουν με σοβαρές απώλειες. 
 Ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι δήλωσε ότι η Ρωσία είχε διανείμει επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με τον βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών του Ντονέτσκ. Το έγγραφο περιέχει στοιχεία από τις 17 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Οι Ενόπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν καταστρέψει 8.897 κτίρια κατοικιών, 2.113 εγκαταστάσεις πολιτικής υποδομής, και περισσότερα από 700 αντικείμενα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, θερμότητας και φυσικού αερίου. 
Στις περιοχές του Κιέβου και της Οδησσού, εξακολουθούν να υπάρχουν έντονα προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έκτακτα μπλακ άουτ θα συνεχίσουν και σήμερα. Η ουκρανική εταιρεία ενέργειας DTEK εξήγησε ότι αυτό θα επιτρέψει «την εξισορρόπηση του ενεργειακού συστήματος και την αποφυγή ατυχημάτων στον εξοπλισμό». Δεν υπάρχουν ακόμη χρονοδιαγράμματα για τις διακοπές λειτουργίας. 
Το Reuters μετέδωσε την πληροφορία για προετοιμασία ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία έναντι 275 εκατομμυρίων δολαρίων. Θα περιλαμβάνει συστήματα αεράμυνας και συγκροτήματα για την καταπολέμηση των UAV. Είναι επίσης πιθανό να παραδοθούν ρουκέτες Himars, πυρομαχικά πυροβολικού και οχήματα Humvee.

Δεν υπάρχουν σχόλια: