6/12/22

Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας: Υποχρεωτικό το εμβόλιο Covid


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση εμβολίου COVID-19 για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και τους άνω των 50 ετών. 
 Οι δικαστές αποφάσισαν ότι η υποχρέωση προστατεύει το δικαίωμα στην υγεία και από σήμερα, θα επιβάλλονται κυρώσεις σε 2 εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις εμβολιασμού. 
 Μετά από πέντε δικαστήρια από την Μπρέσια, την Κατάνια, την Πάδοβα, τη Λομβαρδία και την περιφέρεια της Σικελίας ζήτησαν από το Συνταγματικό Δικαστήριο να εξετάσει τη νομιμότητα του υποχρεωτικού εμβολίου και την αναλογικότητα των κυρώσεων, επειδή πολλοί άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, όπως και για ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των ίδιων των εμβολίων. 
 Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι όλα τα αιτήματά τους ήταν απαράδεκτα και επικύρωσε την απόφαση για το υποχρεωτικό εμβόλιο.
Προς το παρόν, όλοι οι Ιταλοί που κλήθηκαν να εμβολιαστούν θα τιμωρηθούν με πρόστιμο 100 ευρώ. 
Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τους υπαλλήλους επιβολής του νόμου καθώς και τους υπαλλήλους των σχολείων και όλοι άνω των πενήντα ετών. 

Ο στρατιώτης ΚΟΒΙΝΤ19 στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

 

Στη Σερβία,  τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκε ο θάνατος  8 ασθενών μετά την επίθεση του στρατιώτη ΚΟΒΙΝΤ19. ‎Από την έναρξη της επιδημίας, έχουν αποβιώσει 17.413 ασθενείς ως αποτέλεσμα της λοίμωξης . ‎Η θνησιμότητα  διαμορφώνεται σε 0,717 % .Από το σύνολο των 9.668 τεστ που έγιναν, επιβεβαιώθηκαν 731   νέα κρούσματα. H θετικότητα των τεστ της Δευτέρας    ήταν 7,56% από 9,74% της Κυριακής. Στα νοσοκομεία ΚΟΒΙΝΤ νοσηλεύονται 191 ασθενείς από τους οποίους οι 23 είναι  διασωληνωμένοι. Χθες ήταν 22.

Στο Μαυροβούνιο , δεν αναφέρθηκε   νέος θάνατος ασθενούς, λόγω  του ΚΟΒΙΝΤ. Από τα 358 τεστ που έγιναν, εντοπίστηκαν  26 κρούσματα. 9 περισσότερα από χθες. 15 εντοπίστηκαν στην Ποντγκόριτσα, και από 3 στο Νίκσιτς και στο Χέρτζεκ Νόβι. Τα υπόλοιπα σε 3 άλλους Δήμους από 1. Θετικότητα 7,26% . Αποθεραπεύθηκαν και άλλοι 18 ασθενείς.  Τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι 236 από 228 χθες.

 Στη Shqipëria , Σκιπερία, (aka Αλβανία), χθες καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα .Τα ενεργά κρούσματα είναι σήμερα 151 από 155  .  Και χθες  δεν αναφέρθηκε  νέος  θάνατος από τα πυρά του  στρατιώτη ΚΟΒΙΝΤ19. Τα θύματα παραμένουν στα 3.594. Στην Κλινική Λοιμωδών στα Τίρανα δεν έγινε νέα εισαγωγή και ο ένας και μοναδικός ασθενής παραμένει ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ. Oι Αναρρώσεις νίκησαν τις Λοιμώξεις με σκορ  9-5. Τις τελευταίες 24 ώρες, πραγματοποιήθηκαν 75 τεστ . Θετικότητα 6,65% από 5,05%  . Νέα κρούσματα δεν εντοπίστηκαν στα Τίρανα. Τα 2 από τα 5 ήταν στο Δέλβινο

Στη Βουλγαρία, χθες έγιναν   5195  τεστ, από τα οποία  μόνο 295  απέβησαν θετικά.  Τα 90 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Σόφια και τα περίχωρα της. 32  εντοπίστηκαν στη Φιλιππούπολη και 25 στη Βάρνα. Η Θετικότητα  ήταν 5,68% από 5,3% της Κυριακής . Από τα  νέα κρούσματα το  43%  ήσαν πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Τα 62 από τα νέα κρούσματα, (21%) χρειάστηκαν εισαγωγή   σε νοσοκομείο.  Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που ενοσηλεύοντο σήμερα το πρωί ήσαν 354 από 356 χθες . Στις ΜΕΘ σήμερα  βρισκόντουσαν 36 ασθενείς από 40 χθες .Τα ενεργά κρούσματα σήμερα  είναι 4.428 από 4.474 χθες . Τις τελευταίες 24 ώρες αποθεραπεύτηκαν 338 ασθενείς και    πέθαναν 3 εκ των οποίων ο ένας ήταν πλήρως ασφαλής, που εγγυημένα δεν θα πέθαινε από ΚΟΒΙΝΤ.Ο αριθμός των θυμάτων από την αρχή της Πανδημίας είναι  38.053. Χθες εμβολιάστηκαν με την ενισχυτική δόση  302 άτομα.

Στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, στις περιοχές υπό τον υγειονομικό έλεγχο της Πρίστινα, τις τελευταίες 24 ώρες  προσήλθαν για εξέταση 14 άτομα από τα οποία ένα βρέθηκε θετικό . Θετικότητα 7,14%.. Τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι 6 από 7 χθεςεν ανακοινώθηκε  νέος  θάνατος ασθενούς, που πέραν πάσης αμφιβολίας θα ήταν αποτέλεσμα  λοίμωξης από τον στρατιώτη ΚΟΒΙΝΤ19  και δεν εμβολιάστηκε κανείς.

Στη Ρουμανία,στη  Βοσνία Ερζεγοβίνη  και στην Σεβερνοματσεντόνιγια  εκδίδονται εβδομαδιαίες επισκοπήσεις για την πορεία της νόσου

 

Επί Τροχάδην

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...