21/2/23

«Εκείνοι εξαπέλυσαν τον πόλεμο» Η ενοχή της Δύσης, και η απειλή για την ειρήνη .Τα κύρια σημεία από την Ομιλία πράγμα από του Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση

Φωτογραφία: Σεργκέι Καρπουκίν / TASS

 Τα κύρια αποσπάσματα από την ομιλία του Πούτιν

-Μιλώ σε μια δύσκολη στιγμή, ορόσημο για τη χώρα μας. Στην περίοδο των  μη αναστρέψιμων αλλαγών σε όλο τον κόσμο. Τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα που καθορίζουν το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας. Ο καθένας μας έχει τεράστια ευθύνη.

Σχετικά με τους λόγους για την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση 

Πριν από ένα χρόνο, προκειμένου να προστατευθούν οι άνθρωποι στα ιστορικά μας εδάφη, να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας μας, να εξαλειφθεί η απειλή που θέτει το νεοναζιστικό καθεστώς που αναπτύχθηκε στην Ουκρανία μετά το πραξικόπημα του 2014, αποφασίστηκε η διεξαγωγή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Βήμα προς βήμα, θα λύσουμε προσεκτικά και με συνέπεια τα καθήκοντα που αντιμετωπίζουμε

Σχετικά με τη βοήθεια στο Ντονμπάς

Από το 2014, το Ντονμπάς αγωνίστηκε, υπερασπίστηκε το δικαίωμα να ζει στη γη του, να μιλάει τη δική του γλώσσα, να αγωνίζεται και να μην εγκαταλείπει τις συνθήκες του αποκλεισμού και του συνεχούς βομβαρδισμού. (...) Πίστεψαν και περίμεναν να έρθει η Ρωσία  για τη διάσωση τους.

Για μια ειρηνική λύση στο πρόβλημα

Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα με ειρηνικά μέσα. Διαπραγματευτήκαμε υπομονετικά μια ειρηνική διέξοδο από αυτή τη σοβαρή σύγκρουση. Πίσω μας, όμως, ετοιμαζόταν ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο. Οι υποσχέσεις των δυτικών ηγεμόνων, οι διαβεβαιώσεις τους για την επιθυμία για ειρήνη στο Ντονμπάς μετατράπηκαν, όπως βλέπουμε τώρα, σε πλαστογραφία, σε σκληρό ψέμα. Απλώς έσερναν τα πόδια τους.

Σχετικά με την πυρηνική απειλή

Θυμόμαστε επίσης τις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Μετά από όλα, μίλησαν για αυτό δημόσια.

Φωτογραφία: Σεργκέι Καρπουκίν / TASS

Σχετικά με τα εργαστήρια κοντά στα σύνορα της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ανέπτυξαν γρήγορα τις στρατιωτικές τους βάσεις και τα μυστικά βιολογικά εργαστήρια κοντά στα σύνορα της χώρας μας και κατέκτησαν το θέατρο των μελλοντικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ελιγμών. Προετοίμασαν το καθεστώς του Κιέβου υπό τον έλεγχό τους, την Ουκρανία υποδουλωμένη από αυτούς, για έναν μεγάλο πόλεμο.

Σχετικά με τις κατεστραμμένες χώρες

Εξίσου ξεδιάντροπα, διπρόσωπα, συμπεριφέρθηκαν, καταστρέφοντας τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκτη Λιβύητη Συρία. Δεν θα ξεπλυθούν ποτέ από αυτή την ντροπή.

Σχετικά με τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει τόσες στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Υπάρχουν εκατοντάδες από αυτούς. Ολόκληρος ο πλανήτης είναι γεμάτος.

Τα σχέδια της Ουκρανίας για επίθεση

Οι εισερχόμενες πληροφορίες δεν άφησαν καμία αμφιβολία ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 όλα ήταν έτοιμα για μια άλλη αιματηρή τιμωρητική δράση στο Ντονμπάς.Ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τον πόλεμο. Και χρησιμοποιούμε βία για να το σταματήσουμε.

Εκείνοι που ληστεύουν τους Πάντες 

 Δεν λαμβάνουν υπόψη ανθρώπινες απώλειες και τραγωδίες. Επειδή, φυσικά, διακυβεύονται τρισεκατομμύρια δολάρια, η ευκαιρία να συνεχίσουν να ληστεύουμε τους πάντες, κρυπτόμενοι πίσω από λόγια για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, να επιβάλουν νεοφιλελεύθερες, ολοκληρωτικές αξίες, να χαρακτηρίσουν ολόκληρες χώρες και λαούς, να προσβάλουν δημόσια τους ηγέτες τους, να καταστείλουν τη διαφωνία στις χώρες τους.

Φωτογραφία: Γιούρι Σμίτιουκ / TASS

Σχετικά με τους Ναζί στη Γερμανία

Στη δεκαετία του '30 του περασμένου αιώνα, η Δύση άνοιξε πραγματικά το δρόμο για τους Ναζί στην εξουσία στη Γερμανία. Και στην εποχή μας, άρχισαν να κάνουν "αντι-Ρωσία" από την Ουκρανία.

Σχετικά με την ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας "Edelweiss"

Πρόσφατα, μία από τις ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έλαβε το όνομα "Edelweiss". Ως τμήμα του Χίτλερ, το οποίο συμμετείχε στον εκτοπισμό των Εβραίων, και στην εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου.

Δεν δίνουν δεκάρα. Δεν τους  ενδιαφέρει σε ποιον να ποντάρουν στον αγώνα εναντίον μας, στον αγώνα κατά της Ρωσίας. (...) Έτσι,  τους χρησιμοποιούν όλους, και έχουμε δει, τόσο τρομοκράτες όσο και νεοναζί, ακόμη και αν ο διάβολος ενός φαλακρού ανθρώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, Θεός φυλάξοι, μακάρι να εκπληρώσουν τη θέλησή τους.

Για το σχέδιο «εκδίωξης» της απειλής από τα ρωσικά σύνορα 

Όσο περισσότερα δυτικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας φθάνουν στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο θα αναγκαστούμε να απομακρύνουμε την απειλή από τα σύνορά μας.

Σχετικά με την αδυναμία να νικήσουν τη Ρωσία

Είναι αδύνατο να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης. Ως εκ τούτου, διεξάγουν όλο και πιο έντονες επιθέσεις πληροφοριών εναντίον μας.

Φωτογραφία: Λεβ Φεντοσέεφ / TASS

Σχετικά με την ηθική

Οι διαστροφές, ο εκφοβισμός των παιδιών μέχρι την παιδεραστία είναι ο κανόνας της ζωής τους και οι κληρικοί αναγκάζονται να ευλογούν τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Ναι, ο Θεός είναι μαζί τους, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Οι ενήλικες έχουν το δικαίωμα να ζουν όπως επιθυμούν.

Για εκείνους που έκαναν ένα «βήμα στην άκρη»

Δεν θα γίνουμε ποτέ σαν το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών. Δεν θα συμβιβαστούμε με εκείνους που έκαναν ένα βήμα στην άκρη, υποχώρησαν από την πατρίδα τους, θα ζήσουν με αυτήν.

Σχετικά με την παροχή βοήθειας στις οικογένειες των θυμάτων

Καθήκον μας είναι να στηρίζουμε οικογένειες που έχουν χάσει συγγενείς, φίλους, αγαπημένα πρόσωπα, να τις βοηθάμε να μεγαλώνουν, να μεγαλώνουν παιδιά, να τους δίνουμε μόρφωση, επάγγελμα. Η οικογένεια κάθε συμμετέχοντος σε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να βρίσκεται στη ζώνη συνεχούς προσοχής, περιτριγυρισμένη από φροντίδα και τιμή. Οι ανάγκες τους πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, χωρίς γραφειοκρατία.

Είναι απαραίτητο να θεσπιστεί για τους επιστρατευμένους, γενικά για όλο το στρατιωτικό προσωπικό, για όλους τους συμμετέχοντες στην ειδική επιχείρηση , συμπεριλαμβανομένων των εθελοντών, τακτικές διακοπές τουλάχιστον 14 ημερών και τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος για τα οδοιπορικά.

Στο «οικονομικό μέτωπο» που άνοιξε η Δύση

[Η Δύση] δεν έχει επιτύχει τίποτα πουθενά και δεν θα επιτύχει τίποτα. Προσπαθούν να κάνουν τον λαό μας να υποφέρει. Αλλά έπεσαν έξω στους  υπολογισμούς τους .

Φωτογραφία: Πάβελ Γκολόβκιν/AP

Σχετικά με την απελευθέρωση της οικονομίας

Ζητώ από την κυβέρνηση, σε στενή επαφή με το κοινοβούλιο, να προτείνει πρόσθετα μέτρα που θα επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης  της οικονομίας.

Για τον οίκτο των ανθρώπων για τους επιχειρηματίες

Κανένας από τους απλούς πολίτες της χώρας δεν λυπάται εκείνους που έχασαν το κεφάλαιό τους σε ξένες τράπεζες. Δεν λυπάται  όσους έχασαν γιοτ και παλάτια στο εξωτερικό και ούτω καθεξής. Και σε συζητήσεις στις κουζίνες, οι άνθρωποι πιθανότατα θυμήθηκαν τόσο την ιδιωτικοποίηση της δεκαετίας του '90 (...), όσο και την επιδεικτική πολυτέλεια των λεγόμενων νέων ελίτ.

Σχετικά με την επιθυμία της Δύσης να «βάλει φωτιά» στις μετασοβιετικές χώρες

Όλα τα χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Δύση δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια να βάλει φωτιά στα μετασοβιετικά κράτη. Και το κυριότερο είναι να τελειώσουν  τελικά τη Ρωσία.

Σε ποιον βασίζεται η Ρωσία

Εκείνοι που μεγάλωσαν στο Ντονμπάς στην Νοβορωσία, αγωνίστηκαν γι 'αυτούς, θα πρέπει να είναι η κύρια υποστήριξη στο κοινό έργο για την ανάπτυξη αυτών των περιοχών. Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς και να πω: η Ρωσία βασίζεται σε εσάς.

Προεδρικές εκλογές 2024

Οι εκλογές για τις τοπικές και περιφερειακές αρχές τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και οι προεδρικές εκλογές το 2024 θα διεξαχθούν σύμφωνα με τον νόμο, σύμφωνα με όλες τις δημοκρατικές συνταγματικές διαδικασίες.

Επιθέσεις σε ρωσικές στρατηγικές αεροπορικές βάσεις

Γνωρίζουμε ότι η Δύση εμπλέκεται άμεσα στις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πλήξει τις βάσεις της στρατηγικής μας αεροπορίας. Τα drones που χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό εξοπλίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν με τη βοήθεια ειδικών του ΝΑΤΟ. Και τώρα θέλουν επίσης να επιθεωρήσουν τις αμυντικές μας εγκαταστάσεις;

Φωτογραφία: Βιτάλι Τίμκιβ / RIA Novosti

Σχετικά με τους στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ λένε ρητά ότι στόχος τους είναι να προκαλέσουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία.

Σχετικά με τον αμερικανικό κόσμο

Η σχέση μας έχει επιδεινωθεί. Και αυτό είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν αυτοί που, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, άρχισαν να αναθεωρούν τα αποτελέσματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, να οικοδομούν την ειρήνη με τον αμερικανικό τρόπο.

Σχετικά με την ετοιμότητα για πυρηνικές δοκιμές

Ορισμένοι αριθμοί στην Ουάσιγκτον, όπως γνωρίζουμε με βεβαιότητα, σκέφτονται ήδη την πιθανότητα φυσικής δοκιμής των πυρηνικών τους όπλων. Συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν νέους τύπους πυρηνικών όπλων. Οι πληροφορίες αυτές είναι διαθέσιμες.Σε αυτή την κατάσταση, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και η Rosatom πρέπει να διασφαλίσουν την ετοιμότητα για τη δοκιμή ρωσικών πυρηνικών όπλων. Φυσικά, δεν θα είμαστε οι πρώτοι που θα το κάνουμε αυτό. Αλλά αν οι ΗΠΑ διεξάγουν δοκιμές, τότε θα το κάνουμε. Κανείς δεν πρέπει να έχει την επικίνδυνη ψευδαίσθηση ότι η παγκόσμια στρατηγική ισοτιμία μπορεί να καταστραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: