19/2/23

Έρχεται ο Μεγάλος σεισμός της Κωνσταντινούπολης με πιθανότητα να είναι πάνω από επτά Ρίχτερ

 

Οι Τούρκοι σεισμολόγοι προβλέπουν ότι αναμένεται ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη το προσεχές διάστημα, ο οποίος μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και ζητούν να κινητοποιούν όλοι  οι διαθέσιμοι  πόροι  για να σωθούν  ζωές και να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες.

Οι Σεισμολόγοι που μίλησαν για στο Al Jazeera δήλωσαν ότι ένας ισχυρός σεισμός είναι πιθανό να πλήξει τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

 Ο  Σουκρού Ερσόϊ (Shukru Erssoy), καθηγητής γεωλογίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Yildiz της Τουρκίας, δήλωσε ότι ιστορικά αρχεία προηγούμενων σεισμών υποδηλώνουν ότι ένας σεισμός με επίκεντρο κάτω από τη Θάλασσα του Μαρμαρά είναι κοντά.               Ο Χουσεΐν Άλαν, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γεωλογικών Μηχανικών, συμφώνησε: «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, αναμένεται σεισμός μεγέθους 7 ή μεγαλύτερου στην Κωνσταντινούπολη».

 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Κωνσταντινούπολη παρήγαγε το 30,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Τουρκίας το 2021, καθιστώντας την την καρδιά της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Φιλοξενεί επίσης τις πιο ζωτικές εγκαταστάσεις παραγωγής στη χώρα που μπορούν να βλάψουν βαθιά τον βιομηχανικό τομέα της Τουρκίας.

«Η ετοιμότητα για σεισμό θα πρέπει να είναι ένα μεγάλο έργο στην Κωνσταντινούπολη και την Τουρκία. Πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα, να ξεκινήσουμε γρήγορα και να κινητοποιήσουμε όλους τους πόρους για να προετοιμαστούμε για έναν σεισμό στην Κωνσταντινούπολη Ιστανμπούλ", είπε ο Ερσόϊ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ""αντισυστημικό"" προ-νιούζ στην υπηρεσία του βαρδινολατσέικου συμφέροντος.

https://www.pronews.gr/oikonomia/kalytera-na-to-apofeygete-na-giati-den-prepei-na-vazete-10-kai-20-eyro-venzini/