1/3/23

Αφού το σκάνδαλο των Εμβολίων και η Κομπίνα Μπούρλα Φον Λάϊεν βγήκε από την «Αναγέννηση» στα βουλγαρικά προεκλογικά μπαλκόνια, η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας ζήτησε η ΕΕ να σταματήσει να υπερπρομηθεύεται τα εμβόλια του Μπούρλα και να επαναδιαπραγματευθεί τα συμβόλαια. Στο Ψωρογελαδιστάν κανένα κόμμα του Κυναιδοβουλίου δεν ζητά από τον Μητσοτακένσκι τα συμβόλαια ου υπέγραψε με τον Μπούρλα. (Ούτε και το Τέρας του Δομοκού!!!!!).


 

Ο υπηρεσιακός  Υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας , Άσεν Μετζιντίεφ, ζήτησε από την Κυπρία  Επίτροπο  για την Ασφάλεια των τροφίμων,  και την Υγειονομική περίθαλψη Στέλλα Κυριακίδη, να αλλάξουν οι Όροι των συμβολαίων για τις επόμενες προμήθειες εμβολίων που η ΕΕ συμφωνεί με τις εταιρίες παραγωγής.

Ο Μετζιντίεφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία επιμένει για αναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβολαίων μεταξύ της ΕΕ και της Pfizer για το έτος 2022-2023 με την δυνατότητα να σταματήσουν να ισχύουν για τα κράτη μέλη που επικαλούνται  «επιτακτική ανάγκη» ή με την δυνατότητα τα κράτη αυτά να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα συμβόλαια αλλά βάση προμήθειας μόνο των ποσοτήτων που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Ο αριθμός των εμβολίων κατά του ΚΟΒΙΝΤ -19 που προβλέπαται να παραληφθούν και να πληρωθούν υπερβαίνουν κατά πολύ τις ανάγκες των πολιτών και την ζήτηση στην Βουλγαρία. «Η έλλειψη ευελιξίας μέσα στα συμβόλαια αυτά δυσκολεύει τα κράτη μέλη την στιγμή που η πανδημική κατάσταση έχει αλλάξει αισθητά. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη από την ΕΕ και τους παραγωγούς εμβολίων», είπε ο Βούλγαρος στην Κυπρία που έχει βαλίτσα Μπούρλα.

Από  τα εμβόλια που έχουν παραληφθεί και πληρωθεί λόγω λήξης έχουν ήδη καταστραφεί πάνω από 2.3 εκ. δόσεις από τις οποίες οι 1.3 εκ. δόσεις είναι της Pfizer.Το 2023 αναμένεται να καταστραφούν άλλες 2.8 εκ. δόσεις ενώ εκτός από αυτές υπάρχουν δόσεις με ημερομηνία λήξεις τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2024 που ήδη από τώρα οι βουλγαρικές αρχές γνωρίζουν ότι δεν θα προλάβουν να χρησιμοποιηθούν και θα πρέπει να καταστραφούν.

«Κάθε επιπλέον πληρωμή θα είναι νέο χρέος για τα κράτη μέλη, και δεν είναι λογικό να παραληφθούν εμβόλια τα οποία αναπόφευκτα θα καταστραφούν» είπε ο υπουργός της Βουλγαρίας. Εκτός αυτού κάτι τέτοιο σημαίνει απώλεια σημαντικών πόρων είτε σαν πληρωμή για τα εμβόλια είτε σαν αποζημιώσεις για άρνηση παραλαβής από ποσότητες που έχουν ήδη παραγγελθεί. Η Βουλγαρία δεν έχει δυνατότητα για δωρεές και επαναπώληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ζωή του Ρόμπερτ Φίτσο δεν απειλείται πλέον

  Ο Αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας,  Ρόμπερτ Κάλινιακ δήλωσε ότι   «οι φόβοι για τη ζωή του Φίτσο», που νοσηλεύεται σε νοσοκ...