7/2/24

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την επίθεση για την ανακατάληψη του Κράσνι Λίμαν , από όπου αποσύρθηκαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις την 1η Οκτωβρίου 2022, καθώς και για την απελευθέρωση του Κουπιάνσκ. Η Αβντέεβκα αναμένεται να απελευθερωθεί πλήρως τις προσεχείς Ημέρες.

 

Το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική πυραυλική επίθεση κατά Ουκρανικών Στόχων. 
Ανακοινώθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε όλη την Ουκρανία. Κάποια στιγμή, ο ουρανός της Ουκρανίας γέμισε με πυραύλους, που  εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφη Tu-95, Tu-22M3, Su-34, από πλοία που μετέφεραν πυραύλους «Καλίμπρ» Kalibr και από επίγειες εγκαταστάσεις. Για πρώτη φορά συμμετείχαν και drones Γεράνι.
 Όλα αυτά βοήθησαν να σπάσουν οι άμυνες της αεράμυνας της Ουκρανίας. 
Οι πόλεις Κίεβο, Lviv, Myrhorod, Pavlograd, Ivano-Frankivsk, Kirovohrad, Kharkiv, Mykolaiv βομβαρδίστηκαν. Στο Mykolaiv, το εργοστάσιο Okean, όπου παράγονται drones επιφανείας, αποθηκεύεται εξοπλισμός και πυρομαχικά, δέχθηκε επίθεση. 
Το πεδίο εκπαίδευσης Yavoriv στην περιοχή Lviv και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο δάσος κοντά στο αεροδρόμιο Boryspil στο Κίεβο υπέστησαν επίσης ζημιές.
 Στην περιοχή Dnipropetrovsk, οι αρχές ανέφεραν ζημιές στο έδαφος μιας από τις εταιρείες κοινής ωφέλειας.Μέρος του Κιέβου έμεινε χωρίς ρεύμα. 

 Ο εν τω απιέναι αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι με δήλωση του στο Telegram. Ισχυρίστηκε ότι «κατά τη διάρκεια της μαζικής επίθεσης, η αεράμυνα της χώρας κατέστρεψε 44 στόχους. 

«Στην αρχή της ημέρας στις 7 Φεβρουαρίου 2024, ο εχθρός πραγματοποίησε αρκετές επιθέσεις στο έδαφος της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα αεροπορικής επίθεσης .επιθετικά UAV, κρουζ, βαλλιστικούς και κατευθυνόμενους πυραύλους. Χάρη στις δυνάμεις αεράμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καταστράφηκαν 29 πύραυλοι και 15 επιθετικά UAV. Μεταξύ των ρωσικών πυραύλων που καταρρίφθηκαν, ο Ζαλούζνι είδε 26 πυραύλους κρουζ Kh-101 / Kh-555 / Kh-55 και τρεις πυραύλου «Καλίμπρ» Kalibr. 
«Για την απόκρουση της αεροπορικής επίθεσης, χρησιμοποιήθηκαν αντιαεροπορικές πυραυλικές δυνάμεις και μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, κινητές μονάδες πυρός , και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου», ανακοίνωσε ο μέλλον πρέσβης.

 Σήμερα το πρωί ο ρωσικός στρατός «κατέρριψε ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων MiG-29 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Αλεξέεβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ». Επιπλέον, οι δυνάμεις αεράμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναχαίτισαν τέσσερις οβίδες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS και κατέστρεψαν 104 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ουκρανικές αποθήκες όπλων και καυσίμων καταστράφηκαν επίσης. Συνολικά, το Κίεβο έχασε 290 στρατιώτες, που σκοτώθηκαν στα μέτωπα του Ντόνετσκ καθώς και δύο ΤΟΜΑ και 13 οχήματα.
 Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε μια αυτοκινούμενη μονάδα πυροβολικού M109 , πυροβόλα D-20, δύο οβιδοβόλα D-30 και αποθήκες πυρομαχικών. Μια μονάδα του Σώματος «Βόστοκ» ανέτρεψε τις δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Urozhayne και Staromayorskoye στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ. Οι απώλειες του Κιέβου ανήλθαν σε 195 στρατιώτες, τρία οχήματα, δύο αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού Gvozdika και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Akatsiya. Στα μέτωπα του Κουπιάνσκ οι Ουκρανοί έχασαν 275 στρατιώτες που σκοτώθηκαν κα ανήκαν στην 32η Μηχανοκίνητη, την 25η ΑερομεταφερόμενηςΤαξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και την 13ης Ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας.Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν ένα αμερικανικής κατασκευής σύστημα πυροβολικού M777, δύο αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού Gvozdika, ένα οβιδοβόλο D-30 και εννέα οχήματα. Νωρίτερα , ο επικεφαλής του κέντρου Τύπου του Σώματος «Βόσοτκ» , δήλωσε ότι οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) και το πυροβολικό του ρωσικού στρατού έπληξαν την 1η Προεδρική Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Νότιο Ντόνετσκ. Επίσης στις 7 Φεβρουαρίου, μια μονάδα της Ξεχωριστής Μονάδας Φρουρών Ulan-Ude από τη Νότια Ομάδα Δυνάμεων κατάφερε να καταστρέψει μια ομάδα πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Αρτεμόφσκ . Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, καταμετρηθηκαν 11 πτώματα των Ουκρανών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν ισχύουν και οι φήμες ότι πολεμάνε έγκυες και σκοτώνονται τότε τίθεται το ερώτημα γιατί δεν στασιάζει ο ουκρανικός στρατός και να πάει να συλλάβει τον τραβεστί πρόεδρο όπως έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα του πολέμου