28/5/24

ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ. ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 1948. ΤΟ ΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ. ΟΙ ΒΟΜΗΧΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΥΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗ

Ο μαιευτήρας Πέτρος Κόκκαλης (με τον οποίο είχε ξετρελαθεί η μητέρα του Αβρούρι) ως υπουργός του «βουνού» κατήγγειλε από το συνέδριο του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας, ότι το παιδομάζωμα το έκανε η Ελληνική κυβέρνηση. Στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών συνεχιζόταν η δίκη των βιομηχάνων του ΚΚΕ.

 Η ΚΟ Βιομηχάνων είχε επικεφαλής τον Παπαστράτο, (που έβγαζε καλά τσιγάρα στην καροχή και για αυτό δεν δικάστηκε σαν δωσίλογος). Μαζί του και ο Ιουδαίος (Ασκεναζίμ) Στέφανος Ρεσλερ που ειχε γεννηθεί στην Ουγγαρία, και δεν έπαθε τίποτα στην Κατοχή από τους Ναζί.

Η κατηγορία στηρίχθηκε σε έγγραφα που αποκάλυψε η "Εφημερίδα των Χιτών". 
Η υπεράσπιση του Παπαστράτου υποστήριξε ότι  τα εγγραφέα δόθηκαν από το ΚΚΕ για να δυσφημιστούν οι (Αθώοι) Κεφαλαιούχοι.

Αργά το απόγευμα της 1ης Ιουνίου 1948,  το Στρατοδικείο αθώωσε παμψηφεί τους βιομηχάνους του ΚΚΕ. Στο απόσπασμα, πήγαιναν μόνο η ηλίθιοι που μάζευαν φραγκοδίφραγκα από τους φτωχούς για τον Αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την προδοσία στην Μικρά Ασία. Η αδυναμία λήψης αποφάσεων. Η 23η Ιουνίου 1922

  Στις 22 Ιουνίου 1922, οι «5», Δημήτριος Γούναρης, Νικόλαος Στράτος, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Γεώργιον Μπαλτατζής καὶ Νικόλαος Θεοτόκης μαζί ...