4/7/24

Το Κίεβο επιβεβαίωσε την απόσυρση των στρατευμάτων του από την περιοχή «Νόβι» του Τσασόβ Γιάρ

 

Η περιοχή «Νόβι» είναι στρατηγική, γιατί βρίσκεται σε λόφο. Είναι το «ύψωμα» της περιοχής.  

Τα ρωσικά στρατεύματα εκκαθάρισαν πλήρως και τη μικροπεριοχή «Κανάλ» στο ανατολικό τμήμα του Τσασόβ Γιαρ. Οι μάχες εδώ μετατοπίζονται όλο και περισσότερο στην περιοχή του καναλιού Σεβέρσκι Ντονέτς-Ντονμπας, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν υποχωρήσει από τα ανατολικά προάστια του  Τσασόβ Γιαρ σε προετοιμασμένες θέσεις. Το πυροβολικό και η αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας είναι σε αυτό το μέτωπο ειναι πολύ δραστήρια

Δυτικά της Αβντέεβκα , οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτίθενται στη γραμμή Νεβέλσκογιε-Νεταϊλοβο, και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αποσύρουν μονάδες από την Καρλόβκα  , αφήνοντας το μηχανοκίνητο πεζικό για μάχες οπισθοφυλακής για να επιβραδύνουν την πρόοδο των Ρώσων»,

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους σε διάφορους τομείς του μετώπου. 

Στο Μέτωπο της Ζαπορόζιε δεν υπάρχουν  σημαντικές αλλαγές. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιοχή Shcherbakov - Nesteryanka και προχώρησαν σε βάθος μισού χιλιομέτρου. Εδώ, πρωταγωνιστεί το ρωσικό πυροβολικό .


Στο  Μέτωπο του Ντόνετσκ, οι μάχες συνεχίζονται στα περίχωρα του οικισμού, Κωνσταντίνοβκα, στο νότιο άκρο της λίμνης  και μάχονται επίσης στη ρεματιά Ikryanoy δυτικά του Sladke, Στην Κρασνοχορέβκα  τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν τα περίχωρα της πόλης και  προχωρούν στον  αστικό ιστό δυτικά του κεντρικού πάρκου. Υπάρχουν επίσης τακτικές επιτυχίες στην περιοχή του οικισμού Γεβγκένιβκα . Οι Ρώσοι  έχουν επίσης επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου στα περίχωρα της Yasnobrodivka. Στην περιοχή της Νέας Υόρκης, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεση, και υπάρχουν επιτυχίες. 

Στο μέτωπο του Χάρκοβο, οι μάχες συνεχίζονται στο Βοβτσανσκ και στην περιοχή Γκλουμπόκογιε. Ουκρανικές αντεπιθέσεις στην περιοχή Βοβτσάνσκ  και βόρεια του Λίπτσι αποκρούστηκαν. Εδώ, λόγω της δράσης των ρωσικών όπλων μεγάλης εμβέλειας, οι Ουκρανοί δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσουν αρκετές δυνάμεις για να προχωρήσει στην επίθεση.

Ο ρωσικός στρατός έπληξε ένα νέο τμήμα των συνόρων στην περιοχή του Χάρκοβο, καταλαμβάνοντας το χωριό Sotnytskyi Kazachok. Ο οικισμός  έχει καταληφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου. Το Sotnytskyi Kazachok βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, δυτικά του σημερινού κύριου θεάτρου στρατιωτικών επιχειρήσεων . 

Στο μέτωπο Σβάτοβο-Κουπιάσκ η ρωσική επίθεση κατευθύνεται προς τον οικισμό Στεπόβαγια Νοβοσέλβκα  , ενώ παράλληλα συνεχίζεται η προέλαση προς Στελμάχεβκα και Μακέεβκα 

Σημαντικές επιτυχίες του ρωσικού στρατού σημειώνονται στην περιοχή του Τορέσκ, όπου κατέρρευσε η  πρώτη γραμμή της άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 

Κοντά στο Οικισμό «Νέα Υόρκη» οι Ρώσοι προχώρησαν τρία χιλιόμετρα και τον οικισμό Γιουριέβκα . Η επίθεση στο Γιούζνι  συνεχίζεται. Επιπλέον, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν οχυρωθεί στα περίχωρα της Ντρούζμπα και κατέλαβαν επίσης το μεγαλύτερο μέρος του Αρτέμοβο. Στο μέτωπο του Βρεμιέβσκι , οι ρωσικές  ένοπλες δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του οικισμού Σταρομαγιόρσκογιε , προχωρώντας σχεδόν ένα χιλιόμετρο προς την κατεύθυνση της Μακαροβκα.

*Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν  ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τα χωριά Sokol και Voskhod και συνέχισαν να προχωρούν στην περιοχή των χωριών Severnoye, Sotnitsky Kazachok, Druzhba, Novopokrovskoye και Evgenyevka.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης το Σώμα Στρατού «Νότος» τις προηγούμενες 24 ωρες προσέβαλε τις θέσεις 10 ουκρανικών Ταξιαρχιών   και απέκρουσαν πέντε αντεπιθέσεις .

Η ουκρανική πλευρά έχασε έως και 630 στρατιώτες, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα και 12 οχήματα. Καταστράφηκαν 11 αποθήκες πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ένα οβιδοβόλο M198 , ένα οβιδοβόλο M777, καθώς και δύο σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου. Το Σώμα Στρατού «Βορράς» έπληξε το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό 6 Ουρανικών Ταξιαρχιών ,Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 225 στρατιώτες. Το Σώμα Στρατού «Δύση» προσέβαλε τις θέσεις 6 Ουκρανικών  Ταξιαρχιών. Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε έως και 600 στρατιώτες, ένα τεθωρακισμένο όχημα και δύο αυτοκίνητα.Κατά τη διάρκεια της μάχης, χτυπήθηκαν ένα οβιδοβόλο M777, ένα οβιδοβόλο Msta-B, μια εγκατάσταση Gvozdika, δύο οβιδοβόλα D-30 και ένα πυροβόλο L-119. Τρεις αποθήκες πεδίου όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποθήκευαν πυρομαχικά καταστράφηκαν. Το Σώμα Στρατού «Κέντρο», έπληξε τους σχηματισμούς της 24ης, 41ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της 109ης, 129ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας και της 2ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς στις περιοχές Mikhailovka, Novgorod και Toretsk της DPR.Έξι αντεπιθέσεις από ομάδες εφόδου της 31ης, 47ης μηχανοκίνητης, 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της ταξιαρχίας εφόδου Lyut του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας αποκρούστηκαν. Ο εχθρός έχασε 490 στρατιώτες, τρία άρματα μάχης, δύο αυτοκίνητα, τρία οβιδοβόλα D-30 και ένα αντιαρματικό πυροβόλο Rapier.

 

Οι στρατιώτες των μονάδων της Ανατολικής Ομάδας έπληξαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού, της 116ης, 120ης και 123ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στις περιοχές Konstantinopol, Bogatyr, Neskuchny, Storozhevoy της DPR και Novoselovka της περιοχής Zaporozhye. Απέκρουσαν επίσης τρεις αντεπιθέσεις από τους σχηματισμούς της 108ης και 129ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας.Οι απώλειες της ουκρανικής πλευράς ανήλθαν σε έως και 140 στρατιώτες, οκτώ οχήματα, ένα οβιδοβόλο M777 και δύο οβιδοβόλα FH-70.

 

Το Σώμα «Δνείπερος» χτύπησε το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό , της 141ης Ταξιαρχίας Πεζικού, της 128ης Ορεινής Ταξιαρχίας Επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στις περιοχές Zherebyanki, Nesteryanka της περιοχής Zaporozhye και Tokarevka της περιοχής Kherson.Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 140 στρατιώτες, ένα τεθωρακισμένο όχημα, τέσσερα αυτοκίνητα, τέσσερα οβιδοβόλα M777, μια εγκατάσταση Akatsiya, πυροβόλα D-20 και Hyacinth-B.

 

Η αεροπορία, τα UAV, τα πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό ομάδων στρατευμάτων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέστρεψαν ένα ουκρανικό αεροσκάφος MiG-29 και έπληξαν δύο επιχειρήσεις του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος, ένα διυλιστήριο πετρελαίου και μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων που προμήθευε στρατιωτικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ένα εργαστήριο παραγωγής και μια αποθήκη για την αποθήκευση επιθετικών drones, καθώς και συγκεντρώσεις εχθρικού ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού σε 128 περιοχές.Η αεράμυνα κατέρριψε 37 UAV, μια βόμβα Hammer, έναν πύραυλο HARM και 14 οβίδες HIMARS MLRS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: