31/8/24

31η Αυγούστου 1949. Σκοτώθηκε στον Ταΰγετο ο Μέραρχος Πελοποννήσου του ΔΣΕ Στέφανος Γκιουζέλης. Συνεχίστηκε η Παράδοση των Συμμοριτών στον Γράμμο. Θανατικές καταδίκες από τα Στρατοδικεία



"Υπό του αποσπάσματος Χωροφυλακής Λουτσίνη κατόπιν συμπλοκής επί Ταϋγέτου εξωντώθησαν οι κομμουνιστοσυμμορίτες Σταύρος Ζερβέας, εξ Εκωχωρίου Καλαμών και ο έμπορος έξ Αθηνών. Στέφανος Παναγιωτόπουλος. Ως διεπιστώθη «ο έμπορος , Στέφανος, Παναγιωτόπουλος είναι ο 'Αρχικ]ρίτης Στέφανος Γκιουζέλης, υποστράτηγος Διοικητής της Μεραρχίας Πελοποννήσου των Κ]Σ και μέλος του Ανωτάτου Πολεμικού Συμβουλίου τού ΔΣ. Η αγνώρισις εγένετο παρουσία Αξιωματικών Χωροφυλακής και Στρατού υπό Συμμοριτών μετακληθέντων έκ του Στρατοπέδου Τριπόλεως και ανηκόντων εις τό επιτελείο τού εξοντωθέντος Αρχικ]ρίτου"

-Τμήμα Στρατού και Χωροφυλακής Δεσκάτης συνεπλάκη  μετά πολυμελούς Κ]Σ. Εφονεύθησαν 14 Κ/Σ. και ηχμαλωτίσθησαν 3.        Είς χείρας ημετέρων περιήλθον 15 ατομικά όπλα, 2 οπλοπολυβόλα,           18 ημίονοι, 80 πρόβατα, 500 οκάδες αλεύρου κ.λ.π. τρόφιμα.















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν υπάρχει τίποτα να χαρείς μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, ακόμα και σε περιπτώσεις που ήμασταν με τους νικητές και αιματοκυλιστήκαμε(βλέπε Β' ΠΠ) ουσιαστικά χάσαμε Β. Ηπειρο, Β. Μακεδονία, Ανατολική Ρωμυλία, Κύπρο και ίσως Ανατολική Θράκη και μέρος της Μικράς Ασίας, το1922 τα ίδια, το 1940-49 τα ίδια, το 1957 με τους Έλληνες της Πόλης τα ίδια, το 1964 τα ίδια, το 1974 τα ίδια, το 1996 τα ίδια και σήμερα δεν υπάρχει καν κάτι να χαθεί καθότι η χώρα κατοικείται κατά το ήμυσι από λαθρεποίκους, το τελευταίο πρόβλημα είναι οι Τούρκοι

Αυτό που σα; υποσχέθηκε το πρωί. Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Δράσις» της Θεσσαλονίκης και που δεν το υπέγραψε ο «Σκοταδιστής» και «οπισθοδρομικός» Συντάκτης του που δεν έπινε «ουίσκυ» όπως η «Πλουτοκρατία» και δεν πίστευε στον «Ελεύθερο Έρωτα». Ο άνθρωπος αυτός ήταν και Καλός Ελληνας και Καλός Χριστιανός. Και υποστηριζε την Επανάσταση του Στρατού. Και εξαπατήθηκε. Γιατί ο Ρουφογάλης ο Μπαλόπουλος και ο Κώστας Παπαδόπουλος έπιναν «ουίσκι». Γιατί η Ολιγάριθμή (Κλεφτολουμπινέ) «πλουτοκρατία» συνέχισε να κλέβει και να πλουτίζει. Και εξαπατήθηκε γιατί η επταετία ήταν η «κολυμβήθρα του Σιλωαμ», για να ξεπλυθούν οι Κομμουνιστές από το ελληνικό Αίμα και να επανέλθουν με το φωτοστέφανο της Μπουμπουλίνας και του ΕΑΤ ΕΣΑ. στον ρόλο που τους ανέθεσε η Αυτοκρατορία στην Βάρκιζα.