25/8/24

O πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής της πλατφόρμας «Τέλγκραμ» Πάβελ Ντούροφ συνελήφθη χθες το βράδυ από τις Γαλλικές Αρχές στο αεροδρόμιο «Λε Μπουρζέ» όπου προσγειώθηκε με ιδιωτικό αεροσκάφος από το Μπακού, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.


 Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του «Τέλγκραμ» Πάβελ Ντούροφ , έχοντας εγκαταλείψει τη Ρωσία αναζητώντας το καθεστώς του «ανθρώπου του κόσμου», παρέμεινε  για τη δυτική κοινωνίαένας «επικίνδυνος Ρώσος», παρά τις προσπάθειες να αποστασιοποιηθεί από την πατρίδα του.

«Ο Ντούροφ  ήθελε να είναι ένας λαμπρός «άνθρωπος του κόσμου» που ζει πολύ καλά χωρίς την πατρίδα του. Υπολόγισε λάθος!», τόνισε ο  Μεντβέντεφ. 

Οι γαλλικές αρχές κατηγορούν  τον Ντούροφ  για συνέργεια στην τρομοκρατία και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ιδρυτής του  "Τέλεγκραμ" TΠάβελ Ντούροφ θα αφεθεί ελεύθερος εάν συμφωνήσει να συνεργαστεί με τη Δύση, δήλωσε ο Κύριλ Καμπάνοφ, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ρωσίας, που τόνισε , ότι είναι δύσκολο για τη Ρωσία να παράσχει βοήθεια στον επιχειρηματία, αφού είναι πολίτης της Γαλλίας. 
" Πιστεύω ότι τώρα θα προσπαθήσουν τελικά να θέσουν τον Ντούροφ υπό έλεγχο.   Πιστεύω ότι αν βγει ο Ντούροφ, τότε θα έχει έρθει σε συμφωνία με τη Δύση, και το Telegram θα τεθεί εφεξής υπό έλεγχο. Εάν κρατείται, τότε δεν  θα συμφωνεί", δήλωσε ο Καμπάνοφ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν και πιστεύω ότι είναι ψυχολογική επιχείρηση τύπου Σνόουντεν, πιθανόν να είναι κάποιος χαζούλιακας που νομίζει ότι μπορεί να είναι "πολίτης του κόσμου" χωρίς να είναι Χάζαρος ή να έχει συμβόλαια με αυτούς

104 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Στην Αθήνα, ελήφθησαν οι «αποφάσεις» των οποίων η υλοποίηση ανετέθη στους Στεργιάδη και Χατζηανέστη. Το χρονικό όριο για την «λύση» ήταν τα μέσα Αυγούστου. Η Προδοσία θα γινόταν σε 54 ημέρες. Της Παναγίας. Την Τρίτη 21η Ιουνίου 1922 ο κύκλος των Προδοτών περιελάμβανε τον Γλύξμπουργκ, τους Πέντε που εκτελέστηκαν, τον 6ο Χατζηανέστη , τον Στεργιάδη τον Τριανταφυλλάκο, και τον Τρικούπη ο οποίος δεν είχε ακόμα ανακοινωθεί. Το μυστικό το γνώριζαν και ο Ρούφος και ο Μέγας Δάσκαλος της Στοάς των Αθηνών και ο Άγγλος Πρέσβης. Χατζηανέστης και Στεργιάδης θα έφευγαν για την Σμύρνη την Πέμπτη. Από τους Τούρκους το μυστικό το ήξερε ο Κεμάλ. Στο Λονδίνο το ήξεραν, ο Λόϋδ Τζώρτζ και ο Μπάλφουρ και η Μεγάλη Στοά. Όλοι οι άλλοι γνώριζαν ότι "η λύση" του Ανατολικού θα ήταν στρατιωτική. Ο Κεμάλ έχτιζε τον μύθο του.

Το Λονδίνο κατηγορούσε τους Γάλλους και τους Ιταλούς ότι εγκατέλειψαν τους Χριστιανούς, ενω και το Παρίσι και οι Ρώμη ειχαν λάβει εγγυήσεις ...