4/9/24

Έφθασαν τις 10.000 τα πτώματα των Χαχόλων που πρέπει να παραδοθούν στο Κίεβο

 


Οι Ρώσοι καταμέτρησαν σήμερα στο μέτωπο του Κουρσκ 450 πτώματα Χαχόλων. 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στρατιώτες έχασαν σήμερα ένα άρμα μάχης , 17 τεθωρακισμένα οχήματα, τρία γαλλικά αυτοκινούμενα πυροβόλα «Caesar» και ένα αμερικανικό M777.

 Από τις 6 Αυγούστου έχουν καταμετρηθεί πάνω από 9,700 πτώματα Χαχόλων και μισθοφόρων και έχουν καταστραφεί 81 τανκ, 39 οχήματα μάχης πεζικού, 70 ΤΟΜΠ , 576 ΤΟΜΑ , 313 οχήματα, 72 πυροβόλα, 22 MLRS, 17 σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου, εννέα ραντάρ αντι-μπαταρίας, δύο ραντάρ αεράμυνας. 
 Στο Κούρσκ , απέτυχε και σήμερα η προσπάθεια των Χαχόλων να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα στην περιοχή «Σουτζάνσκι» .Ο μοναδικός Ουκρανός μαχητής, (Yuriy Radchenko), που επέζησε της σύγκρουσης και αιχμαλωτίστηκε, παραδέχτηκε ότι οι στρατιώτες αναγκάστηκαν να εισβάλουν στο Κουρσκ υπό την απειλή εκτέλεσης. Όπως είπε επιστρατεύτηκε τον Μάίο και αφού υποβλήθηκε σε τρίμηνη εκπαίδευση στάλθηκε στα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν σήμερα την Πρετσίστοβκα δυτικά του Βουλεντάρ και την Καρλόβκα στα νότια και ανατολικά του Σελίντοβο.
Το Σώμα Στρατού «Ανατολή», ανέφερε ότι οι μονάδες του καταμέτρησαν 147 πτώματα ανδρών της 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, και της 117ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας , το Σώμα Στρατού «Κέντρο» ανέφερε την καταμέτρηση 480 πτωμάτων στρατιωτών της 32ης, της 53ης και της 100ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, της 37ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 119ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας και της 14ης και της 15ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς.
  Το Σώμα Στρατού «Δνείπερος» ανέφερε την καταμέτρηση 80 πτωμάτων στρατιωτών της 37ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 39ης Ταξιαρχίας Παράκτιας Άμυνας κοντά στο Beryslav, την Tokarevka, τη Verovka (περιοχή Kherson) και την Tamarino (περιοχή Νοκιλάεφ). Στην περιοχή ευθύνης του Σώματοςκαταστράφηκαν επίσης δύο αποθήκες πυρομαχικών και ένας σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: