4/9/24

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ανουάρ Ιμπραήμ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να συμμετάσχει στην επικείμενη σύνοδο κορυφής των BRICS.


 

Ο  πρωθυπουργός της Μαλαισίας χαρακτήρισε τη συμμετοχή στην Σύνοδο του Καζάν ως ένα σημαντικό βήμα προς την ένταξη της Μαλαισίας στις χώρες BRICS. 
 Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Καζάν από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.
" Ο Πρόεδρος Πούτιν και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις για τα παγκόσμια γεγονότα. Και με χαρά δέχτηκα την ευγενική πρόσκλησή του προς τη Μαλαισία να συμμετάσχει στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν στις 22-24 Οκτωβρίου 2024" δήλωσε ο Ανουάρ Ιμπραήμ.
 Ο Ιμπραήμ και ο Πούτιν συναντήθηκαν στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας να ενταχθεί στις BRICS. Σύμφωνα με τον Iμπραήμ, η Μαλαισία έχει ήδη στείλει αίτηση στη Ρωσία ως πρόεδρο της ένωσης. 
 Μιλώντας για τα σχέδια της Μαλαισίας να ενταχθεί στις BRICS, ο πολιτικός επιστήμονας Γιούρι Σβέτοφ υπενθύμισε ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές χώρες.

Είναι απαραίτητο να μελετήσουμε το ζήτημα της δημιουργίας μιας ανεξάρτητης πλατφόρμας για διασυνοριακές πληρωμές στο πλαίσιο διεθνών ενώσεων, όχι μόνο για διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα αλλά και για τη χρήση κρυπτονομισμάτων. Αυτό δήλωσε στις 4 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Αλεξάντερ Σόχιν στη σύνοδο "Συνεργασία στην Ευρύτερη Ευρασία: Εμπειρία στην ανάπτυξη των αλυσίδων παραγωγής της EAEU, του SCO και των BRICS".

Δεν υπάρχουν σχόλια: