17/9/24

Στα 14200 έφθασαν τα πτώματα των χαχόλων που έχουν παρίμαζέψει οι Ρώσοι στον θυλακα του Κούρσκ

 

Από το πρωί οι Ρώσοι στρατιώτες με υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού απέκρουσαν στο μέτωπο του Γκλούσκοβο πέντε προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να δισπάσουν τα σύνορα και να καταλάβουν το χωριό Βέσελι εντός του οποίου έχουν επανειλημμένα εισχωρίσει και του Μετζέζιε.
 Μετα την υποχώρηση των Χαχόλων οι Ρώσοι περιμάζεψαν πάνω από 40 πτώματα. Καταστράφηκαν και δύο άρματα μάχης των χαχόλων .

Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν και τέσσερις προσπάθειες αντεπίθεσης στων Χαχόλων στους Οικισμούς Λιουμπίμοβκα, Μάλαγα Λόκνια, Ολγκοβκα και Τσερκασκαγια Κονόπελκα. Σε αυτές τις συγκρούσεις οι χαχόλοι υποχώρησαν εγκαταλείποντας έως και 30 νεκρούς 
Μέρος του χωριού Λιουμπίμοβκα έχει ήδη απελευθερωθεί από τις Ρωσικές  Ένοπλες Δυνάμεις
Οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σήμερα ανήλθαν σε 470 στρατιώτες και 19 τεθωρακισμένα οχήματα, τεσσερα άρματα μάχης και πολλά οχήματα Οι επιχειρησιακές-τακτικές αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας έπληξαν τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Σαμμυ Sumy και σε άλλες περιοχές. Συνολικά, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση του Κουρσκ, οι απώλειες του Χαχόλων από τις 6 Αυγούστου ανέρχονται σε περισσότερους από 14.200 στρατιώτες και σημαντικό αριθμό εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενών, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και τεμαχίων πυροβολικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τα χωριά Νικολάιεφ-Νταρίινο και Νταρίινο στην περιοχή της Σούτζα του Κούρσκ. Τα πτώματα των Χαχόλων που έχουν περιμαζέψει οι Ρώσοι ξεπέρασαν τις 15000.

    Ο ρωσικός στρατός εκκαθάρισε και ανέκτησε   τον έλεγχο των δύο χωριών   οικισμών στην περιοχή   Σουτζάνσκι , ανακοίνωσε τα ξημερώματα  τ...