17/9/24

Βρήκαμε τον ρωσικό κλάδο τοθ αλαφουζόλ

"Ο Ivan Ivanovich Alafuzov ήταν ένας ταλαντούχος επιχειρηματίας και επιτυχημένος επιχειρηματίας της εποχής του. Ήταν σε θέση να δημιουργήσει μια οικογενειακή αυτοκρατορία, αποτελούμενη από μεγάλο αριθμό εργοστασίων,και  εργαστηρίων για την κατασκευή υφασμάτων, νημάτων, δερμάτινων σκευών, νημάτων, μουσαμάδων, καμβάδων, αδιάβροχων υφασμάτων και πολλά άλλα. Οι δραστηριότητές του απλώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας. Έχοντας κερδίσει στη θέση της με ποιοτικά προϊόντα σε προσιτή τιμή, η οικογενειακή επιχείρηση του Ivan Ivanovich έφτασε σε κρατικό επίπεδο, με τον ρωσικό στρατό να εξοπλίζει όλα όσα χρειάζονται από ρούχα, παπούτσια και καπέλα. Εκτός από τα επιχειρηματικά του πλεονεκτήματα, αξίζει να τονιστούν οι κοινωνικές δραστηριότητες της οικογένειάς του: η κατασκευή νοσοκομείων, σχολείων, βιβλιοθηκών, η χρηματοδότησή τους (ακόμη και μετά το θάνατό του) αποτελεί σημαντική κοινωνική συμβολή στη ζωή των πόλεων του έθνους μας".

 
Το βιβλίο παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του επιχειρηματία Ivan Ivanovich Alafuzov, την ιστορία της οικογένειάς του από την Οία της Σαντορίνης έως τα Ουράλια, τη δημιουργία και την ανάπτυξη των βιομηχανιών και των εργοστασίων του κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα στο πλαίσιο της ρωσικής επιχειρηματικής ιστορίας. Μεταξύ άλλων, το βιβλίο εξετάζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισαν οι βιομηχανίες Alafuzov στην παροχή προμηθειών στον ρωσικό στρατό από τον Κριμαϊκό Πόλεμο έως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. την καθημερινή ζωή των εργοστασιακών εργατών και ενδιαφέρουσες κοινωνικοοικονομικές πτυχές της ιστορίας της Ρωσικής Αυτοκρατορίας από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα έως τις αρχές του 20ού. την κατάσταση του εμπορίου, του στρατού, του 

Όπως βλέπετε πάνω- πάνω ατη σελίδα,  το Οικογενειακό δέντρο του Ιβάν Ιβάνοβιτς Αλαφούζοφ που γεννήθηκε στην Σταυρουπολη αναφέρει Ρωσική, Ιταλική, Αρμενική. Γαλλική και Αμερικανική γραμμή.

Αν το ψάξετε, όμως θα βρείτε τον Φιλανδό Georgij Alafuzoff (Russian: Гео́ргий Борисович Алафу́зофф, γεννηθέντα στις 15 Σεπτεμβρίου 15  1953. (Α Finnish former military intelligence officer, who has served, among others, as Chief of Finnish Military Intelligence Service from 2007 to 2013, as well as Director of the Intelligence Directorate of the European Union Military Staff from 2013 to 2016.

Ο Влади́мир Анто́нович Алафу́зов; 17 June 1901, in Riga – 30 May 1966, in Leningrad ήταν Σοβιετικός Ναύαρχος. Οι Αλαφούζοφ της Ρήγας ήταν Κομμουνιστές ενώ οι "Έλληνες" Αλαφούζοφ  πέθαναν στην Στοκχόλμη.

Τέλος πάντων, στις 17 Σεπτεμβρίου 1900 , άνοιξε στο Καζάν το εκπαιδευτικό σπίτι του Alafuzov. Ήταν εξοπλισμένο με θεατρική σκηνή και αμφιθέατρο για 900 θέσεις.

Αλαφούζ Γαλικά, Αλαφουζοφ, ρωσικά, Αλαφούζοφφ Φιλανδικά, Αλαφούζος Ελληνικά.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια. Πολύ μεγάλης αξίας ανάρτηση για κάποιον που θέλει να ξέρει τι του γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρασαρ-ινης από πού να ήρθε άραγε; Ο Μαγιόρκα-ινης από την Ισπανία αλλά ο Καρασαρ;

Ανώνυμος είπε...

Όπως λέμε Χατζαροβιτς, Χατζαρωφ, Χατζάρας!!

Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τα χωριά Νικολάιεφ-Νταρίινο και Νταρίινο στην περιοχή της Σούτζα του Κούρσκ. Τα πτώματα των Χαχόλων που έχουν περιμαζέψει οι Ρώσοι ξεπέρασαν τις 15000.

    Ο ρωσικός στρατός εκκαθάρισε και ανέκτησε   τον έλεγχο των δύο χωριών   οικισμών στην περιοχή   Σουτζάνσκι , ανακοίνωσε τα ξημερώματα  τ...