22/9/24

Ημέρες Προδοσίας του 1965. Το απόγευμα ο Στεφανόπουλος εμφανίστηκε στην Βουλή και διακήρυξε την Πίστη της Χούντας Μητσοτάκη προς τους Συμμάχους ενώ εκκρεμούσε η αναπλήρωση του θανόντος βουλευτού Πέλλης Ευαγγέλου Πέτσου . Από τον Πρόεδρο κλήθη και ορκίστηκε αντικανονικά ο επιλαχών ο δήμαρχος Γιαννιτσών, Ιωάννης Ιγνατιάδης, ο οποίος δεν είχε παραιτηθεί από Δήμαρχος. Στην Κύπρο ο Γρίβας γύριζε τα Στρατόπεδα και μιλούσε για την Ένωση

 Ο Γεώργιος Παπανδρέου μπορούσε να κλείσει την Βουλή για 30 ημέρες και να κάνει αναπληρωματικές εκλογές στην Πέλλα όπου θα έπαιρνε  70% αλλά δεν θέλησε να το κάνει.

Ο θάνατος του Ευαγγέλου Πέτσου συνέβηκε την 1η Σεπτεμβρίου και κηδεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου αλλά η Βουλή πληροφορήθηκε τον θάνατό του στις 22 Σεπτεμβρίου. 


Ο Ο κ.Ιωάννης Ιγνατιάδης, ήταν τότε εν ενεργεία Δήμαρχος Γιαννιτσών. Παρόλο που ήταν Δήμαρχος  ορκίστηκε, και αποκαταστάθηκε η Ολομέλεια της Βουλής και έγινε η συνεδρίαση. 

Ο κ.Ιωάννης Ιγνατιάδης συμμετείχε στην ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Χούντα Μητσοτάκη και την καταψήφισε. Μετά, αφού   δεν παραιτήθηκε από δήμαρχος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί  η έδρα του Ευάγγελου Πέτσου στην Πέλλα περιήλθε στον αντιστράτηγο εα.(τεως γενικό διευθυντή του ΟΛΠ), Γεώργιο Πετρόπουλο.

Ο Παπανδρέου μπορούσε να προκαλέσει την αναπληρωματική εκλογή στην Πέλλα και δεν το έκανε.

Το πρωί ορκίστηκε ο Τούμπας Υπουργός Βιομηχανίας και Βορείου Ελλάδος, και ο Γεώργιος Μαύρος ως Διοικητής  της Εθνικής υπέβαλε υα συγχαρητήρια του στον Στεφανόπουλο που δεν ειχε πάρει ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης.



 Το Συμβούλιο Ασφαλείας  των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε στις 22 Σεπτεμβρίου 1965  την κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο  μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για την κατοχή του Κασμίρ. Οι Τούρκοι απέλασαν ακόμα 34 "Έλληνες" Υπήκοους. (Καθολικούς και Ισραηλίτες).Το "Κυπριακό" μπήκε στην Ημερήσια Διάταξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Η Ιδιότυπος συνεργασία με την ΕΡΕ και η Πίστη στο ΝΑΤΟ. Οι Προδότες και ο Βασιλιάς επιδή ησαν Μπατριωτες ουδέποτε θα εγκατέλειπαν (φραστικά) την Ένωση










Δεν υπάρχουν σχόλια: