25/9/24

Για να υπάρξει ειρήνη, η Δύση πρέπει να σεβαστεί τον Χάρτη του ΟΗΕ, να απομακρύνει το Ναζιστικό καθεστώς που εγκατέστησε στο Κίεβο και να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ρώσων.

 



Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε
στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας  ότι «αν το δυτικό στρατόπεδο δεν φροντίσει να απαλλαγούμε από αυτόν τον καρκινικό όγκο που αντιπροσωπεύει το σημερινό καθεστώς του Κιέβου με ειρηνικά μέσα, εάν οι γεωπολιτικές και οικονομικές εκτιμήσεις της Ουάσιγκτον και των δορυφόρων της εξακολουθούν να αποδεικνύονται πιο σημαντικές από τη σωτηρία  της Ουκρανίας, τότε θα συνεχίσουμε την ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση μέχρι να επιλυθούν τα καθήκοντά της με στρατιωτικά μέσα, εφόσον δεν έχουμε άλλο τρόπο να επιτύχουμε ειρήνη».

«Ελπίζουμε ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν θα μπορέσει να καταστρέψει εντελώς τη χώρα του και τον λαό του, με τον οποίο είναι ήδη κοντά, να ωθήσει τον κόσμο μας στην άβυσσο μιας πυρηνικής καταστροφής», δήλωσε ο Νεμπένζια. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την παραμονή της ομιλίας του  στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
είπε ότι η Ρωσία πρέπει να κερδίσει στη σύγκρουση στην Ουκρανία, επειδή η Δύση «δεν καταλαβαίνει καμία άλλη γλώσσα».
 «Αυτή η νίκη θα επιτευχθεί, παρά την άμεση συμμετοχή της Δύσης, την άφθονη παροχή όπλων και πληροφοριών και την αποστολή μισθοφόρων και εκπαιδευτών. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία», δήλωσε ο υπουργός και σημείωσε ότι η Ρωσία έχει συσπειρωθεί «μπροστά στον πόλεμο» που ξεκίνησε η Δύση και τον διεξάγει «με τα χέρια και το αίμα των Ουκρανών». Ο Λαβρόφ τόνισε επίσης ότι η Δύση πρέπει να επιστρέψει στην εφαρμογή του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να συνειδητοποιήσει «ότι ο πόλεμός της, που εξαπολύθηκε τόσο εναντίον της Ρωσίας όσο και εναντίον του διεθνούς δικαίου, θα χαθεί»
Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση  του Ζελένσκι για το επικείμενο τέλος της σύγκρουσης, δήλωσε ότι "η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν η ρωσική πλευρά επιτύχει τους δικούς της στόχους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: