30/9/24

Τα ρωσικά στρατεύματα απέκοψαν τον αυτοκινητόδρομο Σελίντοβο-Κουράχοβι και διατηρούν τον έλεγχο της σιδηροδρομικής γραμμής

Οι Ρώσοι απέκοψαν τη σιδηροδρομική γραμμή κοντά στο χωριό  Τσκουκάρινο. Οι χωματόδρομοι που παραμένουν στη διάθεση των Χαχόλων   δέχονται επίσης πυρά.
 Περιορίστηκαν σημαντικά  η κίνηση και ο εφοδιασμός των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή.  
Στο Βουλεντάρ Vuhledar που ειναι σχεδόν εντελώς περικυκλωμένο,  ανακαλύφθηκαν χιλιόμετρα υπόγειων περασμάτων, των Χαχόλων.  
Οι οδομαχίες συνεχίζονται αλλά η πρόοδος είναι μικρή. Οι Χαχόλοι κατασκευάζουν ενεργά οχυρώσεις στην πόλη που περιλαμβάνουν φωλιές πολυβόλων σε πολυώροφα κτίρια.
 «Αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι περικυκλωμένοι και πιθανότατα θα παραμείνουν μέχρι το τέλος. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ τους δεδομένου ότι η εκκένωση των τραυματιών έχει σταματήσει εδώ και αρκετές ημέρες. Και η μοίρα αυτής της φρουράς στο πλαίσιο των μαχών για την Μπογκογιαβλένκα είναι ήδη προφανής».
Στο Τορέτσκ , βορειοδυτικα  της Ντρούζμπαμ συνεχίονται οι οδομαχίες .Τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε βάθος 350 μέτρων κατά μήκος της οδού  Ιβλαβ Ναζέπα. 
Η 5η Ανεξάρτητη  Ταξιαρχία που πήρε το όνομά της από τον πρώτο επικεφαλής της ΛΔ Ντόνετσκ Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο ανάγκασε τους Ουκρανούς στρατιώτεςκοντά στην Κρασνογκορόβκα  να παραδοθούν. Οι Ουκρανοί κρατούμενοι είπαν ότι η διοίκηση τους άφησε για έξι ημέρες χωρίς νερό και ότι υπήρχαν βαριές απώλειες μεταξύ του προσωπικού.
Η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ συνεχίζει να επιδεινώνεται. Εκτός από τα προβλήματα με την επιμελητεία, οι μονάδες έχουν ένα καταστροφικά χαμηλό ηθικό λόγω των μεγάλων απωλειών. 
Στα νότια της περιοχής Σουτζάνσκι εκτυλίσσονται σφοδρές μάχες στην περιοχή του χωριού Πλέχοβο, η κατάληψη του οποίου θα σημάνει την αρχή της περικύκλωσης των ευρισκόμενων στην Σούτζα. Εδώ, κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν τρεις επιθέσεις των Χαχόλων που άφησαν στο πεδίο 30 πτώματα. Η γραμμή επαφής στην περιοχή της Σούτζα, από χθες παρέμεινε στατική Το πρωί της 30ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή Κούρσκ , οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αύξησαν την πίεση προς την κατεύθυνση Νόβι Πουτ-Βεσέλογιε κατά τη διάρκεια της ημέρας, επεκτείνοντας τη ζώνη ελέγχου κοντά στο συνοριακό χωριό Βόλφινο σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν το Βεσέλογιε Veseloye από την αριστερή πλευρά. Στον τομέα Κορενεφσκι οι Χαχόλοι δεν ανέλαβε ενεργό δράση»,

Δεν υπάρχουν σχόλια: