3/9/24

Τα πτώματα των Χαχόλων και των Μισθοφόρων που έχουν περισυλλέξει οι Ρώσοι στο Κουρσκ ξεπέρασαν τα 9.300. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από τους μισούς που εισέβαλαν έχουν σκοτωθεί

 

Οι διοικητές των μονάδων που μάχονται στην πρώτη γραμμή ανέφεραν σήμερα  την καταμέτρηση περίπου 425 πτωμάτων Χαχόλων τις τελευταίες 24 ώρες. 

Ο αριθμός δεν περιλαμβάνει τα πτώματα που παρέλαβαν οι Ουκρανοί και τους σκοτωμένους που δεν βρέθηκαν .

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι  οι ένοπλες δυνάμεις των Χαχόλων   έχασαν και 14 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία πυροβόλα, ένα  MLR, ένα όχημα αεράμυνας, έναν σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου, και 12 αυτοκίνητα.

Οι Χαχόλοι συνέχισαν τις επιθέσεις στα χωριά Borki, Maryevka, Komyshivka και Cherkasy Porechny, Komarivka, Korenevo  και Olgovka., οι οποίες αποκρούστηκαν. 

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι  Πεζοναύτες της 810ης Ταξιαρχίας  του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας  κατέστρεψαν μια φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων στην περιοχή Κουρσκ, που κινήθηκε σε δημόσιο δρόμο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, η έγκαιρη ανίχνευση του εχθρού βοήθησε να καταστραφούν  εγκαίρως οι Χαχόλοι . 

Η αεροπορία, το πυροβολικό έπληξαν τη συσσώρευση ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 22ης της 41ης και της 61ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, της 80ης, της 82ης και της 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας   και της 152ης ταξιαρχίας καταδρομών , της 1ης και 17ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας , της 101ης, 103ης, 119ης και 129ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας, και της 1004ης ταξιαρχίας ασφάλειας σε 32 περιοχές και του Κουρσκ και της περιοχής της Σάμη

Η συσσώρευση ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Κουρσκ επλήγη και από βόμβες υψηλής εκρηκτικότητας FAB-500, δήλωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο  Κουρσκ, από τις 6 Αυγούστου  οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει πάνω από 9,325 χιλιάδες άτομα, 80 τανκ, 38 οχήματα μάχης πεζικού, 70 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 561 τεθωρακισμένα οχήματα, 273 οχήματα, 68 κομμάτια πυροβολικού, 20  MLRS, οκτώ συστήματα αεράμυνας,, 17 σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου, επτά ραντάρ , και  δύο ραντάρ αεράμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: