3/9/24

Tεράστιες απώλειες των Χαχόλων από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην Πολτάβα

 

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση  κατά της Σχολής Επικοινωνιών της Πολτάβας, η οποία εκπαιδεύει ειδικούς ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου για τον ουκρανικό στρατό. Την στιγμή της επίθεσης βρισκόντουσαν στους χώρους που λειτούργησε το Σχολείο περισσότεροι από 600 στρατιώτες, και εκπαιδευτές.Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Πρώην βουλευτής της Ράντα Ιγκόρ Μόσιουτσουκ στο κανάλι του στο "Telegram" ανέφερε ότι "Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 600 ανθρώπους στην επίθεση στην Πολτάβα" 

" Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν πάνω από 600 στρατιώτες που τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα ρωσικής επίθεση σε στρατιωτική σχολή στην Πολτάβα. Ο αριθμός των νεκρών είναι δεκάδες" σημείωσε ο Μόσιουτσουκ  που εγραψε ότι τα νοσοκομεία της Πολτάβα είναι γεμάτα με τραυματίες στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον Μόσιουτσουκ , η ευθύνη για τόσο μεγάλες απώλειες βαρύνει, μεταξύ άλλων, τη στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας. Ο  Μόσιουτσουκ κατηγόρησε τη στρατιωτική ηγεσία ότι επέτρεψε τη συσσώρευση τόσο μεγάλου αριθμού στρατιωτικού προσωπικού σε ένα μέρος. 
 Νωρίτερα, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Anatoly Matviychuk εκτίνησε ότι η επίθεση στην πρώην σχολή επικοινωνιών  στην Πολτάβα θα οδηγήσει σε σοβαρή έλλειψη ειδικών στον τομέα των επικοινωνιών και του ηλεκτρονικού πολέμου στην Ουκρανία. 

 Πριν από αυτό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών στην Πολτάβα χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους. 
 Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση και περισσότεροι  από 180 τραυματίστηκαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η Σουφλή έχει πάθει ταράκουλο, δημοσιεύει σχόλια με το σταγονόμετρο και αποφεύγει οτιδήποτε περιέχει βίντεο, αρχικά την έπιασαν στον ύπνο και ζήτησε το βίντεο και μετά λέει "θα το δημοσιεύσω αργότερα", εν τω μεταξύ μπαίνουν τα τρολλ και επικροτούν το καθεστώς για τις συλλήψεις λέγοντας ότι έχουμε δημοκρατία και δικαιοσύνη και αυτή τα δημοσιεύει τα σχόλια επειδή στάζει δηλητήριο για τον Βιτάλη.....δεν περίμενα να μου φτιάξει τόσο η διάθεση αυτές τις μέρες!!!!!!