5/2/09

Ευρο-μακακίας το ανάγνωσμα.Πρόσχομεεεεν!!!!.

Απαράδεκτες συνθήκες υποδοχής προσφύγων, καταγγέλλει η Ευρωβουλή, σε Ελλάδα και Κύπρο, και ανεπαρκής η ιατρική τους περίθαλψη .



Το τι διαπιστώνει το «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» , έχει την ανάλογη αξία με την αξία αυτών που το συγκροτούν.
Επειδή, οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι «χαβαλές» και οι «ευρωβουλευτές» διορίζονται από τις τοπικές πολιτικές ηγεσίες, στο Στρασβούργο, έχουν συγκεντρωθεί ,πολλά σούργελα και ρετάλια, τουρίστες, αλλά και οι «ανεπιθύμητοι», οι συνταξιούχοι και λοιποί απόμαχοι, μαζί με διάφορα τσικό που προπονούνται, για να παίξουν αργότερα στην πρώτη ομάδα.
Οι σοβαροί άνθρωποι στο Στρασβούργο μετριούνται στα δάχτυλα.
Για το λόγο αυτό, το «κοινοβούλιο του χαβαλέ», αντί να ζητήσει από την Ε.Ε. να αναλάβει την ευθύνη για την τύχη των λαθρομεταναστών, και αντί να απαιτήσει την υπογραφή συμφωνιών για την εισαγωγή των μεταναστών, και αντί να απαιτήσει απο τις ΗΠΑ που επιτέθηκαν στο ΙΡΑΚ και το Αφγανιστάν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ζητούν από τις χώρες-μέλη της ΕΕ, να αυξήσουν τα ελλείμματα τους,για να καλύψουν τις έκτακτες δαπάνες, για την καλοπέραση των λαθρομεταναστών, μετά την ταλαιπωρία που υπέστησαν, από το ταξίδι που τους οργάνωσε η Μαφία.

Με μια λέξη: Καραγκιόζηδες.

Η είδηση.
«Απαράδεκτες συνθήκες υποδοχής και υγιεινής των προσφύγων, ανεπαρκής πρόσβαση σε νομική αρωγή και ιατρική περίθαλψη, έλλειψη αλληλεγγύης με τις γειτονικές χώρες, εκτός ΕΕ, διαπίστωσε για την Ελλάδα, την Κύπρο και εννέα ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο απολογισμός της Ευρωβουλής βασίστηκε σε επισκέψεις μελών της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, από το 2005 ως το 2008, στα κέντρα κράτησης των αιτούντων άσυλο και προσφύγων 11 κρατών-μελών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Στόχος των εν λόγω επισκέψεων ήταν να διαπιστωθεί αν εφαρμόζεται το κοινοτικό δίκαιο σε ο,τι αφορά τις συνθήκες υποδοχής των αιτούντων άσυλο.

Υιοθετώντας με 487 ψήφους υπέρ, 39 κατά και 45 αποχές την έκθεση της Μαρτίν Ρούρ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρεται στις πολυάριθμες ελλείψεις σχετικά με τη νομική αρωγή και τις συνθήκες υποδοχής που προβλέπονται για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες στα εν λόγω κράτη μέλη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους, οι ευρωβουλευτές διαπίστωσαν επανειλημμένα ότι σε ορισμένα κέντρα επικρατούσαν «απαράδεκτες συνθήκες κράτησης σε ο,τι αφορά την υγιεινή, τον συγχρωτισμό και τον διαθέσιμο εξοπλισμό και ότι τα υπό κράτηση άτομα δεν ενημερώνονται συστηματικά για τους λόγους της κράτησής τους».

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες «παραπονούνται για την ανεπαρκή υγειονομική περίθαλψη καθώς και την έλλειψη ειδικής ιατρικής μέριμνας για εγκύους».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε επίσης τη λύπη του διότι τα κράτη μέλη καταφεύγουν ολοένα και συχνότερα στη διοικητική κράτηση. Για τους ευρωβουλευτές ένα άτομο δεν θα πρέπει να τίθεται υπό διοικητική κράτηση αποκλειστικά και μόνον λόγω του ότι ζητά διεθνή προστασία.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν την κατά προτεραιότητα υποδοχή των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών σε ανοικτά κέντρα φιλοξενίας.

Υπογραμμίζουν δε ότι η παροχή στοιχειωδών συνθηκών υποδοχής, όπως είναι η τροφή, η στέγαση και η επείγουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να αναστέλλεται.

Ακόμη, εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συχνή έλλειψη κατάλληλα καταρτισμένων διερμηνέων και για το ότι πολλές φορές η δωρεάν νομική αρωγή περιορίζεται σε έναν απλό κατάλογο ονομάτων δικηγόρων.

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θεσπίσει, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένα μόνιμο σύστημα επισκέψεων και επιθεώρησης ώστε να εξασφαλισθεί η τήρηση του κοινοτικού δικαίου σε αυτό το ζήτημα.

---------------------

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, για το περιστατικό σε κονσερβοποιία στη Νάουσα, όπου οι ιδιοκτήτες έκρυψαν σε ψυγεία-θαλάμους παράνομα απασχολούμενες εργάτριες, κατά τη διάρκεια ελέγχου από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας.
Συγκεκριμένα, η κ. Πετραλιά ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ.Σανιδά να προβεί στην ποινική διερεύνηση της καταγγελίας του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, Θανάση Τσίτση.
Παράλληλα, η υπουργός έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι διαδικασίες που τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...