13/2/09

Λόγοι (και επικοινωνιολόγοι;)Παράλληλοι.

Εναι εκπληκτικό, αλλά το πολιτικό μήνυμα που μετέφερε στη Βουλή ο κ.Κωστας Καραμανλής χθές, ειναι ακριβώς το ίδιο με το μήνυμα τουΜιχαήλ Σαακασβίλι, πρός τους Γεωργιανούς,την ιδια μέρα και σχεδόν την ίδια ωρα.

«Εκείνο που μας απασχολεί, ειδικά αυτήν την ώρα, δεν είναι οι εκλογές», είπε ο κ.Καραμανλής και για πρώτη φορά αναφέρθηκε και στο πολιτικό κόστος που θα έχουν τα μέτρα εξόδου από την κρίση, λέγοντας ότι «σχέδιο χωρίς κόστος δεν υπάρχει».
Επιχείρησε, μάλιστα, να θέσει και την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της: «Εκείνο που δεν έχει η χώρα είναι η συμβολή της αντιπολίτευσης, η στοιχειώδης συναίνεση, που απαιτούν οι περιστάσεις», είπε χαρακτηριστικά
«Απέναντι σε μια τέτοιας έντασης κρίση δεν αρκεί η βούληση, οι προσπάθειες μόνο της κυβέρνησης. Απαιτείται συναίνεση, τουλάχιστον στα βασικά, στα θεμελιώδη. Οφείλουμε, λοιπόν, να βάλουμε τέλος στη στείρα άρνηση».(Καραμανλής 12.02.2008)

Ενώ πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι φωνές της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς του, ο κ. Σαακασβίλι ζήτησε από το λαό να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.
«Όλες μας οι προσπάθειες δεν πρέπει να επικεντρώνονται στις εσωτερικές πολιτικές διαφωνίες, αλλά στο πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από την οικονομική κρίση» (Σαακασβίλι12.02.2008)

δελτίο 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

PROXY WAR Ο ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΟΣ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας                                   τὰς Ἑλληνίδας. Νεφελώδης εἰς 4(12)°C ἐν Οὐψάλα....