18/2/09

H "Αβραμοπούλειος Ειρήνη" την εποχή της Επικοινωνίας.




του Δημήτρη Αλευρομάγειρου

Καλά....Αυτή η χώρα δεν θα πεθάνει ποτέ!......

Γεννημένος στην Αθήνα , από Μανιάτες γονείς , ομολογώ οτι μου ειχε διαφύγει οτι μεχρι την 10 Μαρτίου 1996 η Σπάρτη και η Αθήνα ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση.....αφού συνεχίζετο ο Πελοποννησιακός Πόλεμος....
Ευτυχώς όμως ..
Αφού έχουμε λύσει όλα τα σημερινά προβλήματα και έχουμε θέσει τις βάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του μέλλοντος. έπρεπε να λύσουμε και κάποια προβλήματα του παρελθόντος.
Οι δήμαρχοι Αθήνας και Σπάρτης [Δημήτρης Αβραμόπουλος και Δημοσθένης Ματάλας] το έλυσαν και αυτό την 10η Μαρτίου 1996,
Υπέγραψαν ,επί τέλους,τη λήξη του ....Πελοποννησιακού Πολέμου......
Σίγουρα λοιπόν ..αυτή η χώρα δεν θα πεθάνει ποτέ..

Μόλις πριν λίγες μέρες διάβασα μιά πρόταση .
"Πρέπει να γκρεμίσουμε τα συρματοπλέγματα απο το τρελοκομείο στο Δαφνί ..και να τα επεκτείνουμε στα σύνορα της Ελλάδας.."
Ελλάδα αθάνατη..απέραντο τρελοκομείο...

1996: Το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου

Η «πατάτα» που θα σας σερβίρω σήμερα είναι κάπως μπαγιάτικη, του 1996, αλλά τη βρίσκω αρκετά διασκεδαστική. Ο γιατρός κ. Γ. Παμπούρας μου έστειλε αντίγραφο αρχαιοπρεπούς παπύρου, όπου, πλαισιωμένο σε μαιανδρική γιρλάντα, είναι τυπωμένο με αρχαϊκά στοιχεία «ιστορικό κείμενο» τριών παραγράφων. Σας μεταφέρω αυτούσια την τελευταία παράγραφο:
«Σήμερα, 10 Μαρτίου 1996, στην πρωτεύουσα της Λακεδαίμονος, ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο Δήμαρχος Σπαρτιατών, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την ολέθρια εκείνη πολυαίμακτη σύρραξη των δύο κορυφαίων πόλεων της αρχαίας Ελλάδος και διακηρύχνουν τη λήξη με όρους ισοτιμίας αναδρομικά του καταστροφικού εκείνου πολέμου Αθηναίων και Πελοποννησίων και την εμπέδωση αρρήκτων μεταξύ των δύο πόλεων δεσμών φιλίας και συνεργασίας, με ηθικό έρεισμα και την αρχαία ιστορική μεγαλουργία τους».
Ολόκληρο το κείμενο φέρει τον τίτλο «Διακήρυξις Ειρήνης και Αδελφοσύνης» και, αν οι χρονολογίες δεν μας μπέρδευαν θα νομίζαμε όλοι μας ότι το έχουν υπογράψει προ είκοσι τεσσάρων αιώνων ο στρατηγός των Αθηνών Νικίας και ο βασιλεύς της Σπάρτης Πλειστοάναξ.
Λάθος.
Την... ιστορική συνθήκη ειρήνης μεταξύ των δύο ενδόξων και αντιπάλων πόλεων της Αρχαιότητας υπογράφουν μεγαλοπρεπώς, χωρίς φόβο Θεού και Ιστορίας, ο δήμαρχος των Αθηνών και επίδοξος πρωθυπουργός (ο Θεός να μας φυλάξει δηλαδή) Δ. Αβραμόπουλος και ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Δημοσθένης Ματαλάς.
Τα ονόματα σας φαίνονται κοινά και τετριμμένα για ένα τόσο σημαντικό γεγονός, αλλά τι να κάνουμε, αυτά διαθέτουν οι ένδοξες πόλεις της Σπάρτης και των Αθηνών.
Ο Θουκυδίδης δεν αναφέρει την... Αβραμοπούλειο Ειρήνη, γιατί έκανε το λάθος να πεθάνει είκοσι τέσσερις αιώνες πριν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: