1/12/09

Το θράσος τους δεν έχει όρια

Οι ανθρωποφάγες Ελληνικές Τράπεζες απαντούν με «δήθεν κοινωνικό πρόσωπο και δήθεν κοινωνική ευθύνη», στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των χρεών.

«Το κράτος δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει με ρυθμίσεις στις σχέσεις των τραπεζών με τους πελάτες τους».
Θεόδωρος Πανταλάκης ( επικρατέστερος υποψήφιος διοικητής της ΑΤΕ)

Στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου , ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Αλέξανδρος Μάνος ειπε ότι «είναι λάθος να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ρευστότητα και να την διοχετεύσουμε σε ανθρώπους που δεν έχουν ποτέ την διάθεση να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, απέναντι στο τραπεζικό σύστημα», και ισχυρίστηκε ότι «οι ελληνικές τράπεζες στη διάρκεια της φετινής χρονιάς βοήθησαν χιλιάδες ιδιώτες και επιχειρήσεις που αντιμετώπισαν προβλήματα και είχαν ειλικρινή σχέση με την τράπεζα τους», και
πρόσθεσε ότι θα ήταν καλό για την αγορά εάν το Δημόσιο αποπλήρωνε τα χρέη του,
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του οικονομικού συμβούλου της Eurobank Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος υποστήριξε πως οι τράπεζες στη χώρα μας γίνονται ο εύκολος στόχος όλων. «Όλοι συμφωνούν και χτυπούν τις τράπεζες» ειπε, (τις καημένες!! ), και απέρριψε τα περί υπερβολικού δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. «Οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται και αγοράζουν ελληνικά ομόλογα. Όποιος "φωνάζει" στις ελληνικές τράπεζες να ρωτήσει ποιος θα αγόραζε τα ελληνικά ομόλογα», σημείωσε.(Κάνουν και εθνικό έργο τα παιδιά!!!!)
Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε: «Μην περιμένετε από τις ελληνικές τράπεζες να μας βγάλουν από την κρίση» και αναφέρθηκε στις αμοιβές των φτωχοστελεχών λέγοντας ότι, «οι αμοιβές που πληρώνουν οι ελληνικές τράπεζες στα υψηλόβαθμα στελέχη τους γίνεται σύμφωνα με την εξέλιξη της κερδοφορίας σε ορίζοντα τριών, τεσσάρων ετών».
Ο κ. Χαρδούβελης, είπε ακόμα ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι δυνατό, άντεξε στη διεθνή κρίση και πήγε πολύ καλύτερα από το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κεφάλαια, δεν έχουν τοξικά στοιχεία στον ισολογισμό τους και η κερδοφορία είναι από τις υψηλότερες στην ΕΕ, συμπλήρωσε.
Ο (απερχόμενος Αλογοσκουφικός) διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής Τρύφων Κολλίντζας , τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. «Ακόμη και η αύξηση των επισφαλειών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα γίνεται με αργούς ρυθμούς και το ζήτημα είναι απόλυτα διαχειρίσιμο»,είπε.
Να υπενθυμίσουμε ορισμένες παλαιότερες δηλώσεις των «στελεχών» των Ελληνικών Τραπεζών.

- Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης:
«Δεν πρέπει να καλλιεργηθεί η νοοτροπία ανθρώπων που δεν θα πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. «Δεν θέλουμε ένα στρατό πολιτών να συνωστίζονται στα ειρηνοδικεία με χρέη 2.000-3.000 ευρώ». «Δεν είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να συντηρεί ένα σύστημα συνεχών προσλήψεων στο δημόσιο και εκατοντάδες επιτροπές και οργανισμούς χωρίς αντικείμενο, να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός με ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις (ΟΣΕ, δημόσιες συγκοινωνίες που λειτουργούν με τεράστια ελλείμματα) και την ίδια στιγμή, οι δαπάνες για διαφήμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που συνεισφέρει 16% στο ΑΕΠ, να είναι μόλις 40 εκατ. ευρώ».

Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς:
«Η λέξη "πάγωμα' παγώνει και τις αγορές και ότι η χρήση τόσο φορτισμένων λέξεων δεν κάνει καλό αυτή την περίοδο».

Ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Θεόδωρος Πανταλάκης (και επικρατέστερος υποψήφιος διοικητής της ΑΤΕ): «Η αγορά έχει δυο αρχές: ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος και ότι οι τράπεζες δανείζουν χρήματα με το σκεπτικό ότι θα τους επιστραφούν. Οποιος παρεμβαίνει με ρυθμίσεις πρέπει επίσης να σκεφτεί και πως θα ομαλοποιηθεί μετά η αγορά». «Το κράτος δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει με ρυθμίσεις στις σχέσεις των τραπεζών με τους πελάτες τους».
Δελτίο των 11

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε το παρακάτω σχετικά με την παγκόσμια οικονιμικη κρίση:
http://epistito.blogspot.com/2009/12/crisis-of-credit-visualized.html

16 Νοεμβρίου 1940. Η 20η ημέρα του ελληνοΙταλικού πολέμου. Οι Ιταλοί υποχωρούσαν σε όλο το Μέτωπο. Ο Μεταξάς σημείωσε στο ημερολόγιο του τις προυποθέσεις για τη Μεταφορά θεάτρου πολέμου των Άγγλων εις τα Βαλκάνια δια της Ελλάδος

Στις 16 Νοεµβρίου, το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων συνέχισε την επίθεση του για την κατάληψη της Βίγλας και την απελευθέρωση της Κόνιτσας , την οπο...