8/1/10

Περί του «επικοινωνιακού εμπρησμού» της συναγωγής στα Χανιά.

Να λοιπόν και η ανακοίνωση της Συναγωγής Χανίων.

http://www.hbnews.gr/permalink/23158.html

Δεν ντρέπεστε λίγο μωρέ...δεν ντρέπεστε....που εκτός από το κόμπλεξ του μονίμου θύματος ναι έτσι καταντήσατε την συμφορά που σας βρήκε ..κόμπλεξ......πλέον αρχίσατε να αυτογελοιποιείστε με τέτοιου είδους ανακοινώσεις γεμάτες αντιφάσεις.
Κατηγορείτε τους υπολοίπους πολίτες....επειδή δεν κοιμούνται όλοι απ΄έξω την συναγωγή σας......τι να σας πω....
Και δεν μου λέτε ....η Πυροσβεστική ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ , τι ήταν ...Αρειανοί.....και γιατί δεν τους ευχαριστείτε; Και η ΔΕΗ που τελικά παρέκαμψε την όντως εξωφρενική καθυστέρηση με τις συνδέσεις..τι είναι και αυτοί μωρέ...ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ; Δεν ντρέπεστε;

Η κατανοητή οργή σας...δεν μου λέτε η οργή ενός πολίτη της πόλης που τόσο προσβάλλετε με μία τόσο κατάπτυστη ανακοίνωση είναι κατανοητή και αυτή;

Δηλαδή , όλοι οι πολίτες είναι ρατσιστές εκεί, ακόμα και αν το σενάριό σας είναι αληθινό;...Και γιατί δεν περιμένετε το πόρισμα των Αρχών να σας δικαιώσει;

Και για πείτε μας...καλείτε τους πολίτες να γιορτάσετε μαζί την Χανούκα...ή μόνο οι πολίτες καίνε το ομοίωμα του Ιούδα;

Και αν υπάρχει αδιαφορία μόνο για την εβραϊκή πολιτιστική κληρονομιά της πόλης , που όντως υπάρχει, ΚΑΚΩΣ ΚΑΚΙΣΤΑ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Κάντε μία βόλτα σε ολόκληρη στην Κρήτη να δείτε την συμπεριφορά του κράτους στις πολιτιστικές κληρονομιές της και θα δείτε ότι δεν έχει να κάνει μόνο με εσάς. Και γιατί κατηγορείτε τους πολίτες....ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ, λαμβάνωντας υπ΄όψιν την Ελληνική πραγματικότητα.

Και θα σας πω και κάτι άλλο , με τρόπο σας , τον κομψό,

Εβραίος δεν είμαι...και δεν έχω και κανένα πρόβλημα με κανέναν Εβραίο.

Τους αντιμετωπίζω όπως τους Έλληνες και όλους τους Λαούς της Γης, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (αλλά αυτό δεν σας αφορά ..Πας μη Εβραίος Ρατσιστής...το εμπεδώσαμε...αλλά και Πας Εβραίος Ρατσιστής..διαβάζοντας την ανακοίνωσή σας).
Αλλά ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ, Η ΚΑΛΛΊΤΕΡΑ ΙΟΥΔΑΙΟΣ (ας είμαστε εμείς ακριβείς μιας και δεν θέλετε να είστε εσείς ακριβείς)....ΝΤΡΑΠΗΚΑ...ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ...ΝΤΡΑΠΗΚΑ...ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΠΑΡ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΑΣ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΣΥΝΑΓΩΓΗ"...ΝΤΡΑΠΗΚΑ...ΕΣΕΙΣ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΡ;...Ε;

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥ ΑΝ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΤΖΑΜΙ, ΝΑΟ, ΒΑΤΙΚΑΝΟ...κτλ.; Αν και εκτός κάθε Θρησκείας, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΘΕΟΣ, θεωρώ πολύ σοβαρή υπόθεση τους θρησκευτικούς χώρους που συνάνθρωποί μου προσεύχονται. Ίσως γιατί οι προσευχές των ανθρώπων συνήθως έχουν να κάνουν με φόβο ή πόνο. Και αυτό τις κάνει αυθεντικά ιερές...αλλά ξέφυγα..

Αυτά για τα περί ευαισθησίας...κάποιων που ροχαλίζουν ρατσιστικά ενώ καίγεται ένας σημαντικός χώρος της πόλης...και κάποιοι άλλοι....τέλος πάντων...

Και για ενημερώστε τον ρατσιστικό αυτόν λαό...τους "ντόπιους". Τι κάνουν τα αδέλφια σας , οι ντόπιοι του Ισραήλ, για τις μη Εβραϊκές Πολιτιστικές Κληρονομιές. Σίγουρα πολλοί λιγότερα από ότι κάνουν εδώ.

Και να το πάμε και παραπέρα...Πόσο ρατσιστικά φέρονται εκεί τα αδέρφια σας;....

Για να συγυρίσουμε ο καθένας μας τα χαλιά του οίκου του..και ύστερα κοιτάμε τα χάλια του απέναντι. Άντε μπράβο σιγά, σιγά...
שָׁלוֹם (μτφ. Σαλομ..)
AZ.AZ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο για να μην ξεγελιόμαστε με τα διάφορα ‘σταυρώματα’ που ακούμε πρέπει να πούμε, έκτος ότι ο πρώην αξιωματικός (έφεδρος) του Τουρκικού στρατού, αρχιοικουμενιστής, ψευτοπατριάρχης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης είναι ένας από τους καλύτερους συνηγόρους για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, στο παρελθόν είχε δηλώσει κατά λέξη ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΛΑΟΙ (ΣΗΜ. ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ) ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΤΩΝ 400 ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΤΟ 1821ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ 1-11-1991(Είναι η εφημερίδα του νεοημερολογίτη δημοσιογράφου Γ. Ζερβού που κάνει εκπομπή στο Blue Sky.) ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΗΛΩΤΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΕΘΟΔΙΟ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΚΕΛΙΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ Γ.Ο.Χ.(ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ). ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ Ο ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ ΤΩΝ ΖΗΛΩΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΕΚΤΟΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΛΙΑΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ KAI BATIKANO. Το Μακεδονικό πρώτα κατεσκευάσθη από την Παπική προπαγάνδα και αργότερα αξιοποιήθηκε από τον Πανσλαβισμό, την Κομμουνιστική Διεθνή και τον Τίτο. Όπως γράφει ο Γάλλος ιστορικός Ζωρζ Καστελλάν στο βιβλίο του Ιστορία των Βαλκανίων
(ελλην. εκδ. Γκοβόστη), για πρώτη φορά η ιδέα ότι υπάρχει Μακεδονικό έθνος σλαβικής καταγωγής, δηλαδή ανεξάρτητο από τον Ελληνισμό, εμφανίσθηκε στο βιβλίο Το βασίλειο των Σλάβων του Παπικού μισσιοναρίου προπαγανδιστού Μαύρο Ορμπίνι το 1601. Ο Ορμπίνι είχε την βάση του στην Ενετοκρατούμενη Δαλματία και προσπαθούσε να προσηλυτίσει στον Παπισμό τούς Ορθοδόξους Σλάβους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο σχισματικός Αρχιεπίσκοπος κ. Στέφανος στην επίσκεψη αυτή που έγινε το Μάιο του 2008 εξεφώνισε τα αλλυτρωτικά του κηρύγματα κατά της ελληνικότητας των δύο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου φωτιστών των Σλάβων και της Θεσσαλονίκης.
Στην εποχή μας το Βατικανό διεδραμάτισε καίριο ρόλο κατά την κρίσιμη περίοδο 1986-90, όταν δηλαδή εκυοφορείτο το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων. Το 1986 οργανώθηκε σε αίθουσες του Βατικανού Εκθεση Μακεδονικών Εικόνων, δηλαδή Ορθοδόξων Eλληνικών εικόνων που βρίσκονται τώρα σε ναούς και μοναστήρια της περιοχής των Σκοπίων. Το Βατικανό δέχθηκε να συμπράξει στην ιστορική πλαστογραφία των Σκοπίων και της Σχισματικής Εκκλησίας τους. Την ίδια χρονική περίοδο το επίσημο πολύγλωσσο Τυπογραφείο του Βατικανού εξετύπωνε εγκυκλίους του Πάπα καθώς και άλλα κείμενα στην βουλγαρική διάλεκτο, την οποία τα Σκόπια χαρακτηρίζουν ως δήθεν Μακεδονική γλώσσα. Μάλιστα, όταν κάποιοι Έλληνες πολιτικοί διαμαρτυρήθηκαν, επίσημες πηγές του Βατικανού εδήλωσαν ότι η διεύθυνση της Βατικανείου Τυπογραφίας εξαπατήθηκε και ότι ενήργησε εν αγνοία του Πάπα. Πράγμα που αδυνατούμε να το πιστέψουμε δεδομένης της συγκεντρωτικής δομής του Παπικού κράτους και μηχανισμού.
Χαρακτηριστικό του κλίματος της εποχής είναι το ακόλουθο σχόλιο του μακαρίτη Σπύρου Αλεξίου, που αναδημοσιεύουμε από την Καθημερινή της 6-5-1990 με τίτλο Το Βατικανό ξανακτύπησε! Συνάντηση Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' με τον πρωθυπουργό τον Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκυ στο Βατικανό το Μάιο του 2008.
Κάκιστη υπηρεσία προσφέρουν οι σύμβουλοι του Πάπα που τον ωθούν σε τέτοια τερατώδη λάθη, όπως αυτό που μάθαμε πως έγινε με την έκδοση εγκυκλίου που αναφέρεται στους Έλληνες φωτιστές των Σλάβων Κύριλλο και Μεθόδιο στην μακεδονική γλώσσα. Είναι το δεύτερο μεγάλο λάθος του Βατικανού στο ίδιο θέμα, μετά την έκφραση ευχών από τον εξώστη της πλατείας του Αγίου Πέτρου και στην γλώσσα των Σκοπίων. Η είδηση ήλθε από το Βελιγράδι και φανερώνει πως η κορυφή της Καθολικής Εκκλησίας δεν το βάζει κάτω και για λόγους προφανώς επεκτατισμού, μέσω της Ουνίας, προσφέρει τέτοιου είδους εξυπηρετήσεις που ενισχύουν τις προθέσεις των Σκοπιανών περί μακεδονικής εθνότητος και άλλα αφελή και παιδαριώδη…

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζουν και οι καταγγελίες του Σερβου Επισκόπου Βράνιε κ. Παχωμίου στο τεύχος Μαρτίου 1995 του περιοδικού ΓΚΛΑΣ (Φωνή) της Παγκοσμίου Ενώσεως Σέρβων. Ο Σεβασμιώτατος Παχώμιος αναφέρεται στην υλική και ηθική υποστήριξη του Βατικανού προς τα Σκόπια με στόχο την ένταξη στην Ουνία της Σχισματικής Μακεδονικής Εκκλησίας, για την επάνοδο της οποίας υπό κανονικό καθεστώς πολλές προσπάθειες καταβάλλει στις ημέρες μας (2000-2001) ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος. Ο Σερβος Ορθόδοξος Επίσκοπος καταγγέλλει, μάλιστα, ότι σε αντάλλαγμα της Παπικής υποστηρίξεως ήλθε και η ανακήρυξη του Πάπα Βοϊτύλα ως επιτίμου μέλους της Ενώσεως Συγγραφέων του κράτους των Σκοπίων.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ - ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΤΙΚΑΝΟ. Ο ιστορικός Κώστας Σταματόπουλος (εφημ. Επτάλοφος, Σεπτ. 1992) γράφει ότι τον Απρίλιο του 1919 οι Βρετανοί συζητούσαν την απόδοση της Κωνσταντινουπόλεως στην Ελλάδα δεδομένου ότι η Οθωμανική Τουρκία είχε ηττηθή κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε στις 24-4-1919 με τηλεγράφημά του προς τον Μεγάλο Βεζίρη ο παπικός Νούντσιος τον διαβεβαίωνε ότι το Βατικανό θα εξαντλούσε την επιρροή του προκειμένου η Αγία Σοφία, η ιστορική Ορθόδοξη Μητρόπολη, να παραμείνει τζαμί!!!
Εξ άλλου, μόλις έπεσαν τα ηλεκτροφόρα σύρματα στην Αλβανία, η Ουνία κινήθηκε ιδιαιτέρως στον ευαίσθητο χώρο της Βορείου Ηπείρου, όπου κατοικεί πολυάριθμος πληθυσμός ελληνικής συνειδήσεως, ελληνόφωνος και βλαχόφωνος. Επικεφαλῆς των πρώτων αποστολών ετέθη ο Ουνίτης Επίσκοπος Ερκολε Λουπινάτσι, από τα αρβανιτόφωνα και πρώην Ορθόδοξα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Και σήμερα ρέει άφθονο χρήμα από Παπικές ιεραποστολές στην Νότιο Αλβανία, αν και εκεί δεν υπάρχουν Καθολικοί.
ΒΑΤΙΚΑΝΟ κατά των Σέρβων. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσον μπορεί να αποδειχθή η φράση που απεδόθη στον Πάπα κατά την διάρκεια της βοσνιακής τραγωδίας, ότι δηλαδή είπε σε ξένους διπλωμάτες: Αφοπλίστε τούς Σέρβους και εξοπλίστε τούς Μουσουλμάνους. Γνωρίζουμε, πάντως, τα εξής λίαν διαφωτιστικά:
Την 1η Δεκεμβρίου 1992 ο τότε Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης και νυν Βουλευτής Αχαΐας κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος κατήγγειλε ενώπιον της Δυτικοευρωπαϊκής Ενώσεως (ο αμυντικός βραχίων της Ενωμένης Ευρώπης) ότι από την Τράπεζα I.O.R. (Ινστιτούτο Θρησκευτικών Εργων) του Βατικανού χρηματοδοτούνται τα όπλα των Κροατών κατά των Σερβων. Ο ίδιος πολιτικός δήλωσε στον ελληνικό Τυπο στις 9-5-1993 ότι από την ίδια Τράπεζα χρηματοδοτούνται και τα όπλα των Μουσουλμάνων της Βοσνίας.
Στα τέλη του 1998 ο Πάπας αγιοποίησε τον Κροάτη Καρδινάλιο Αλοίσιο Στέπινατς, συνεργάτη των Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πολεμο και πνευματικό καθοδηγητή των Κροατών φασιστών Ουστάσι. Πρόκειται για τον ηθικό αυτουργό της σφαγής ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΓΑΛΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ(!!!) άνω των 700.000 Ορθοδόξων Σέρβων, κυρίως αμάχων, οι οποίοι αρνήθηκαν να γίνουν Παπικοί η Ουνίτες (1941-44).

Μάρκος είπε...

Προσέξτε και τα "Ελληνικά" που χρησημοποιούν. Η φωτιά γι'αυτούς δεν καίει..."καταναλώνει"...!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ BLOGS ΚΑΙ
ΜΕΧΡΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ).ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!

κατά το Άρθρο 1 παράγραφος 3:
Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
και το Άρθρο 120

Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.


ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ;;;;;;

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Για τον κύριο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Πατριώτης η Προδότης ;;;;;;;

Κύριε πρόεδρε θα έχετε την δύναμη ,το θάρρος και τα αρχίδια ,
και να γραφτεί το όνομα σας , με χρυσά γράμματα και να μείνει ,
σαν τον μεγαλύτερο Έλληνα πατριώτη , πρόεδρο των τελευταίων δεκαετιών , που όλοι η Έλληνες και οι απανταχού Ελλήνων
θα μιλά για όσας .
Θα μπορέσετε όταν ψηφιστεί από την βουλή , το νομοσχέδιο
για την νομιμοποίηση ,την ιθαγένεια και το δικαίωμα ψήφου
των μεταναστών , που με αυτό θα μπει η ταφόπλακα
στην Ελλάδα μας , και έλθει προς επικύρωση σε εσάς
να πείτε ΟΧΙ δεν το υπογράφω , παραιτούμε , πάω σπίτι μου ,
άντε γεια , και να βρείτε άλλο πρόεδρο να τo υπογράψει .
η θα επαληθευθεί , η κυρία Ψαρούδα Μπενάκη με αυτά που
σας είπε τότε , όταν αναλάβατε την προεδρία ;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Το 1975 η εφημερίδα Αθηναϊκή (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμα της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στη Κρήτη.
Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μεταπολιτευτικά ομάδα 6 Εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις ισραηλινές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίστηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας ΜΟΣΑΝΤ. Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, μεταμφιεσμένοι σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες και μπαλωθιές.
Το ενδιαφέρον που επεδείκνυαν ανέκαθεν οι Ισραηλινοί για την παρουσία της Κρήτης ως κέντρο του ιουδαϊκού πολιτισμού είναι πασίγνωστο. Για την ενίσχυση αυτών των ανυπόστατων θεωριών τους, οι Εβραίοι μετέρχονται διάφορα μέσα, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και η ρίψη προκηρύξεων με εμπρηστικό περιεχόμενο σε κάθε γωνιά του νησιού (Αύγουστος 1977).
Η επιδίωξή τους για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαια ιουδαϊκή εστία εστιάζεται σε μια προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου Ιουδαϊκή Κρήτη. Η συγγραφή του ήταν έργο του Εβραίου καθηγητή και στελέχους της ΜΟΣΑΝΤ, Άνκορι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.

Ανώνυμος είπε...

Παράλληλα με το εβραϊκό αυτό σύγγραμμα που πλαστογραφούσε βάναυσα τις ιστορικές καταβολές του κρητικού πολιτισμού, προκειμένου να εδραιώσει τα ψευδώς υποστηριζόμενα από τους Εβραίους, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες μυστικές επισκέψεις εβραϊκών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Οι επισκέψεις αυτές είχαν το χαρακτήρα ερευνητικών ταξιδιών και αποσκοπούσαν στη δήθεν πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών, με σκοπό την ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία θα καταδείκνυαν την εβραϊκή ιστορία της Κρήτης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα ευρήματα που αναζητούσαν, τα είχαν ρίξει εκ των προτέρων στη θάλασσα οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και δεν ήταν τίποτε άλλο από τεχνητά οξειδωμένες μαρμάρινες πλάκες και υδρίες, έτσι ώστε να δείχνουν αρχαιοφανείς, τις οποίες στην συνέχεια ανέσυραν ως ευρήματα. Ο Τζβη Άνκορι, προκειμένου να ενισχύσει την ανυπόστατη αυτή θεωρία του, συμμετείχε σε όλα τα κρητολογικά συνέδρια, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούσε επιστημονικές ανακοινώσεις. Αρχικά επιδίωξή του ήταν να καταστήσει αποδεκτό το ιστορικό ψεύδος ότι ο Μινωικός Πολιτισμός προήλθε από Εβραίους. Στη πορεία της ιστορικής παραχαράξεως και πλαστογραφίας όμως, καθώς διαπίστωνε ότι οι επιστημονικοφανείς ανακοινώσεις του ετύγχαναν μιας γενικής ανοχής, διεύρυνε το αρχικό σχέδιο εβραιοποίησης των νησιών του Αιγαίου πελάγους και της Κρήτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τη Σπάρτη. Η ασέβεια μάλιστα και το θράσος του Άνκορι δεν είχαν όρια, αφού δε δίστασε να καταφύγει στην επίκληση κίβδηλων επιχειρημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν το εξωφρενικό ότι ο Γεώργιος Πλήθων ήταν Εβραίος. Ασφαλώς και το διαστρεβλωτικό έργο του Άνκορι δε διεξαγόταν σε άγονο έδαφος. Οι ευνοϊκές συνθήκες για τη παρουσίαση αυτής της ανυπόστατης θεωρίας, είχαν διαμορφωθεί ήδη από το 1965 με μια σειρά άρθρων του Εβραίου αρχαιολόγου Σάιρους Γκόρντον, ο οποίος υποστήριζε αντιεπιστημονικά την σημιτική προέλευση του Μινωικού Πολιτισμού.
Η ανάμειξη του Άνκορι στο ερευνητικό αυτό θέμα κατά κάποιο τρόπο διαστρεβλωτικό, γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν πρόσκαιρη. Αποτελούσε αναπόσπαστη πτυχή ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου το οποίο υφίσταται και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόσπαση της Κρήτης, μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν, από τον ελλαδικό κορμό.
Ήδη έχουν εκδηλωθεί και άλλες συναφείς κινήσεις. Ειδικότερα έχει παρατηρηθεί από τον βρετανικό τύπο, η παρουσίαση της Κρήτης ως ανεξάρτητης από την Ελλάδα. Χαρακτηριστική επ’ αυτού είναι η περίπτωση της εβραϊκής ιδιοκτησίας αγγλικής εφημερίδας Sunday Times, η οποία σε αγαστή σύμπνοια με το ευρωπαϊκό κανάλι EYRONEWS, σε πίνακα που δημοσιεύει καθημερινά παρουσιάζοντας τις θερμοκρασίες που επικρατούν στις πρωτεύουσες των μεσογειακών κρατών, παρουσιάζει τη Κρήτη ως ανεξάρτητη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

"Προσέξτε και τα "Ελληνικά" που χρησημοποιούν. Η φωτιά γι'αυτούς δεν καίει..."καταναλώνει"...!"

είναι ακριβής μετάφραση του "fire consumed (something)" το οποίο βέβαια στα ελληνικά δεν έχει νόημα

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...