6/1/10

Να ένα καλό παράδειγμα

Περιπολίες πολιτών…. ( στην ΙΤΑΛΙΑ)

Μια τέτοια ενέργεια από πλευράς Ελλήνων πως θα σας φαινότανε;;;

Πηγή http://eglimatikotita.blogspot.com


Οι περίπολοι των πολιτών έχουν εμφανιστεί εδώ και περίπου ένα χρόνο στους δρόμους της Ιταλίας.

Οι περίπολοι θα επιτρέψουν στους απλούς πολίτες να βοηθήσουν στην αστυνόμευση χωρίς όμως να εκτελούν το ρόλο της αστυνομίας.

Η αστυνόμευση γίνετε σε περιοχές που υπάρχει αυξανόμενη εγκληματικότητα από αλλοδαπούς κυρίως.
Ναρκωτικά,πορνεία,εμπόριο όπλων κλπ.

The first, legal, citizens' patrols have appeared on the streets of Italy.

Supporters say the patrols will enable ordinary people to help police carry out their role of protecting neighbourhoods.

But opponents have argued the groups are no more than vigilantes, many of which are being set up in areas with high immigrant populations.


National Guard citizens' patrols walk the streets
The city of Messina is one place where they are thriving.

It is a landing point for the island of Sicily and starting point for the most controversial versions of these citizens' patrols.

Here they are called the National Guard.

Others have different names.

The National Guard claims to have around 2,500 members across Italy.

Like the others, it does not have powers of arrest but the Guard does have a uniform, which is as striking as the group itself.

It consists of khaki shirts, black caps featuring an eagle insignia and an armband with a black sun wheel as a logo.

'Under investigation'

It is the clothing that has earned them comparisons with Mussolini's infamous black shirt volunteer militia, which terrorised opponents in the 1930s, and helped the fascist dictator maintain power.

The new group's uniforms are so provocative that at least one authority - in Milan - has placed them under investigation.

But the inquiry into whether their uniforms contravene Italy's laws banning Nazi and fascist insignia, has not stopped them beginning their patrols.


Maria Antonietta Cannizzaro sees herself as a foot soldier in heels
Maria Antonietta Cannizzaro is the Guard's leader in Sicily.

With her fellow members, she marches around central Messina, eliciting from passers-by a flurry of looks that range from bemused indifference, to mild alarm.

During a break, Miss Cannizzaro volunteered her stark assessment of who is behind Italy's crime wave.

"It's immigrants," she said. "The majority of immigrants are drug dealers or prostitutes.

"It would be better for them to be in their country and helped there. It's useless for them to come here."

The foot soldier in heels said: "The streets in Italy are not safe, especially in big cities like Rome where people going home are getting attacked and raped".

Her views on black and Jewish people would be actionable, if printed here.

Reassuring or alarming?

The Italian government insists these patrol groups are under control.

It says they cannot act on their own: they must call in the police if they see trouble.

Mobile phones, not jackboots, are supposed to be their weapon of choice.


Head of the National Guard Gaetano Saya denies being a fascist
One female shopper said: "I find them reassuring, I'm more secure with them."

But another woman said: "I prefer the police to maintain law and order."

The National Guard is headed by Gaetano Saya, who, having promised to meet us in Messina, failed to show up.

The closest we came to him was his video posted on YouTube.

Wearing the now-familiar militia-style shirt, but this time adorned with a photo of the Italian hero Garibaldi pinned to his chest, he addresses the camera for several animated minutes.

It is, by turns, a combination of rage, finger pointing and calm, if simplistic, political and sociological analysis of life in Italy.

It amounts to an exaltation of Italy as a place fit only for Italians. He is a patriot not a fascist, he insists.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8291187.stm

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρης Βελουχιώτης-Ο λόγος της Λαμίας
Άρδην τ. 14 - 15
"Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας είτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά πάλι λευτερώθηκε.

Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασαν σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί "έξυπνοι", ανάμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν, πως η Ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε με άλλες φυλές που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία Ελληνική φυλή.

Μα ό,τι και να πούνε, αυτό δεν έχει καμιά αξία. Την Ελληνικότητά μας την αποδείξαμε. Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγίνηκε πάλι λεύτερη…

Έτσι όλο το βάρος έπεσε πάνω σε μια χούφτα ανθρώπων, απ' αυτούς που τρώγανε καρπαζιές μέσα στα αστυνομικά μπουντρούμια και τις ασφάλειες, μα που φλέγονταν από ηρωϊσμό και ανδρεία και μέσα τους υπήρχε μια ζεστή Ελληνική καρδιά και έτρεχε στις φλέβες τους πραγματικό ελληνικό αίμα. Αυτοί άναψαν το δαυλό κι έδωσαν το σύνθημα για τον ξεσηκωμό του έθνους. Αυτοί που δώσανε το κουράγιο στους Έλληνες. Αυτοί που δημιούργησαν τη νέα Φιλική Εταιρία: το ΕΑΜ…

Μάς κατηγορούν ότι θέλουμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρχε, μια που αυτοί οι ίδιοι το είχανε διαλύσει.
Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει νά 'βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια.
Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.
Ενώ εμείς το μόνο που διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, όπου βρει κέρδη, δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουνε μέσα στη χώρα που κατοικούμε.

Ποιος λοιπόν μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του;
Αυτοί που ξεπορτίζουνε τα κεφάλαιά τους από τη χώρα μας, ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;
[Γιάννης Γ. Χατζηπαναγιώτου (καπετάν Θωμάς), Η πολιτική διαθήκη του Άρη Βελουχιώτη, Δωρικός, Αθήνα 1975, σελ. 491-509].

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 1500 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ(ΕΝΤΟΣ ΗΜΕΡΩΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάμε και την πρόβλεψη του Ελληνικού Κώδικα Ποινικής δικονομιας, όπου προβλέπεται δικαίωμα των πολιτών να καταλαμβάνουν επ' αυτωφόρω εγκλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Η Ιταλία είναι κράτος(ιταλικό),δεν είναι το δικό μας αμφιβόλου εθνικότητας μπουρδελοτσάντηρο.
Εδώ δεν αφήνουν τους αστυνομικούς να κάνουν περιπολίες ,τους πολίτες θ'αφήσουν.
Ασε που έχουμε τέτοια μακακία από μόνοι μας ,που δεν χρειαζόμαστε το Τάβιστοκ . Αμέτρητες κυράτσες είναι έτοιμες να πέσουν κάτω αν τους φύγει η αλλοδαπή και άλλοι τόσοι αφήνουν τα σπίτια τους τσάμπα σε αλλοδαπους αλλά και τις επιχειρήσεις τους να τα διαχειρίζονται αυτοί. θα ξυπνήσουν οι ελληνες ,ως συνήθως ,πολύ αργά.Πιθανότατα θα χρειαστεί καμιά έξωθεν σφαλιάρα ,όπως το '74 .Καλά έλεγε ο Καργάκος ,μάθετε αλβανικά καλύτερα και αφήστε τα προφίσιενσυ και τα σερτιφικά.

grenadier είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα Ανώνυμο: Αλλοδαποί και λαθρομετανάστες οπλοφορούν και υποστηρίζονται από το επίσημο κράτος. Αυτοί πλέον δεν φοβούνται να ξυλοφορτώσουν τους αστυνομικούς, τους πολίτες θα φοβηθούν; Και στην τελική, ο απλός πολίτης με ποιό δικαίωμα θα εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο και πως θα προστατευτεί; Αφένός, να οπλοφορήσουν δεν μπορούν -απαγορεύεται. Αφ'ετέρου κάτι τέτοιο είναι σαφέστατα παράνομο, οπότε το πρώτο που θα κάνει το επίσημο κράτος θα είναι να συλλάβει τους απλούς πολίτες. Η τεράστια διαφορά μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας είναι ότι η δεύτερη δεν είναι κωλοχανείο...

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΜΝΗΣΗ
Άρθρο 120

Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΤΟ ΤΗΡΗΣΕΙΣ;;;;;;

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Στην Νεα Υόρκη το 1982 λόγω της μεγάλης εγκληματικότητας δημιουργήθηκαν οι guardian angels. Ήταν ομάδες πολιτών που περιπολούσαν μέσα στο υπόγειο μετρο της Νέας Υόρκης και μέσα στα βαγόνια. Δεν ξέρω αν οπλοφορούσαν.

Ανώνυμος είπε...

Ας ρίχνουμε από μια ροχάλα για αρχή σε όποιον βάζει το χέρι στην τσέπη για να δώσει έστω και 1 ευρώ σε κάθε εισαγόμενο ανάπηρο, σε κάθε Πακιστανό που πλένει τζάμια στα φανάρια, σε κάθε μαύρο που απλώνει το εμπόρευμά του στις πλατείες, σε κάθε αλβανό κουλουρτζή, σε κάθε Ελληναρά που έχει στη δούλεψή του ξένους κι όχι Έλληνες κι ύστερα ξεκινάμε και τις περιπολίες, εμείς ο λαός του καναπέ και της σφαλιάρας.
Αλλά πάλι είναι κοινό μυστικό, ένας να τολμήσει να το κάνει, χίλιοι θολοκουλτουριάρηδες θα του επιτεθούν.... Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Γεννημένοι προδότες και λαπάδες

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...