21/1/10

Η Κυβέρνηση πρέπει να καταγγείλει αμέσως την περιβόητη Ενδιάμεση Συμφωνία με τα Σκόπια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/1/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα Σκόπια έχουν εναγάγει την Ελλάδα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την άρνησή της στο Βουκουρέστι να συναινέσει στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Ο Γκρουέφσκυ επισπεύδει τη διαδικασία της Χάγης και επιμένει να «ταΐζει» τους συμπολίτες του πλαστικό μακεδονισμό την ώρα που η ανεργία τους έχει εκτοξευθεί στο 40%.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να θωπεύει την σκοπιανή προκλητικότητα και να ψάχνει δικηγόρους για τη Χάγη ενώ μπορεί να πράξει το απλό και καταλυτικό της νομικής βάσης της προσφυγής τους: να καταγγείλει την περιβόητη Ενδιάμεση Συμφωνία.

Η Συμφωνία αυτή 7ετούς διαρκείας για την εξεύρεση λύσης στην ονομασία έληξε άπρακτη το 2002 αλλά παρατείνεται αυτομάτως εφ? όσον καμία από τις δύο πλευρές δεν την καταγγέλλει. Η Συμφωνία ετεροβαρής υπέρ των Σκοπίων εξ αρχής, παραβιάζεται έκτοτε συστηματικά και κατα εξακολούθηση από τα Σκόπια χωρίς ποτέ η Ελλάς να έχει καταγγείλει τις παραβιάσεις και παρατείνεται χωρίς κανένα απολύτως συμφέρον της Ελλάδος.

Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην άμεση καταγγελία της η οποία οδηγεί και στην αυτόματη απόρριψη της σκοπιανής προσφυγής.

Οφείλει να το πράξει αμελητί διότι η καταγγελία επιφέρει τις συνέπειές της 1 έτος μετά την κατάθεσή της.

--------------------------
Ο Πολιτικός Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Το Μεταναστευτικό Πρόβλημα σήμερα.

Η εκδήλωση γίνεται την Πέμπτη 21/1 στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας και Ριζάρη).

Προλογίζει ο Στέλιος Παπαθεμελής, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης.

Εισηγούνται: Ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής, ο Θόδωρος Κατσανέβας, Καθ. Παν.τ. Βουλευτής, ο Παντελής Οικονόμου, Βουλευτής, ο Σάββας Ρομπόλης, Καθ. Παν.-Διευθ. Ινστιτούτου Εργασίας, και ο μητροπολίτης Περιστερίου.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν η κυβέρνηση του αθηναϊκού κράτους δεν ήταν αποφασισμένη να ενδώσει τελικά:

α) Δεν θα διαπραγματευόταν, διότι δεν έχει τίποτε να διαπραγματευτεί

β) Θα είχε καταγγείλει την κατάπτυστη "ενδιάμεση συμφωνία", την οποία δεν έπρεπε να είχε υπογράψει καθόλου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο χρόνος δουλεύει εις βάρος των Σκοπίων, τα οποία κινδυνεύουν με διάλυση, αν δεν εξευρεθεί λύση στο όνομα.

Διαβάστε κι εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Ρομπόλης, Οικονόμου είναι υπέρ του νομοσχεδίου. Τι τους καλούν; Να μας πούνε μια από τα ίδια για το πόσο ωραία θα είναι να ζούμε δίπλα σε αφρικανοπακιστανούς, να έχουμε αλβανούς αστυνομικούς και νιγηριανούς δημάρχους;
H μήπως ο Παπαθεμελής φοβάται μήπως τον πούνε "ακραίο";

Ανώνυμος είπε...

Ρομπόλης; Είναι αυτός που φοβόταν να μην τον "καθαρίσει" η 17 Ν; Γιατί άραγε; Είχε λερωμένη την φωλιά του μέσα στην ΓΣΕΕ; Θεωρώ πως ναι. Σύμφωνα με μαρτυρία φίλου συνδικαλιστή προσκείμενου στο ΚΚΕ αυτοί οι άνθρωποι είχαν το παρατσούκλι "αρπακτικά". ΑΠορώ λοιπόν πως βρέθηκε μέσα σε αυτή την πράξη διαμαρτυρίας των πατριωτών ο κρατικοδίαιτος κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια. Μήπως δεν του βγήκε ότι περίμενε με την νέα αλλαγή;

Η 17η Μαΐου στην Ιστορία

Η 17η Μαΐου είναι η 138η ημέρα του δίσεκτου 2004 . Απομένουν 228 ημέρες πριν από την 31η Δεκεμβρίου. 1 101 . Οι Σταυροφόροι κατέλαβαν την «Π...