13/1/10

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

ΛΟΧΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ , 98 ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ,ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ
http://esxatianasxesi.blogspot.com/2010/01/98.html

ΥΓ. Τα κρουασάν θα τους μοιραστούν αύριο

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!
O όμιλος Παναγιώτη Μαυρίκου ξαναχτύπησε και μετά την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, τις 24 ΩΡΕΣ, την ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΟΡΡΑ, την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ επανεκδίδει και το περιοδικό ΕΝΑ. Το ΕΝΑ πρωτοκυκλοφόρησε από τον Γ. Κοσκωτά και την εκδοτική εταιρεία ΓΡΑΜΜΗ με πρώτο διευθυντή τον Παύλο Μπακογιάννη. Για τον όμιλο Παναγιώτη Μαυρίκου ισχύει το απ όλα έχει το πανέρι, απλώνεις χέρι και αρπάς. Έχουμε και λέμε. Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ είναι αντι-πασοκική και υπέρ της Ντόρας. Οι 24 ΩΡΕΣ είναι με τον Σαμαρά. Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ είναι με το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ υποστηρίζει μόνο Ψωμιάδη και λίγο Παπαγεωργόπουλο και Θεοδώρα Τζάκρη. Εκεί που όλα τα έντυπα συμφωνούν είναι στην λατρεία του Τραγάκη!
Σημείωση. O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ πρέπει να ετοιμάζεται για μετονομασία. Διότι αν συνεχίσει αυτή την πολιτική η Θεοδώρα Τζάκρη και το ΠΑΣΟΚ, σίγουρα δεν θα είναι Ελληνικός για πολύ.
Το δικό μας σχόλιο. Μάλλον Μ.Μ.Ε. δεν σημαίνει Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως νομίζαμε, αλλά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ή Μέσα Μαλάκυνσης Εγκεφαλικής.

Ανώνυμος είπε...

Ευρώπη: αποχωρώντας από την ιστορία
L'Europe sort de l'Histoire
Jacques Attali
© L' Express
http://www.lexpress.fr/actualite/monde/l-europe-sort-de-l-histoire_840408.html
Θα κατανοήσουμε άραγε στην Ευρώπη ποιες είναι οι συνέπειες της εξόδου από την ιστορία; Πολλά γεγονότα των τελευταίων ημερών (η απουσία των Ευρωπαίων από την τελική διαπραγμάτευση της συνόδου της Κοπεγχάγης, η εξαγορά της «βόλβο» από μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, ο πρώτος διαγωνισμός δημοσίου έργου υποδομής στην Ευρώπη -ένα τμήμα εθνικής οδού στην Πολωνία- που κερδήθηκε από Κινέζο εργολήπτη, οι πυρηνικοί σταθμοί στο Αμπού Ντάμπι -που θα τους κατασκευάσουν Κορεάτες) αποδεικνύουν πως υλοποιείται σταδιακά η τάση που μερικοί προέβλεπαν εδώ και τριάντα χρόνια: το κέντρο βάρους του πλανήτη μετακινείται από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό.

Παρόλα αυτά όμως, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δε φαίνεται να ανησυχούν: βολεύονται με την κατάσταση αυτή, χωρίς να ταράσσονται• επικεντρώνουν την προσοχή τους στους ατέλειωτους καυγάδες τους για διαδικασίες και πρωτόκολλα, που είναι κι αυτό αδιάψευστος μάρτυρας παρακμής, όπως ιστορικά το γνωρίζουμε από το λυκόφως των μεγάλων δυναστειών στην αρχαία Αίγυπτο, τη Βαβυλώνα, την Περσία, την Ελλάδα, την Κίνα, τη (Δυτική πρώτα -την Ανατολική στη συνέχεια) Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία -και τέλος τη δική μας μοναρχία.
Το κέντρο βάρους το κόσμου μετακινείται από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό. Πρώτο θύμα: η Ευρώπη.

Κατανοούμε όμως πράγματι στην Ευρώπη ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της εξόδου από την ιστορία; Οι περισσότεροι σκέφτονται πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ίσα-ίσα κάτι τέτοιο θα ήταν ευχής έργον: θα ζούσαμε σε ένα χώρο προφυλαγμένο από τις τραγωδίες της συγκυρίας, χωρίς ευθύνες, συγκρούσεις, στρατιωτικές υποχρεώσεις. Πράγματι, συχνά συμβαίνει η έξοδος από την ιστορία ενός λαού να συνοδεύεται από μια σύντομη έκλαμψη των τεχνών, με τις οποίες οι πολυάσχολοι λαοί δεν έχουν την πολυτέλεια να ασχολούνται.

Αλλά η έξοδος μιας περιοχής από την ιστορία δεν είναι αυτό: σημαίνει, πρώτα απ' όλα την απώλεια των βασικών της αγορών• να βλέπει τις πιο ανταγωνιστικές της επιχειρήσεις να γίνονται αντικείμενο εξαγορών, αντιγραφών, λυσσαλέου ανταγωνισμού• να αποχαιρετά τα κέντρα αποφάσεων που φιλοξενούσε και τις ελίτ της• σημαίνει να μην είναι πια σε θέση να συντηρήσει το βιοτικό επίπεδο των μεσαίων τάξεών της, παρά μόνο πρόσκαιρα, με δανεισμό.

Παντού και πάντα, η έξοδος από την ιστορία συνοδεύτηκε από φοβερές πολιτικές αναστατώσεις: αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, καταγγελία κατά των ελίτ, αναδίπλωση σε απλουστευτικές και καθησυχαστικές ιδεοληψίες, αποσχίσεις και εμφύλιοι πόλεμοι.

Η Ευρώπη τα έχει ήδη βιώσει όλα αυτά. Κατά τη διάρκεια των χιλίων τελευταίων ετών είδαμε μια ευρωπαϊκή δύναμη να εξέρχεται από την ιστορία, αντικαθιστάμενη αρχικά από κάποια άλλη ευρωπαϊκή δύναμη και στην συνέχεια, στον 20ό αιώνα, να παραδίδει στις Ηνωμένες Πολιτείες τα σκήπτρα του κόσμου. Αλλά τότε ακόμα η Ευρώπη είχε τη σοφία, μετά από μισό αιώνα πολύνεκρων συγκρούσεων, να συσπειρώσει τις δυνάμεις της και να κρατήσει μια καλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Σήμερα όμως απειλείται ξανά, αυτή τη φορά συνολικά.

Αν δεν προετοιμαστεί για τις εξελίξεις, αν δε συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που την απειλούν, αν δεν συσπειρωθεί γύρω από μια κοινή βούληση συνεργασίας και διάθεσης να ανακαλύψει ένα νέο τρόπο παραγωγής και συμβίωσης, τότε θα έρθει το τέλος της• άπαξ δια παντός.
Αλλά για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, θα πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους πολιτικοί άνδρες και γυναίκες διαυγείς, θαρραλέοι, ικανοί, πειστικοί, απαισιόδοξοι και καθοδηγητές ταυτόχρονα, που θα μας δείξουν το στενό μονοπάτι που θα μας κρατήσει εντός της ιστορίας.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΣ είπε...

μα καλα δεν τρεπονται λιγο,θα αφησουν ολλη την ημερα νυστικους μελλοντικους πολιτες????
ντροπη τους!!!απαιτω δημοσια διαβουλευση ΤΩΡΑ για το θεμα αυτο(μη παραχωρηση κρουασαν σε μελλοντικους ελληνες πολιτες???).
απαιτω επισης να παρεμβει ο ιδιος ο τζεφρευ και να δημιουργησει υπουργειο κρουασαν (αφου το ΑΙΓΑΙΟΥ το κατηργησε) το οποιο θα παρατηρει και θα εποπτευει για την πληρη και ομαλη σιττηση (με κρουασαν παντα)των μελλοντικων πολιτων.(ελπιζω μονο το επικαλυμα του σκευασματος να ειναι πρασινο για να συμφωνει και με την πρασινη αναπτυξη που λεει ο τζεφευ,οχι για να μην του πουνε μετα οτι αλλα λεει και αλλα κανει!!!)


ΕΛΛΗΝΕΣ ξυπνατε η δημοκρατια του κρουασαν παει τελιωσε,πρεπει να δρασουμε συλλογικα αλλιως οχι κρουασαν ουτε ψωμι δεν θα εχουμε να φαμε σε λιγο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο ανεκδιήγητος βλάκας, που μέχρι προσφατα ήταν ο λιγότερο κατάλληλος για πρωθυπουργός, ξεπερνώντας ακόμη και τον άχρηστο πλην όμως καταλληλότερο καραμανλή, έφτασε στο σημείο να είναι σήμερα πρωθυπουργος της χώρας και να εξυπηρετεί τα ξένα κέντρα αποφάσεων. Δεν στενοχωριέμαι καθόλου όμως γιατί ένας τέτοιος ηλίθιος μας άξιζε. Είμαστε τόσο υποκριτές και τόσο αλλοτριωμένοι και τόσο ξεπεσμένοι σαν λαός εδώ και δεκαετίες τώρα ώστε μόνο ένας τζέφρυ μας άξιζε.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι είναι ΠΑΣΟΚ και έχουν επαφή με το χώρο ξέρουν πως στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος τους παίρνουν και βρίζει ο κόσμος συνεχώς. Μέχρι στιγμής ο Γιωργάκης είναι ο πιο αποτυχημένος "'Ελληνας" πρωθυπουργός όλων των εποχών.
Αυτό δεν τον πειράζει γιατι στο λαό που ανήκει πραγματικά θα δοξαστεί. Απλά αυτός ο λαός δεν είναι ο ελληνικός.
Όχι απλώς δεν πρέπει να δωθεί Ιθαγένεια αλλά να αφαιρεθεί απο χιλιάδες που την πήραν παράνομα. Ας είναι καλά ο Πάκης!!Πώς νομίζετε οτι βγήκε;

Ανώνυμος είπε...

από σήμερα όχι κρουασαν.
από σήμερα κουλούρι σιμίτι

Ανώνυμος είπε...

Διενεργείται πλέον εποικισμός.
Σημειώνω ότι ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ είναι από τα βαρύτερα εγκλήματα του Διεθνούς Δικαίου.

Βουρ στο Νταβλά με τα Κουλούρια

  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΚ9 ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΑΤΚΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ  ΤΩΝ ΕΚΔΟΤ...