31/1/11

Το 1821 στον τηλε-«Ουρανό»

Το 1821 είτε το κατανοείς και το ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ, είτε όχι. Είτε προσπαθείς να κατανοήσεις το Μέγεθος του, την ΜΕΘΕΞΗ, σκαρφαλώνοντας στον έβδομο ουρανό- είτε πάλι το Μιζεριάζεις, το Ρεπουσοποιείς, προσπαθείς να το αποδομήσεις μέσω του τηλε-«Ουρανού»..
Ξεκινάω από τον τίτλο: Γιατί Γέννηση ενός Έθνους; Προέκυψε από Παρθενο-Γέννηση; Γιατί όχι ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ; Ποιοι φοβούνται τις λέξεις, οποιαδήποτε αναφορά σε ότι έχει σχέση με ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ φρόνημα;
Αν Γέννηση, πως εξηγούνται τα 400 χρονιά σκλαβιάς; Ποιοι ήταν σκλαβωμένοι; Οι Όρθόδοξοι Ρωμιοί –και εν συνεχεία, ξανά Έλληνες ΄Ή, οι εν γένει «υπόδουλοι»; Ποιο ήταν το ΚΟΙΝΟ –ΕΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ σημείο των «υπόδουλων»; Γλώσσα-Θρησκεία-Καταγωγή-Παράδοση; Ή, όχι; Αν ναι, πως αμφισβητείται η ΥΠΑΡΞΗ του Έθνους ΠΡΙΝ , όχι απλά του «1821» αλλά και των 400 χρόνων υποδούλωσης στους Οθωμανούς, με άλλα λόγια ο Λαός μας το 1821 ήταν άμεσος γνώστης, άμεσα ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ με το 1453 και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης
Ανάμεσα στα άλλα, ακούσαμε ότι η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν χαρωπή, κάτι σαν παιδική χαρά! Κατά την διήγηση του τηλε-«Ουρανού», τους δύο πρώτους αιώνες όλα ήταν “μέλι-γάλα” αλλά, η συνταγή χάλασε όταν οι Τούρκοι ανάθεσαν στους Κλέφτες και στους Αρματωλούς να μαζεύουν τους φόρους των ραγιάδων.!

Μετά: ήταν οι Κλέφτες και Αρματολοί, όντως κλέφτες, τυχοδιώκτες, αγράμματοι και παράνομοι όπως αναφέρει ο (μορφωμένος! άλλα τις!...) τηλε- «Ουρανός»; Ή, μήπως από αυτούς προέκυψε το πρόπλασμα των Επαναστατικών Απελευθερωτικών τμημάτων ενάντια στην Τουρκιά; Καταλαβαίνω, μαντεύω την συνέχεια(χωρίς να την ξέρω) : σε προσεχές επεισόδιο θα «θεοποιηθεί» ο Μαυροκορδάτος (ως εκπρόσωπος της Δυτικής Διαφώτισης-ενάντια στους βρώμικους και άξεστους ντόπιους..)
Ερμηνεύονται όλα υπό το απλοϊκό , εισαγόμενο από την Δύση ερμηνευτικό σχήμα του Έθνους-Κράτους. Το Κράτος, προϊόν του Διαφωτισμού, που γέννησε το Έθνος. Αυτό μπορεί να ισχύει για την Δύση, όχι για τον Ελλαδικό Χώρο , όπου το ΕΘΝΟΣ ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ.
Αφού οι εκσυγχρονιστές, οι Αναθεωρητές, οι πάσης φύσεως Αποδομιστές μισούν, φρίττουν με τον Κ.Παπαρρηγόπουλο, ας διαβάσουν Βακαλόπουλο ,Aσδραχά και Νίκο Σβορώνο για την συνέχεια του (Νέο)-Ελληνικού Έθνους, ας διαβάσουν Τάσο Βουρνά για το 1821.ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ!
Pax Ottomanica, Ραγιαδισμός διαρκείας για τους οπαδούς του νέο-Οθωμανισμού. Κρίμα!
Τους αφιερώνουμε την φράση του Γεώργιου Καραϊσκάκη (αυτός τουλάχιστον έγινε ΩΔΗ από τον Νιόνιο) ,που είχε πει όταν λαβώθηκε πριν πεθάνει - “Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον μπούτσο!”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην ταράζεστε. Οι νταβατζήδες Αλλάχ-ούζοι , οι όποιοι ακαδημαϊκοί , οι όποιοι πολιτικοί, οι όποιοι κερδοφόροι προοδευτικούληδες, οι όποιοι επιχειρηματίες διακηρύσσουν τέτοιες απόψεις , δεν το κάνουν επειδή τις πιστεύουν.Απλώς κάνουν δημόσιες σχέσεις.

Σου λέει , ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται , μπορεί να αλλάξουν και να αλλάξουν τα κόλπα, και αύριο μας καβαλήσουν οι μεμέτηδες again , ή μπορεί να κάνουμε καμμιά μπίζνα με δαύτους, δεν το καμπυλώνουμε λιγάκι το θέμα όπως τον τρυφηλό κώλο μας και την μεσούλα μας; (βλπ. Τεχνικές Πλουτισμού στην Σύγχρονη Ελλάδα. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΟΥΛΗ Α.Ε , Αθήνα 1974)

Πάρτο αλλιώς λοιπόν, και μιά παρεξήγηση ήτανες, και ντεν φταίτες εσείς, ας όψετες το αγύριστο κεφάλι μας κτλ...κτλ...

(Σημ. Οι τροποποιημένες καταλήξεις των ρημάτων είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στην κολοσσιαία Παιδεία και Μόρφωση των Μαστροπών-Επενδυτών της Ιστορίας).

Nothing personal, just business.

Και εσείς οι άφραγκοι...να μαθαίνετε ....έτσι γίνονται οι δουλειές μπρε....ξυπνάτε χαϊβάνια.... νισάφι!

Δωσίλογος με Τύψεις και Επενδύσεις.