17/1/11

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

« .... Και ποιήσας φραγγέλιον εκ σχοινίων πάντας εξέβαλεν εκ του ιερού, τα τε πρόβατα και τους βόας, και των κολλυβιστών εξέχεε το κέρμα και τας τραπέζας ανέτρεψε ....» Ιωαν. Β΄, 15

Η ορθόδοξη χριστιανική διδαχή, διά την ευημερία της
Ανθρωπότητας επί της γής, επιτάσσει την απαλλαγή μας από τα
δεσμά της ληστρικής τραπεζοκλεπτοκρατίας. Πρέπει να εξοβελισθεί
όλο το συνονθύλευμα των απατεώνων πού προκαλούν τις
οικονομικές κρίσεις και τους διάφορους τοπικούς και παγκόσμιους
πολέμους.
Η συμμορία της διεθνούς απάτης και αλητείας :
1.Τών ιδιωτικών τραπεζών.
2.Των χρηματιστών ( σπεκουλαδόροι - σορτάκιδες )
3.hedge funds ( όλα τα κεφάλαια της μαφίας )
4.Των εταιρειών αξιολόγησης ή παραπλάνησης και εξαπάτησης των
Λαών. Όλο αυτό το σύστημα της ληστείας νομοτελειακά
καταρρέει, πνέει τα λοίσθια.
Ε π ο μ έ ν ω ς :
Πνευματική επανάσταση, τώρα.
Νέες ιδέες και προτάσεις
Νέο πολιτικό και οικονομικό σύστημα ( Η κρίση είναι συστημική )
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (Κρατικοποίηση )
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΚΟΥ
Πρέπει να συντρίψουμε τους μοχλούς της συμμορίας πού επιδιώκουν την παγκόσμια Διακυβέρνηση. EX ORIENT GUX.

Χρίστος Α Αθανασόπουλος

Την ώρα που οι τραπεζίτες παρακολουθούν με αγωνία τις εκροές των καταθέσεων και τη συμπίεση της κερδοφορίας τους, έρχεται το υπουργείο Οικονομικών να προσφέρει μια ισχυρή «τονωτική ένεση» στις τράπεζες: κηρύσσοντας… ιερό πόλεμο κατά των συναλλαγών με μετρητά, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση προσφέρει στις τράπεζες ένα «παράπλευρο δώρο» αμύθητης αξίας, που οι τράπεζες στη γειτονική Ιταλία, χώρα επίσης «εθισμένη» στα μετρητά, ακόμη δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν.
Με τις σχετικές διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου που τυπικά έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ (για το τι συμβαίνει στην πράξη υπάρχουν ακόμη πολλές επιφυλάξεις…) επιχειρείται να δοθεί ένα τέλος στη συνήθεια επιχειρήσεων και καταναλωτών να διεκπεραιώνουν και συναλλαγές μεγάλης αξίας με μετρητά, κατά τρόπον ώστε να παραμένουν «αθέατες» στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό της Πολιτείας:
n Όλες οι συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων, με οικονομικό αντικείμενο άνω των 1.500 ευρώ, θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών (με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή δίγραμμες επιταγές, ή ηλεκτρονικές διαβιβάσεις). Αν μια επιχείρηση δεχθεί πληρωμή άνω των 1.500 ευρώ μετρητοίς, η συναλλαγή θεωρείται παράνομη και θα έχει τον κίνδυνο να απορριφθούν τα βιβλία της από την εφορία, με τις σοβαρές συνέπειες που έχει αυτό.

n Σε όλες τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, αλλά και στις πληρωμές μισθοδοσίας, επίσης καταργείται το μετρητό: θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών επαγγελματικών λογαριασμών, στα στοιχεία των οποίων θα έχει απεριόριστη πρόσβαση ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών.
Για το τραπεζικό σύστημα, ο «πόλεμος στα μετρητά» αποτελεί ευλογία, ιδιαίτερα σε μια εποχή μεγάλης μείωσης των καταθέσεων, αλλά και των προμηθειών από πάσης φύσεως συναλλαγές. Η Ένωση Τραπεζών και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχουν μελετήσει το θέμα, καθώς ουδείς θα επιθυμούσε να αναδείξει σε αυτή την φάση τα «παράπλευρα» κέρδη του τραπεζικού συστήματος από μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
Όμως, η υποχρεωτική πλέον διαμεσολάβηση των τραπεζών στις περισσότερες καθημερινές συναλλαγές, εκτιμάται ότι θα είναι ένα πολύτιμο «όπλο» του τραπεζικού συστήματος, στην προσπάθειά του να κρατήσει «εντός των πυλών» τις καταθέσεις. Επιπλέον, σε μια χώρα όπου ακόμη και μια μεταφορά ποσού κάτω των 1.000 ευρώ μέσω e-banking, μπορεί να αποδίδει σε μια τράπεζα προμήθεια 3 ευρώ (!!!), είναι προφανές ότι η αύξηση της χρήσης τραπεζικών μέσων πληρωμής φέρνει στα ταμεία μεγάλα ποσά, τουλάχιστον αν οι τράπεζες δεν προχωρήσουν άμεσα σε κινήσεις εξορθολογισμού των υπέρογκων χρεώσεών τους.
Οι πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών για αγορές αξίας άνω των 1.500 ευρώ εκτιμάται ότι θα δώσουν μια ισχυρή ώθηση στη χρήση του πλαστικού χρήματος, που ιδιαίτερα εν μέσω της κρίσης έχει ατονήσει αισθητά.
Αυτό βεβαίως κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τους καταναλωτές, καθώς τα επιτόκια και οι λοιπές χρεώσεις των πιστωτικών καρτών είναι εξαιρετικά υψηλά στην Ελλάδα, ενώ οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τις κάρτες ως μέσο πληρωμής, αλλά τείνουν να τις χρησιμοποιούν σαν πηγές πανάκριβου δανεισμού, με αποτέλεσμα να καταλήγουν να επιβαρύνονται με υπέρογκα χρέη.
Σημειωτέον, ότι οι προμήθειες που πληρώνουν στις τράπεζες οι επιχειρήσεις για χρήση καρτών είναι εξαιρετικά υψηλές και όταν πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις αγγίζουν τα όρια του εξωφρενικού (4% της αξίας κάθε συναλλαγής!).
Επιπλέον, οι τράπεζες θα έχουν και ένα ακόμη όφελος, με τη μορφή της μείωσης του υψηλού στην Ελλάδα κόστους διεκπεραίωσης συναλλαγών με μετρητά.
Για να αντιληφθεί κανείς πόσο κρίσιμος είναι για τις τράπεζες ο «πόλεμος κατά των μετρητών», αρκεί μια ματιά στις εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία, χώρα επίσης «εθισμένη» στη χρήση μετρητών για τις περισσότερες συναλλαγές, αλλά και στη φοροδιαφυγή. Εκεί, όπως ανέφερε πρόσφατα το “Bloomberg” σε σχετικό δημοσίευμα, τον «πόλεμο» δεν έχει κηρύξει το υπουργείο Οικονομικών, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά η εθνική Ένωση Τραπεζών.
Οι ιταλικές τράπεζες υπολογίζουν ότι το κόστος των συναλλαγών με μετρητά για τις ίδιες και για τις επιχειρήσεις ξεπερνά τα 10 δις. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι τα έσοδα που χάνει το Δημόσιο από τη φοροδιαφυγή ξεπερνούν τα 100 δις. ευρώ, δηλαδή το 22% του ΑΕΠ. Η «βασιλεία» των μετρητών στις συναλλαγές είναι σχεδόν ολοκληρωτική στη νότια Ιταλία, έδρα των επιχειρήσεων του πανίσχυρου οργανωμένου εγκλήματος της χώρας, όπως σημειώνει το “Bloomberg”.
Στην Ιταλία, πάντως, οι πολίτες δεν φαίνεται να πείθονται από το ξαφνικό ενδιαφέρον των τραπεζών για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Όπως σημειώνει, μιλώντας στο “Bloomberg”, εκπρόσωπος ένωσης καταναλωτών, «το μόνο που θέλουν οι τράπεζες είναι να πολλαπλασιάσουν τον αριθμό των συναλλαγών που διεκπεραιώνουν για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Από την άποψη της ασφάλειας είναι σωστό να καταργήσουμε τις συναλλαγές με μετρητά, αλλά αυτό θα έπρεπε να γίνει χωρίς επιβαρύνσεις από τις τράπεζες, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί».
Η ιταλική Ένωση Τραπεζών, όπως υπογραμμίζει το “Bloomberg”, δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπολογίσει πόσα πρόσθετα κέρδη θα έχουν τα μέλη της από τον «πόλεμο κατά των μετρητών». Για κάθε συναλλαγή με καταναλωτές μέσω πιστωτικής κάρτας, πάντως, στην Ιταλία οι επαγγελματίες και οι έμποροι βαρύνονται με υπέρογκες προμήθειες 3-4% της αξίας κάθε συναλλαγής.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...και επίσης ισχύει πάντα το αλάνθαστο ρητό...

Οι απειλές δεν δηλώνουν ισχύ αλλά την απουσία της.

Και ο κος Ερντογάν ήταν αυτή την φορά ειλικρινής.

Ανώνυμος είπε...

Στείλτε το παντού!!!!!!

Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!

Ψηφίστε ΟΛΟΙ!


Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.
GO!!!!

Francisco Araújo Netto είπε...

Εξαιρετική μήνυμα!

Att.,
http://wwwteologiavivaeeficaz.blogspot.com/

Profº Netto, F.A.

Ανώνυμος είπε...

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/AWnF/~3/8F0XS5PJweQ/blog-post_2008.html

Λίγες σκεψούλες για την επίσκεψη αυτή.

Το εβραϊκό λόμπυ θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσει τη αποικιοκρατική του νοοτροπία και να αντιληφθεί που ταξιδεύει. Εμπειρικά μιλώντας πάντα....

ταξιδεύει σε ένα από τα πιο άγρια γήπεδα του κόσμου, αυτός της πανέμορφης Λεβαντίνης.


Και εδώ παίζονται πολύ σοβαρότερα πράγματα από τα κέρδη του. Θα δούμε αν το έχει αντιληφθεί.

Οι γκάφες του όλον τα τελευταία 30-35 χρόνια, έχουν έναν ελάχιστο ελαφρυντικό-τεκμήριο βλακείας όμως.

Έχοντας αξιολύπητη άγνοια της ατμόσφαιρας, της ιστορίας και της δυναμικής της περιοχής, προώθησε επιλογές καταστροφικές αλλά μόνο επικερδής (I love Chicago).

Ο Κόσμος δεν λειτουργεί όπως το πολυτελές περιβάλλον που ζει.


Το να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει μόνο αυτό και όλοι οι υπόλοιποι στην περιοχή να μείνουν με ψίχουλα ή τίποτα ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΛΑΚΩΔΕΣ.

Δεν μπορεί να κερδίζει μόνο ένας πλέον, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.

Οι καιροί έχουν αλλάξει. Αυτό δεν σημαίνει ότι μειώθηκε η ισχύς του. Σημαίνει ότι ίσως να μην είναι επαρκής στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον.


Επίσης θα πρέπει ίσως για πρώτη του φορά να δει τον κόσμο όπως λειτουργεί , με τα υπέρ και τα κατά ως έχουν..., και όχι όπως θα ήθελε εκείνο να λειτουργεί.

Η ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΑΠΌ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΖΕΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. Η ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ ΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Φυσικά υπάρχει πάντα επικερδές πεδίον βλακείας λαμπρόν.

Φυσικά όλα αυτά ίσως να είναι περιττά. Η επίσκεψη θα μας δώσει απαντήσεις.

Υ.Γ.
Και για τους κληρονόμους της Φιλαδελφείας.

Ώστε σας συμφέρει μία Μακεδονία μη Ελληνική ε;...Λέτε ε; .... Ενδιαφέρον....Και αν δεν σας συμφέρει ποιος θα πληρώσει την ζημιά....ο Soros?...Μα δεν σας έχει γραμμένους αυτός;...Περίεργο.