19/1/11

Σταματήστε την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης*

Η Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης (ΚΟΠΦΠΦΠ) παρουσιάζεται ως μία υπηρεσία στους Ευρωπαίους πολίτες και ως απλή στην εφαρμογή. Όμως, μία προσεκτική εξέταση στις πρακτικές μεθόδους της αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκανδαλώδη περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων ως προς την απόκτηση και χρήση των θεραπειών που επιλέγουν για την υγεία τους.
Ενώ οφελεί τους πολίτες για την παροχή πληροφοριών ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων που χρησιμοποιούνταν έως τώρα ελεύθερα, χάρη σε μία συγκεκριμένη μέθοδο έρευνας, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να μην ανταποκρίνονται απαραίτητα στις ανάγκες των ατόμων και εικάζουν ότι υπάρχει μόνο ένα σύστημα για την απόκτηση ακριβών και ωφέλιμων πληροφοριών. Αυτό ισοδυναμεί με την αποδοχή μόνο μίας θρησκείας ως αποδεκτή πηγή αλήθειας.
Το κόστος και οι διαδικασίες που απαιτούνται από την ΚΟΠΦΠΦΠ δεν είναι αντιμετωπίσημα από τους μικρούς κατασκευαστές, οι οποίοι είναι και οι κύριοι προμηθευτές των φυτικών προϊόντων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις πολυεθνικές εταιρίες, γεγονός που περιορίζει τελικά την πρόσβαση του ατόμου στην ποιότητα και την επιλογή σε φυτικά φαρμακευτικά προϊόντα.
Με την ΚΟΠΦΠΦΠ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπερβεί και περιορίζει αυστηρά τα άγραφα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου ως προς την επιλογή και την πρόσβαση σε μεθόδους για την διαχείρηση της υγείας του. Είναι ένας επικίνδυνος σφετερισμός των πολιτικών δικαιωμάτων που προϋποθέτει ότι το άτομο στερείται της ικανότητας σωστών αποφάσεων για την ίδια την υγεία του. Η αυτοδιάθεση σε θέματα υγείας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εγγενές πολιτικό δικαίωμα και η ΚΟΠΦΠΦΠ το καταργεί.
Παρακαλώ έχετε υπόψιν ότι η ΕΕ απαιτεί έγκυρες διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως. Εάν δεν συμπεριληφθεί η διεύθυνση ή η ημερομηνία γεννήσεως σας, η υπογραφή σας μπορεί να μην υπολογιστεί. Όλες οι πληροφορίες θα παραμείνουν εμπιστευτικές. Οι διευθύνσεις και οι ημερομηνίες γεννήσεως δεν είναι ορατές στο κοινό και μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας.
Όλες οι υπογραφές είναι καλοδεχούμενες. Παρ’ όλα αυτά, οι υπογραφές χωρίς τις απαιτούμενες πληροφορίες μπορεί να μην προσμετρηθούν, καθώς επίσης δεν θα προσμετρηθούν οι υπογραφές από μη πολίτες της ΕΕ. Ωστόσο, δεχόμαστε όλες τις υπογραφές ως υποστηρικτικές και παρακαλούμε επίσης όπως σκεφτείτε το ενδεχόμενο δωρεάς στον σκοπό.
Αίτηση:
Απευθυνόμαστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως σταματήσει την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης (ΚΟΠΦΠΦΠ), Κατευθυντήρια Οδηγία 2004/24/ΕC, η οποία πρόκειται να καταργήσει την πρόσβαση στην τεράστια πλειοψηφία των φαρμάκων φυτικής προέλευσης από την 1η Απριλίου του 2011.
Η ΚΟΠΦΠΦΠ περιορίζει τα δικαιώματα του κάθε Ευρωπαίου πολίτη στην αυτοδιάθεση όσον αφορά την διαχείρηση της υγείας του. Πηγαίνει πολύ πέρα από λογικούς ελέγχους πάνω σε επικίνδυνα προϊόντα και εισέρχεται στην σφαίρα του καταναγκασμού περιορίζοντας τις επιλογές για την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας.
Η πρόσβαση του κοινού σε φυτικά προϊόντα που παραδοσιακά βρίσκονται στην ελεύθερη διάθεση όλων πρέπει να συνεχιστεί αδιάκοπα.
Υπογράψτε την αίτηση εδώ. ( http://www.gopetition.com/petition/39757.html )
*Ελληνική μετάφραση του "Stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive"
Δημοσιευμένο από την Heidi Stevenson στις 12 Οκτωβρίου 2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε κεχαριτωμένε Λοβέρδε. Οι αγοραί μετά σου...


Είναι o μόνος αντάξιος χαιρετισμός στον ευλογημένο υπουργό, στο δώρο του Θεού προς τον Ελληνικό Λαό.

Perque???

Διότι

1.Ενοποιούμε τα Νοσοκομεία,ΙΚΑ κτλ...

2.Τα χρέη τους τα φορτώνουμε στο Κράτος.

3.Γίνονται ΝΠΙΔ , δηλαδή έχουμε μετοχούλες.

4.Οι μετοχούλες θα αγοραστούν από ενάρετους επενδυτές.

Και τέλος απελευθερώνουμε την χρήση όπλων για το προσωπικό ασφαλείας των ώστε να μην εμποδίζουν την εύρυθμη πλέον λειτουργία τους τα στίφη των καταραμένων έξω από αυτά.....

Ωσαννά Λοβέρδε.....

εύχομαι να σε αδικώ.

Επενδυτής από το Σικάγο.

ΥΓ. Τυχόν νομικοί λεκέδες θα εξαφανιστούν με το πανίσχυρο Βιμ-Αναθεώρηση Συντάγματος.

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα η ταμπακιέρα του καυγά της Ουάσιγκτον.

http://www.nytimes.com/2011/01/19/world/asia/19prexy.html

Δηλαδή, η σύγκρουση Σικάγο με Πεκίνο (παλαίοι συνοδοιπόροι ξέρετε εκεί στις αρχές της δεκαετίες το 80...Μετά το Πεκίνο ιδιώτευσε..)

Θλιμμένος από την κάλυψη του γεγονότος από το σύνολο του Τύπου....

ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΚΟ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!

Συγγνώμη παραφέρθηκα...

Φουκαρά Ελληνικέ Λαέ.