20/1/11

Τα τσογλάνια των Πασάδων

Οι Χανούμ-Επιχειρηματίες, (του κώλου), επιτέλους παντρεύονται τον «Τούρκο» τους

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet Daily News (http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=closed-greek-facilities-wait-for-turkish-investors-2011-01-16 ), κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή την περασμένη εβδομάδα, «ελληνες Χανούμ- επιχειρηματίες», κάλεσαν τους Τούρκους να αγοράσουν και να θέσουν σε λειτουργία τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια που υπάρχουν στην ελληνική Θράκη τα οποία έκλεισαν λόγω της οικονομικής κρίσης…
Οι εν λόγω .... επιχειρηματίες προτείνουν την πώληση των επιχειρήσεων τους σε χαμηλή τιμή για να διατηρήσουν τα μελλοντικά τούρκικα αφεντικά αυτών τις θέσεις εργασίας στα εργοστάσια. Την θέση αυτήν των Ελλήνων επιχειρηματιών προωθεί και ο Τούρκος πρόεδρος της τουρκικής Ένωσης των Επιμελητηρίων της γειτονικής χώρας (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, ο οποίος στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου επεσήμανε το γεγονός ότι το 85% των εργοστασίων της βιομηχανικής περιοχής της Κομοτηνής είναι κλειστά, και συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία είναι ο δρόμος για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, αφού όπως δήλωσε, η Τουρκία εισάγει 200 δις δολάρια αγαθών το χρόνο και οι ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να κερδίσουν μέρος αυτής της αγοράς.
Αυτό που ξέχασε να πει ο Rifat Hisarcıklıoğlu είναι όσον αφορά τις συναλλαγές Ελλάδας Τουρκίας, αυτές είναι ελλειμματικές για την Ελλάδα. Για την ιστορία από στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας Τurkstat για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2008 προκύπτει ότι οι ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία έφθασαν στα 1.094 εκατ. δολ. και οι τουρκικές εξαγωγές προς την Ελλάδα στα 2.326 εκατ. δολ. (εμπορικό ισοζύγιο: -1.232 εκατ. δολ.). Ενώ για την περίοδο 2008-2009 τα νούμερα ήταν 1,1 δις και 1,6 δις δολάρια αντίστοιχα (εμπορικό ισοζύγιο: -500 εκατ. δολ). Επομένως τι είδους εξαγωγές θα μπορούσαν να πετύχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις όταν ο μέσος μισθός στην Τουρκία είναι 320 ευρώ και τα ελληνικά προϊόντα κάθε άλλο παρά φτηνά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σε σχέση με τα τουρκικά.

Πηγή : http://www.defencenet.gr

ΥΓ. Οι «έλληνες» χανούμ-επιχειρηματίες εισάγουν μέχρι και πασατέμπο από την Τουρκία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.todayszaman.com/news-233098-admiral-ogutcu-orders-provocation-in-alevi-groups.html

Παρακαλώ, ιδιαιτέρη προσοχή εις την παράγραφο...

"In a document signed by Gendarmerie Col. Kubilay Aktaş,...."

Οργασμός πνευματικής αναζήτησης του Μεγά Αρχιτέκτονος του Σύμπαντος.