17/1/11

Χρέος και Διαφθορά

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Να τιμωρηθεί επιτέλους κάποιος, ζητάει ο Κάρολος Παπούλιας. “Ούτε ένας ΅στη φυλακή;” διερωτάται από τις στήλες της Realnews ο Νίκος Χατζηνικολάου, που θέλει Παπανδρέου και Σαμαρά να στείλουν δύο-τρεις «πράσινους» και δύο- τρεις «μπλε» φυλακή και κατασχέσεις περιουσιών ανεξαρτήτως ποινικών παραγραφών. «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», φώναζαν εξαγριωμένοι οι διαδηλωτές, μουτζώνοντας τη Βουλή τον Μάιο. Τρεις-τέσσερις φυλακή καλοκαίρι του 2010, υποσχέθηκε, λέγεται, ο Πρωθυπουργός στο ΔΝΤ. Τα ίδια έλεγε στις Βρυξέλλες ο Παπακωνσταντίνου. Αλλά ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί ή δεν θέλει να το πράξει.
Η Ελλάδα κατρακύλισε αρκετές θέσεις στην κατάταξη διαφθοράς χωρών
της Διεθνούς Διαφάνειας στη διάρκεια ενός έτους. Ο τρίτος εμπλεκόμενος στο μεγάλο σκάνδαλο υψηλά ιστάμενος υπάλληλος της Ziemens, αναχώρησε κανονικά για τη Γερμανία, χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς, αν και υπό «επιτήρηση». Οι εξεταστικές επιτροπές κατέληξαν φαρσοκωμωδία και απάτη.
Οι κ.κ. Παπούλιας και Χατζηνικολάου θα μείνουν μάλλον με την απορία. Αν Παπανδρέου και Σαμαράς δεν κάνουν τίποτα, υποθέτουμε δεν είναι γιατί δεν το σκέφτηκαν, αλλά γιατί οι εγκληματήσαντες και δωροδοκηθέντες δεν είναι δυο-τρεις, είναι «χίλιοι δεκατρείς». Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει το «μάρμαρο». ‘Εχουν τον τρόπο να απειλήσουν, να εκβιάσουν, να πάρουν κι άλλους μαζί τους. Αν οι πολιτικοί αρχίσουν να ξηλώνουν το πουλόβερ, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πουλόβερ, κόμματα, υπουργούς, βουλευτές. Αντί να αποδείξουν τη δυνατότητα αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος, θα αποκαλύψουν την έκταση της ηθικοπολιτικής του αποσύνθεσης. Λέγοντας «μαζί τα φάγαμε», ο κ. Πάγκαλος θέλει να αποτρέψει την επικίνδυνη αναζήτηση αυτών που «τα έφαγαν». Υπάρχει όμως και ένας επιπλέον λόγος που το πολιτικό σύστημα δεν θέλει κάθαρση: δεν μπορεί να αποκαλύψει τη διαφθορά χωρίς να θίξει σπουδαία συμφέροντα ξένων τραπεζών, εταιρειών, κυβερνήσεων και δανειστών μας. Η εσωτερική διαφθορά και η ξένη εξάρτηση των ελληνικών “ελίτ” είναι στενότατα συνδεδεμένες. ¨Οταν ετέθη, πριν από πολλά χρόνια, θέμα κατάσχεσης του Ινστιτούτου Γκαίτε για αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, ένας Γερμανός διπλωμάτης δήλωσε στη Γκάρντιαν: Ας το κάνουν αυτό οι ‘Eλληνες και θα δούμε κι εμείς που πάνε τα ΚΠΣ.
Υπάρχει μια πτυχή της διαφθοράς που έχει αποσιωπηθεί, αν και, ή ακριβώς γιατί, έχει κεντρική σημασία για την Ελλάδα, όχι ηθικοπολιτική, αλλά οικονομική και αφορά άμεσα τη διαχείριση της θηλειάς του χρέους. Στις άλλες υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, η κρίση χρέους προέκυψε κυρίως γιατί τα κράτη ανέλαβαν να σώσουν ιδιωτικές τράπεζες, καλύπτοντας απώλειες που προέκυψαν από αγορές αμερικανικών τοξικών προϊόντων (αποτέλεσμα απάτης μεγάλων τραπεζών και οίκων αξιολόγησης με τα ενυπόθηκα στεγαστικά) και από τραπεζικά «κόλπα», που συχνά ήταν ξεγυρισμένες απάτες. Το ιδιωτικό χρέος έγινε δημόσιο, π.χ. στην Ιρλανδία, και μετά η ΕΕ, για να είναι σίγουρη ότι η ζημιά θα πληρωθεί από τους Ιρλανδούς φορολογούμενους και όχι βρετανικές και γερμανικές τράπεζες, υποχρέωσαν το Δουβλίνο να καταφύγει στον μηχανισμό «σωτηρίας». Τεράστιες πιέσεις ασκήθηκαν και στους Ισλανδούς, για να πληρώσουν τα χρέη των τραπεζιτών, το σχέδιο όμως ματαιώθηκε λόγω λαϊκών αντιδράσεων.
Να σημειώσουμε ότι το συσσωρευμένο σήμερα παγκόσμιο χρέος είναι αδύνατο να αποπληρωθεί κανονικά, εκτός αν σημειωθεί τρομακτικό παγκόσμιο αναπτυξιακό μπουμ που ουδείς προβλέπει. Μακροχρονίως μπορεί να οδηγήσει σε πολεμική ή οικολογική καταστροφή, ή σε «Σεισάχθεια». Το πρόβλημα θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια. Οι μεγάλες τράπεζες κέρδισαν τον πρώτο γύρο, σε Ελλάδα-Ιρλανδία, βρισκόμαστε όμως στην αρχή του παιχνιδιού. Ακόμα κι αν όντως εφαρμοσθούν τα προγράμματα «σωτηρίας», κάτι εξαιρετικά αβέβαιο, οδηγούν σε αύξηση χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ, καθιστώντας δυσχερέστερη την αποπληρωμή! Είναι αναπόφευκτο στην πορεία να τεθεί θέμα νομιμότητας του χρέους. ‘Ηδη, προτού στεγνώσει το μελάνι του Μνημονίου της, η ιρλανδική κυβέρνηση προώθησε νομοσχέδιο που προβλέπει δυνατότητα διαγραφής του χρέους προς τις τράπεζες, προκαλώντας οργισμένη αντίδραση της ΕΚΤ.
Που πήγαν όμως τα λεφτά του ελληνικού χρέους; Για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις στους «κοπρίτες», απαντάει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αντίθετα με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θεωρεί «κοπρίτες» τους πολιτικούς του, ο κ. αντιπρόεδρος πιστεύει ότι «κοπρίτες» είναι οι ‘Ελληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Ειρήσθω εν παρόδω, και «με όλο το σεβασμό», που λέει κι ο Λαζόπουλος, η διατήρησή του σε αυτή τη θέση από τον κ. Παπανδρέου, μας υποχρεώνει να διερωτηθούμε αν η κτηνώδης αισθητική και το ύφος του αντιπροέδρου του, δεν αντανακλούν εντέλει την αλήθεια πίσω από τα χαμόγελα του Πρωθυπουργού. Αν κυττάξει όμως κανείς τους εθνικούς λογαριασμούς, θα διαπιστώσει επί πολλά έτη διαρκή μείωση μισθών και συντάξεων, αλλά και των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων ως ποσοστού του ΑΕΠ. Κι εδώ δηλαδή μας λέει πάλι ψέμματα η κυβέρνηση. Δεν πήγαν στους μισθούς τα λεφτά των δανείων. Που πήγαν τότε; Γνωρίζουμε π.χ. ότι χρησιμοποιήθηκαν για να καταστήσουν δυνατή την εκτεταμένη φοροδιαφυγή, πρωτοφανή σε όλη την Ευρώπη, της ελληνικής μεσαίας και ανώτερης τάξης. Αλλά αυτό είναι όμως μόνο μέρος της απάντησης.
Κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν τρομακτικά νούμερα για το κόστος της διαφθοράς στην Ελλάδα (όπως και για το ύψος των καταθέσεων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες). Κατά τον προεκλογικό αγώνα του 2004, η αντιπολιτευόμενη τότε ΝΔ υπολόγιζε το κόστος αυτό σε πάνω από 10% του ΑΕΠ, πρόσφατα αναφέρθηκε ένα ποσοστό 8%. Εμείς τουλάχιστο δεν γνωρίζουμε πως γίνονται και πόσο αξιόπιστοι είναι τέτοιοι υπολογισμοί. Προφανώς όμως είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό του ΑΕΠ που “τρώγεται”, κατά συνέπεια και των δανείων που κατευθύνθηκαν ή κατευθύνονται εκεί. (Μιλάμε πάντα για το άμεσο κόστος, όχι για το πολλαπλάσιο έμμεσο της διαφθοράς, την αποδιοργάνωση του εθνικού σχεδιασμού, που οδήγησε π.χ. την Ελλάδα να επισκευάζει διαρκώς δύο εθνικές οδούς που δεν τελειώνουν ποτέ, παραμένοντας η μόνη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς τραίνα).
Μιια εταιρεία όμως σαν τη Ζiemens δεν είναι ο … Ερυθρός Σταυρός. Δεν «λαδώνει» έναν πολιτικό, έναν βουλευτή, ένα κόμμα, ένα δικαστή, έναν κρατικό αξιωματούχο ή ένα δημοσιογράφο, τους «πάντες» δηλαδή στην Ελλάδα, όπως είπε σε μια συνέντευξή του, εμφανώς σοκαρισμένος, ο πρόεδρος της αρμόδιας εξεταστικής κ. Βαλυράκης, ας πούμε με 100.000 ή 1.000.000 ευρώ, για λόγους συμπάθειας και φιλανθρωπίας. Αλλά γιατί, ως αποτέλεσμα του «λαδώματος», έχει πολλαπλάσια κέρδη εις βάρος του ελληνικού Δημόσιου. Να ένας, όχι μόνος, αλλά σημαντικός προορισμός των χρημάτων που «φάγαμε μαζί»: τα θησαυροφυλάκια μεγάλων γερμανικών και γαλλικών εταιρειών και αμερικανικών τραπεζών!
Επ’ αυτής της πτυχής αιδήμων σιωπή. Ουδείς δείχνει διάθεση να συνδέσει το υπέρογκο δημόσιο διεθνές χρέος της Ελλάδας με τις παράνομες δραστηριότητες ξένων κυβερνήσεων και εταιρειών, σε συνεργασία με ελληνικά πολιτικά κόμματα και ‘Ελληνες κρατικούς λειτουργούς, δικαστικούς, αξιωματούχους. Πολύ περισσότερο να ανοίξει ξανά τα λογιστικά βιβλία του ελληνικού κράτους ή να επανεξετάσει τις άπειρες συμβάσεις στις οποίες διοχετεύθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και ένα σημαντικό τμήμα των ελληνικών προϋπολογισμών. Κι αυτό παρόλο που είναι συχνή διεθνής πρακτική κράτη με τη θηλειά του χρέους στον λαιμό τους, όπως πρόσφατα ο Ισημερινός του Προέδρου Κορέα, να ξετινάζουν όλους τους λογαριασμούς, με σημαντικό όφελος για την εθνική οικονομία τους. (Τώρα βέβαια, θα μου πείτε, εδώ δεν είναι «τρίτος κόσμος» να κάνουμε τέτοια πράγματα. Οι πολιτικοί μας, όρα Παπακωνσταντίνου ή Αλογοσκούφη, είναι βέροι Ευρωπαίοι. Για να το αποδείξουν τρέχουν κάθε τόσο στον «δάσκαλο» να καρφώσουν τον συμμαθητή τους ότι δεν είναι. ‘Ωσπου βαρέθηκε ο «δάσκαλος» και σταύρωσε τη χώρα)
Αυτά είναι πασίγνωστα στο εξωτερικό, όπου γελάνε με τους εγχώριους φιλιππικούς κατά της διαφθοράς, που προσέλαβαν πέρυσι τη μορφή διεθνούς αυτομαστιγώματος και αυτοεξευτιλισμού. Δεν άντεξε άλλωστε και το είπε σχεδόν, σε στιγμή σπάνιας ειλικρίνειας ο πρόεδρος της ευρωζώνης Γιουνκέρ: όλοι ήξεραν τι γίνεται στην Ελλάδα, αλλά δεν μιλούσαν για να μη διαταράξουν τις γαλλογερμανικές εξαγωγές.
Οι ξένες κυβερνήσεις είναι σοβαρότερες από όσο ελπίζουν ποτέ να γίνουν οι ελληνικές. Φρόντισαν, συντάσσοντας το Μνημόνιο, να προφυλαχθούν από μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, θέτοντας όρο που απαγορεύει τον συμψηφισμό της «βοήθειας» με ελληνικές ανταπαιτήσεις, δηλαδή απαιτήσεις από παράνομες και καταχρηστικές συμβάσεις και τις γερμανικές αποζημιώσεις, που επίσης δεν διανοούνται να ζητήσουν οι κυβερνώντες μας.
Η άρνηση του ελληνικού πολιτικού και ευρύτερου κρατικού συστήματος να αντιμετωπίσει ριζικά το φαινόμενο της διαφθοράς του (και να απαιτήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις), πέραν των άλλων σοβαρών συνεπειών για τη χώρα, αυξάνει ευθέως το προς πληρωμή χρέος, φέρνοντας εγγύτερα τη χρεωκοπία. Οι κυβερνήσεις των μεγάλων κρατών θα συνεχίσουν άλλωστε να αντιμετωπίζουν μόνο περιφρονητικά τους εκπροσώπους ενός πολιτικού συστήματος που ‘λάδωναν’. Ούτε η χώρα μπορεί να ασκήσει πολιτική, να διαπραγματευθεί, όταν ξένες κυβερνήσεις, υπηρεσίες ή εταιρείες διαθέτουν τις αποδείξεις δωροδοκίας των Ελλήνων πολιτικών ή αξιωματούχων. Η διεθνής εικόνα της Ελλάδας θα παραμείνει η εικόνα διεφθαρμένης και κακοδιοίκητης χώρας «κοπριτών», όπως τη θέλει ο Νο2 της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η εγκληματική διαχείριση του προβλήματος αυτού, έρχεται έτσι να προστεθεί στην εξίσου εγκληματική μη διαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής του χρέους, που οδήγησε σε ένα μνημόνιο που είναι αδύνατο να εφαρμοσθεί, χωρίς να καταστραφεί η χώρα, και το οποίο μετατρέπει χρέος προς τράπεζες σε ενυπόθηκο χρέος προς κράτη και την ΕΚΤ, σφίγγοντας περισσότερο τη θηλειά στον λαιμό της χώρας.
Είναι ασφαλώς πολύ δύσκολη, σχεδόν αδύνατη η καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως είναι πολύ δύσκολο να σταθεί η Ελλάδα όρθια απέναντι σε ισχυρότατες διεθνείς δυνάμεις. Αλλά η μόνη εναλλακτική που έχουμε, είναι να παρακολουθήσουμε μοιρολατρικά την καταστροφή του ελληνικού κράτους και του ελληνικού λαού.
ΥΓ. Χάρηκα πολύ με τις διαφημίσεις ευρωπαϊκών πολυτελών αυτοκινήτων στις τηλεοράσεις αυτές τις μέρες, που έκαναν μνεία των δύο έως επτάμισυ χιλιάδων ευρώ που χαρίζει στους υποψήφιους αγοραστές το Υπουργείο Οικονομικών με την απόσυρση. Επιτέλους, φτηνότερα αυτοκίνητα για τον λαό, βοήθεια στη χειμαζόμενη ευρωπαϊκή, ιδίως γερμανική βιομηχανία, νέα γενναία συμβολή στο πολεοδομικό και οικολογικό μεγαλείο της Αθήνας. Πιάσανε επιτέλους τόπο οι περικοπές στις υπερβολικές συντάξεις των 500 ευρώ, στα επιδόματα αναπήρων και πολυτέκων, στα τζάμπα εισιτήρια για τους τυφλούς. Μπράβο!

konstantakopoulos.blogspot

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλβανοί έκαναν νόμιμους τους λαθρομετανάστες

Κύκλωμα, που προμήθευε με πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν εργαστήριο στου Ζωγράφου όπου γινόταν η κατάρτιση των πλαστών εγγράφων και συνέλαβαν δύο Αλβανούς 39 και 47 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα ομοεθνής τους.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους, που είχαν μετατρέψει σε εργαστήριο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων ελληνικών και ξένων υπηρεσιών καθώς και ελληνικών αστυνομικών υπηρεσιών.

Επίσης βρέθηκαν δελτία ταυτοτήτων και διαβατηρίων, ειδικά δελτία ταυτότητας ομογενούς, ελληνικά και ξένα διπλώματα οδήγησης, άδειες παραμονής, 52 ασυμπλήρωτες βεβαιώσεις για άδεια παραμονής, ένσημα της Ελληνικής Αστυνομίας και αλβανικών αρχών, φωτογραφίες, εργαλεία για την κατασκευή των πλαστών εγγράφων, φωτοτυπίες διαβατηρίων και τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ακόμα, κατασχέθηκαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα, χρηματικό ποσό ύψους 1260 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μια σιδηρογροθιά, ένα γκλοπ και μια πλαστή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

http://www.thermopilai.org/content/albanoi-ekanan-nomimous-tous-lathrometanastes

Ανώνυμος είπε...

Κομπίνα μαμούθ 300 εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ μέσω internet...με πελάτες αλλοδαπούς,για έκδοση άδειας παραμονής...

Η συνολική ζημία για το ΙΚΑ υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη για τους δράστες υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.Απάτη μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής μετά από δώδεκα μηνύσεις που υπέβαλε ο διοικητής του Ιδρύματος.
Πληροφορίες από το ΙΚΑ ανέφεραν ότι οι ψευδώς δηλωμένοι ασφαλισμένοι μπορεί να φτάνουν και τα 50.000 άτομα.

«Πελάτες» του κυκλώματος ήταν κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ανάγκη από τα ένσημα, προφανώς για να εκδώσουν στη συνέχεια άδεια παραμονής. Σε παρά πολλές περιπτώσεις τα μέλη της σπείρας ζητούσαν το ποσό των 30 ευρώ για να «χορηγήσουν» 20 ένσημα. Δεν παρέλειπαν, βέβαια, να εκμεταλλεύονται και όλες τις υπόλοιπες παροχές που προκύπτουν από την ασφάλιση στο ΙΚΑ, όπως δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κλπ.
Σύμφωνα με τις μηνύσεις, ομάδα αγνώστων ατόμων υπέβαλε μέσω Ιντερνετ ψεύτικες αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις στο ΙΚΑ δηλώνοντας εργαζόμενους και μέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι δηλώσεις αυτές αφορούσαν σε έργα, είτε φανταστικά, είτε πραγματικά (οικοδομές κλπ), με ένσημα πιστωμένα χωρίς οι ιδιοκτήτες αυτών των έργων να γνωρίζουν το παραμικρό.

Τα μέλη της σπείρας, όπως φαίνεται, εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα παροχής ασφάλισης από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, χωρίς την εξόφληση των απαιτούμενων εισφορών.

Ακολούθησε η υποβολή δώδεκα μηνύσεων από τον διοικητή του ΙΚΑ και στη συνέχεια ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο στόχαστρο των αστυνομικών μπήκαν 1262 ηλεκτρονικά ίχνη που συνέδεαν τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις με τους αποστολείς τους.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, τα πλοκάμια του κυκλώματος είχαν απλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν 62 διαφορετικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Αχαΐα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πιερία, Πρέβεζα και Σέρρες για να εντοπιστούν τα μέλη της πολυπληθούς σπείρας, να κατασχεθούν σκληροί δίσκοι και άλλα στοιχεία για να σχηματιστεί, τελικά, ίδιος αριθμός δικογραφιών, οι οποίες θα υποβληθούν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε ένα από τα σπίτια που ερευνήθηκαν, μάλιστα, βρέθηκε το ποσό των 170.080 ευρώ, για το οποίο ενημερώθηκε και η Αρχή Καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος», καθώς ο κάτοχός του δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευσή του.

Από την πλευρά του το ΙΚΑ μετά τον εντοπισμό του κυκλώματος σε πρώτη φάση ακύρωσε την εικονική ασφάλιση. Παράλληλα, αν και κατόπιν εορτής, «κλειδώνεται» το σύστημα πιστοποίησης εργοδοτών και υποβολής ΑΠΔ, μέσω Διαδικτύο, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες. Θα ενημερωθούν, επίσης, και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς - όπως ο ΟΑΕΔ και οι νομαρχίες - που εμπλέκονται στη διαδικασία των δικαιολογητικών για την χορήγηση άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς.
Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛΑΣ η ζημιά για το ΙΚΑ μπορεί να ξεπερνάει και τα 300 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, ενώ πληροφορίες από το ΙΚΑ ανέφεραν ότι οι ψευδώς δηλωμένοι ασφαλισμένοι μπορεί να φτάνουν και τις 50.000 άτομα.

http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/01/300-internet.html

Ανώνυμος είπε...

Θεε μου τι αμαρτιες πληρωνουμε εμεις και η ελλαδα μας να περναμε αυτα τα βασανα?

τι καναμε και απο ολοκληρη γη βαλανε στο ματι την μικρη γωνια του σπιτιου μας και της γειτονιας μας?

τι αμαρτιες πληρωνουμε και τραβηξαμε λαχειο με ολους αυτους τους απιθανους ξενους που διαλεξαν να καταστρεψουν και να μας παρουν την μικρη γωνια του σπιτιου μας?

γιατι σε εμας αυτος ο καρκινος?

γιατι ρε θεε?

τι σου φταιξαμε και μας τιμωρεις τοσο σκληρα.

δεν καταπινεται αυτη η σκλαβια,αυτη η επιθεση και ο βιασμος στη ψυχη μας δεν αντεχεται γαμωτο...

γιατι τραβηξαμε ψυλλο απο τα αχυρα ,μας μουντζωσαν και μας εστειλαν αυτους τους σαταναδες να μας δοκιμασουν με τις πληγες της αποκαλυψης.

την καταρα μου στους πολιτικους.

κακος καρκινος να βαρεσει τα κοκκαλα τους και των δικων τους και να πεθανουν σε εξι μηνες,να λιωσουν τα κορμια τους απο καρκινο και οσα δακρυα και πονο μας εφεραν στη ζωη μας τοσα επι χιλια να τους βρουν ,τρισκαταρατοι!

Ανώνυμος είπε...

Το Μνημόνιο είναι μία βάρκα που χωρά πολλούς επιβάτες.

Και δεν έχουν οι επιβάτες τους ίδιους και ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ σκοπούς.

Μοναδικός κωπηλάτης της βάρκας της αυτής είναι όλοι αυτοί που ανήκουν στην λέξη Ελλάδα.

Όμως αυτός ο - εν μέρει δίκαια , εν μέρει άδικα - κωπηλάτης μπορεί να πάρει το κουπί, τον φελό και πηδήξει από την βάρκα και να κολυμπήσει.

Οι τρυφηλοί και κακομαθημένοι επιβάτες του;

Το Μνημόνιο όμως επίσης ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Πέντε λεπτά στην τηλεόραση και δεν θα αξίζει ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένο.

Οι συνθήκες είναι αυτές που μεταμορφώνουν το χαρτί σε λεπίδα.

Αυτές είναι πάλι που κάνουν την λεπίδα καλάμι από κάποιο βάλτο.

Τα πάντα ρει....έλεγε κάποιος που έβλεπε τον Χρόνο σαν παιδί.

Επί της παρούσης, ίσως θα ήταν χρήσιμο και ωφέλιμο κυρίως για τα εκατομμύρια των καλοζωισμένων Ευρωπαίων να διαλυθεί μία πλάνη.

Το Μνημόνιο, στην πραγματικότητα , είναι ένας συμβιβασμός εκ μέρους κάποιου που έχει χάσει τα πάντα και οποίος συμπυκνώνεται σε μία μόνο φράση.

"ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ....πάντα..δέχομαι να μην πάρω στον βόθρο που τσαλαβουτώ, το νόμισμά-έκτρωμα σας, την άνευ πόρων μονολιθική οικονομία σας, τις τρυφηλές ζωές και εσάς."

Λάτρης της Συγχρονικής Κολύμβησης εν Αποχέτευση.

Υ.Γ.
Κουίζ για την Τρυφηλή Κεντροευρωπαϊκή Διπλωματία.

Ποιος μπορεί να πάει χειρότερα; Ένας φτωχός ή ένας πλούσιος (με δανεικό και εξαρτώμενο πλούτο μάλιστα..);

Χρόνος τέστ: 50+ αιώνες.

ΥΓ2.
Τεστ για Οικονονομολόγους.
Αναλύστε τον ρόλο της χωρίς ιδιαίτερο πρακτικός κόστος - ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - υποβάθμιση στην επίτευξη της επιμήκυνσης ενός δανείου.