7/1/11

ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ

Το ευρωομόλογο είναι η νέα χρηματοπιστωτική απάτη των αισχρών
τραπεζιτών.Προσπαθούν με κάθε μέσον ( ωθούμενοι από την
απληστία του τόκου ) έστω και την τελευταία στιγμή να
κρατηθούν με χρηματοπιστωτικά ΤΡΙΚ. Προσπαθούν με « νύχια και
με δόντια », να συγκρατήσουν το καταρρέον παγκοσμίως
χρηματοπιστωτικό τους σύστημα της απάτης, πού είχαν την
έμπνευσή να κατασκευάσουν από αιώνες, για την κλοπή της
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, οι δόλιοι.
Ο ΤΟΚΟΣ ( ή άλλως ενοίκιο του χρήματος ) είναι κλοπή, διότι είναι
εμπορία χρήματος, πού το νόμισμα απεικονίζει και αποτυπώνει
την αξία των παραχθέντων αγαθών. Σκοπός του χρήματος είναι η
συναλλαγή και όχι η εμπορία του.
Και στο σημείο αυτό, απορώ ! πώς υπάρχουν συμπολίτες μας και
μάλιστα πιστεύοντες εις τον Θεόν, να προσπαθούν να
δικαιολογούν την ύπαρξη των επαίσχυντων τραπεζιτών. Εγώ ως
πιστός, τους παραπέμπω στους ψαλμούς : ψαλ.10στχ.5 και ψαλ.14
στιχ.5 πού είναι Ο Λόγος Του Θεού. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την
Αγίαν ημέρα των ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ .

Χρίστος Α Αθανασόπουλος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2258.aspx
ΝΟΜΙΖΩ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ Κ. ΧΑΤΖΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

part 1
Η ΕΕ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ .

From HEIL GAP

Φωτογραφία από διαδίκτυο

http://3.bp.blogspot.com/_lF_BtrYJlRc/TPbIWaFzyTI/AAAAAAAAAOw/3m9VJihPSVs/s1600/bailout-money.jpg

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρχίσει να εκδίδει ομόλογα σε ευρώ μέσω των € 440 000 000 000 του Ευρωπαϊκού Οικονομικού ταμείου για τη σταθεροποίηση (EFSF) στο πλαίσιο του ΔΝΤ / ΕΕ "διάσωσης" για την Ιρλανδία, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης .

Μολονότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέρριψαν την εισαγωγή των ευρωομολογιών κατά την πρόσφατη κρίσιμη σύνοδο κορυφής στις 22 Δεκέμβρη 2010 στις Βρυξέλλες, διότι τα ευρωομόλογα θα αύξαναν το συνολικό χρέος στην ευρωζώνη, καθώς και την επιτάχυνση της οικονομικής παρακμής της . .

Η ΕΕ φαίνεται να έχει ενεργήσει από μόνη της ώστε να πωλήσει περίπου € 5billion ($ 6,7 δισ.) σε πέντε χρόνια των χρεών που έχουν αναληφθεί από την Barclays Capital, Deutsche Bank και HSBC, BNP Paribas χρησιμοποιώντας το ESFS.
Τα 5 δισ. ευρώ είναι το πρώτο μέρος του κατ 'εκτίμηση € 50 δισ. σε ομόλογα που θα διατεθούν για το ιρλανδικό «bail out" για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι οικονομολόγοι αναγνωρίζουν ότι το χρέους της Ιρλανδίας, έχει μικρή σχέση με το δημόσιο χρέος της χώρας , και πρόκειται για καθαρο τραπεζικό χρέος του μηχανισμού απάτης των κλασματικών αποθεματικών , αλλά αυθαιρέτως για τους εύπιστους και τους λοιπούς μη γνώστες έχει εξομοιωθεί με το εθνικό χρέος. Είναι το ίδιο ακριβώς με τα 28 δις ευρώ που χάρισε η ΝΔ στις τράπεζες τα άλλα τόσα που τους έδωσε στα ΜΟΥΛΩΧΤΑ το ΠΑΣΟΚ , με προοπτική το δώρο του προς αυτές να φτάσει τα 37 δις ευρώ ( εις υγεία των συνταξιούχων , μισθωτών και «κοπριτών» κατά πάγκαλο) με το τελικό ποσό να φτάσει κοντά στα 70 δις ευρώ .
Κατά δε τον κύριο Παπαθανασιου αυτά τα δισεκατ/ευρω δεν είναι λεφτά , κατά την περίφημο όμως λογική και την δύσμοιρη πραγματικότητα είναι λεφτά που τα δανειζόμαστε εντόκως δια μέσου των ελληνικών ομόλογων από το ΔΝΤ .)
ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ .
Είναι, επίσης, οι τράπεζες που πρόκειται να επωφεληθούν από τις πληρωμές των τόκων για το χρέος.

Φωτογραφία από διαδίκτυο

http://lostchildreninthewilderness.files.wordpress.com/2010/11/8-calling-a-spade-a-spade-an-elderly-man-protesting-outside-the-department-of-finance-on-the-day-that-imf-officials-arrived-in-dublin4.jpg

Το ομόλογο EFSF είναι το πρώτο που εκδίδεται από τη ζώνη του ευρώ και θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς ένα κοινό δεσμό της ευρωζώνης που θα βάλει τους φορολογούμενους σε ολόκληρη την Ευρώπη στο άγκιστρο του ως εγγυητές για το αστρονομικό χρέος κλασματικού αποθεματικού της ευρωζώνης .
Το οποίο φυσικά δεν τελειώνει ποτέ , από την στιγμή που στη ΕΕ υπάρχουν κατ επίφαση δημοκράτες, , όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί ο πρωθυπουργός τους να μεταβεί σε ένα ακριτικό νησί της επικράτειας τους και αδικαιολόγητα να παραδώσει την χώρα στα νύχια του ΔΝΤ , και να δεxθεί όλα τα βάρη των τραπεζών όχι μόνο της χώρας του και της υφηλίου , αλλά ακόμη και του πλανήτη Άρη , εάν φυσικά στον Άρη έχουν το σύστημα της δημιουργίας χρήματος μέσω χρέους .
Εκφράζονται ανησυχίες ότι η Γερμανία, μπορεί να αναγκαστεί να πληρώσει για όλα τα εκκρεμή χρέη της ευρωζώνης .

Ανώνυμος είπε...

part 2
Ενώ η Ιρλανδία μπορεί αρχικά να πρέπει να καταβάλλει χαμηλότερες τιμές για τις "ευρωομολογίες" του χρέους της, η Γερμανία έπρεπε σήμερα να καταβάλει υψηλότερα επιτόκια σε μια δημοπρασία των γερμανικών δεκαετών ομολόγων , Πώλησε € 3,900,000,000 των ομολογιών της με επιτόκιο 2,87%, έναντι 2,5% την προηγούμενη φορά, σίγουρα λογω και εν μέσω φόβων ότι η οικονομία της θα σέρνεται κάτω από την απαίτηση για εξυπηρέτηση του χρέους για το σύνολο της ευρωζώνης μέσω κάποιου μηχανισμού μεταφοράς. (διάβαζε άρθρο μας για ΣΟΡΟΣ )
Και λογικά οι Γερμανοί πολίτες ( ας τα δούμε και από την δική τους την πλευρά ) φοβούνται μήπως και σε δυο- τρία χρόνια κάποιοι τους πουν «Καλωσορίσατε στο ΔΝΤ ».
Τώρα απευθυνόμενος σε εκείνους που θα μας πουν « α πάγαινε ρε, και τι με νοιάζει εμένα η Γερμανία » , είμαι υποχρεωμένος να τους αναφέρω ότι όταν λέμε ότι τα επιτόκια της πατρίδος μας είναι πχ στις 6 μονάδες , σημαίνει ότι είναι 6 μονάδες πιο πάνω σε σχέση με αυτά της Γερμανίας , άρα 6 + 2,87 = είναι 8,87 πραγματικός αριθμός .

Η κίνηση από την ΕΕ και τις τράπεζες για την έκδοση ευρωομολόγων υπογραμμίζει την ολοένα και πιο άναρχη φύση του οργάνου των διορισμένων της ΕΕ.
Μια καταγγελία υποβλήθηκε εναντίον του EFSF στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο και μια απόφαση ότι το ταμείο αυτό παραβιάζει το σύνταγμα αναμένεται την άνοιξη.
Επιπλέον, στις 22 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να συνοδευόταν από δικαστές του συνταγματικού δικαστηρίου. Αυτό ήταν για να υπογραμμιστεί ότι η μεταφορά των χρημάτων των γερμανών φορολογουμένων σε άλλες χώρες με απευθείας μεταβιβάσεις ή ευρωομολογίες για την εξόφληση του χρέους τους παραβιάζει το γερμανικό δίκαιο. ( άρθρο μας Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ )

Η αξιοκατάκριτος αυτή κίνηση από την ΕΕ να προβεί μονομερώς σε έκδοση ευρωομολογιών μέσω του EFSF, με επικεφαλής τον κ. Klaus Regling που εργάστηκε και για το ΔΝΤ, ( Χμ , Χμ , Χμ ,) έρχεται στην ζώνη του ευρώ την στιγμή που αυτή μαστίζεται από μια πρωτοφανή κρίση. , όπου τα Ευρωπαϊκά κράτη και οι τράπεζες πρέπει να ανατρέψουν τα 800 δισεκατομμύρια του χρέους στην διάρκεια του 2011.
Ο Ιανουάριος θεωρείται ως βασικό μήνας κλειδί με πλειστηριασμό περίπου 80 δισ. ευρώ από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και σε τραπεζικών ομολόγων.

Το κόστος του δανεισμού των κυβερνήσεων έχει ωθηθεί σημαντικά υψηλότερα πρόσφατα, καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι η καταβολή των τόκων χρέους του τραπεζικού κλασματικού αποθεματικού θα εξωθήσει τελικά όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες σε μόνιμη οφειλή σε αποπληθωριστική κατάθλιψη και διαρκή φθίνουσα πορεία.
Η Κίνα έχει αρχίσει να αγοράζει κρατικά ομολόγα στην περιφερική ζώνη του ευρώ
( την Ελλάδα δε πέρυσι , την παρακαλούσαν σχεδόν , οι κινέζοι αγοραστές ομόλογων) για να παρατείνει τη ζωή του καταδικασμένου ευρώ και να αυξήσει την πολιτική επιρροή της πάνω από την Ευρώπη., στην ουσία ως ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ του ΔΝΤ , αν και αυτό το τελευταίο , επιμελώς δεν αναφέρεται πουθενά . Και είναι μια καινούργια εξέλιξη που τείνει να χαλαρώσει την πρακτική της ευραραβιας (αρθρα μας ΕΥΡΑΡΑΒΙΑ Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ) με την εισβολή στην Ευρώπη των κινεζικών μονάδων συναρμολόγησης προϊόντων των εργοστασίων της , ( βλέπε προς τα ιταλικά λιμάνια ) εκμεταλλευόμενοι το αφορολόγητο καθεστώς της διακίνησης προϊόντων εντος της ΕΕ .

Ανώνυμος είπε...

part 3
Ο οικονομολόγος της Βιέννης Franz Hörmann επεσήμανε σε συνέντευξη του στο Der Standard ("Οι τράπεζες δημιουργούν χρήματα από αέρα»),
Όμως η Κίνα που τυπώνει χρήματα χωρίς τη δημιουργία χρέους , διαθέτει ένα τεράστιο οικονομικό πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Είναι το σύστημα που δημιουργεί τα χρήματα και που έχει κάνει την Κίνα τόσο ευημερούσα, ενώ οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν υπερπληθωρισμό και αδυναμία να εξοφλήσουν τα γιγάντια τα χρέη τους το δε χρέος της ευρωζώνης μας φέρνει κατάθλιψη..
Φωτογραφία από διαδίκτυο

http://img.ibtimes.com/www/data/images/full/2010/11/25/53846-ecb-blanks-ireland-fears-to-keep-eyes-on-exit-path.jpg

Το 2011, η Ευρώπη θα αναγκαστεί τελικά να επιλέξει μεταξύ της ποινικής αντιμετώπισης των τραπεζών που έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση και για την κάλυψη των οποίων, θα πρέπει μόνιμα να απορροφά κεφάλαια από τις άλλες χώρες για να καλύψει έως και την χρεοκοπία τους αν τελικά δεν το κάνει ή να αντιμετωπίσει κοινωνικές αναταραχές σε μια πρωτοφανή κλίμακα, λόγω φορολογικών προϋπολογισμών λιτότητας.
Η εξυπηρέτηση του χρέους θα οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική κατάρρευση των κρατών της ευρωζώνης, καθώς τα χρήματα των φορολογουμένων και τα περιουσιακά τους στοιχεία θα πάνε στην καταβολή τόκων της μαύρης τρύπας του χρέους , που θα αναπτύσσεται και θα θεριεύει συνεχώς .
Πρέπει να ελπίζει κανείς ότι τελικά θα υπάρξει η πολιτική ηγεσία που θα υποχρεώσει τις τράπεζες να σταματήσουν να απαιτούν χρήματα για άχρηστα χαρτιά - χρέη , να χωρίσει εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες και να θέσει ορισμένες τράπεζες σε μια τακτική πτώχευσης.
Δεδομένου ότι οι οικονομίες χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία είναι πνιγμένες από τα βουνά του χρέους που δεν μπορούν ποτέ να επιστραφούν, μια αθέτηση της εξοφλήσεως πληρωμών των χρεών με αντάλλαγμα την έξοδο των χωρών αυτών από την ευρωζώνη , δεν μπορεί να αποκλεισθεί το 2011.

Εάν δεν ληφθούν μέτρα για τη διόρθωση της τρέχουσας πορείας, η ευρωζώνη θα ΒΥΘΙΣΘΕΙ στο τέλος του 2011 ακόμα πιο βαθιά στο χρέος, που ανήκει σε μεγάλο βαθμό στις τράπεζες και την Κίνα , ο δε λαός θα έχει απογυμνωθεί από τα περισσότερα από των δικαιωμάτων λογω της προδοσίας των πολιτικών κομμάτων .
Είναι δε και πολύ πιθανόν να εμπλακεί η ΕΕ σε διάφορους πολέμους εναντίον του Ισλάμ . (ως βαλβίδα εκτόνωσης ) όπως ανέφερε η διορισθείσα από την ΕΕ υπουργός Εξωτερικών της Catherine Ashton.

HEIL GAP (or mind the GAP)