Πρώτη η Νορβηγία, 12ες οι ΗΠΑ και 49η η Ελλάδα στις ευημερούσες χώρες
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=4047
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενσαρκώνουν πια το «παγκόσμιο όνειρο» μια και έχουν γλιστρήσει, χαμηλά, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια από την 10η στην 12η θέση, στον κατάλογο των «καλοζωισμένων» χωρών. Τρία σκανδιναβικά κράτη, η Νορβηγία, η Δανία και η Σουηδία κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις ευημερούντων χωρών, σύμφωνα με το Ινστιτούτο ερευνών κοινωνικής πολιτικής «Legatum», που ιδρύθηκε το 2006, από το Νεοζηλανδό δισεκατομμυριούχο Christopher Chandler.
Έχοντας πληγεί από το την ευρω-κρίση χρέους, 24 από τις 33 ευρωπαϊκές χώρες παρουσίασαν μείωση των οικονομικών τους αποδόσεων από το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ινστιτούτο. Στην κλίμακα ευημερίας, η Ελλάδα έχει σημειώσει την μεγαλύτερη πτώση, κατρακυλώντας 10 θέσεις, από το 2009 και ισορροπώντας στην 49η θέση. Η Ισπανία παραμένει στην 23η θέση.
Η έκθεση του ινστιτούτου Legatum, όπως επισημαίνει και το Bloomberg, δείχνει πως παρόλη την χειρότερη οικονομική κρίση, από την εποχή της μεγάλης ύφεσης του 1929, η παγκόσμια ευημερία σημείωσε αύξηση σε πολλές περιοχές τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κι αυτό παρά την αίσθηση μειωμένης ασφάλειας που έχει ενταθεί, λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και των φόβων που προκαλεί η αύξηση της εγκληματικότητας στη Λατινική Αμερική.
Η Νορβηγία και η Δανία, διατηρούν την πρωτοκαθεδρία που είχαν και στον περσυνό κατάλογο, με την Σουηδία να υπερτερεί ελάχιστα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, που διεκδικούν την Τρίτη θέση.
Ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Ελβετία και η Ιρλανδία συμπληρώνουν τις πρώτες δέκα χώρες στον κατάλογο ευημερίας. Η έκθεση του ινστιτούτου αναφέρει ότι η Ελβετία διατηρεί την καλύτερη οικονομία και διαθέτει το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης. Η Δανία είναι η πλέον απολαυστική χώρα για διαβίωση, στη Νέα Ζηλανδία υπάρχει το καλύτερο εκπαιδευτικόσύστημα ενώ η υγεία είναι καλύτερη στο Λουξεμβούργο και η Ισλανδία η ασφαλέστερη χώρα. Οι Καναδοί απολαμβάνουν τις καλύτερες προσωπικές ελευθερίες και οι Νορβηγοί διαθέτουν το μεγαλύτερο ασφαλιστικό κεφάλαιο.
Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει στην 13η θέση, μία πάνω από την Γερμανία. Και οι δύο αυτές χώρες θα έχουν ξεπεράσει σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου τις ΗΠΑ, το 2014.Στην Ασία, οι πρώτες τρεις ευημερούσες οικονομίες είναι του Χονγκ Κονγκ της Σιγκαπούρης και της Ταϊβάν.
Η Ελβετία, η Νορβηγία και η Σιγκαπούρη περιλαμβάνονται σε ειδικό κατάλογο λόγω των ικανοποιητικών τους αποτελεσμάτων στην οικονομική ανάπτυξη.
ΥΓ. Η Νορβηγία ήταν ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Εμπορικής Αγοράς (EFTA). Δύο δημοψηφίσματα που ακολούθησαν με το ερώτημα εισοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 1972 και 1994. είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου