21/11/12

Φιάσκο το Eurogroup. Ξεφτιλίστηκαν οι ευρωυπάλληλοι και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Αδιέξοδο στο Eurogroup. Έμειναν με τον καημό. Αχ δόση!
Ο «απογοητευμένος» Γιούνκερ είπε: «δεν ξέρω πότε θα πάρει η Ελλάδα τη δόση».
Στα σκουπιδοκάναλα ήξεραν και έλεγαν στα τρομοδελτία τωνοκτώ στους «σοβαρούς ακροατές» τους: Στις 4 Δεκεμβρίου. Ξεφτιλίστηκαν οι εγχώριοι ευρωυπάλληλοι και οι τραπεζοϋπάλληλοι.
Το λόμπι των σκληρών , Γερμανία, Φινλανδία και Ολλανδία, είπαν όχι στον Ομπάμα που θέλει διαγραφή χρεών «εδώ και τώρα». H Kριστίν όρισε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
Ο Ξεφτίλ Αντωνάκης ,δεν μπόρεσε να βάλει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής (Πέμπτη-Παρασκευή) το ελληνικό ζήτημα που παραπέμφθηκε για τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου. Αμήχανος μετά το φιάσκο, επειδή η πολιτική «δώστα όλα» περιήλθε αδιέξοδο, μίλησε για τεχνικές δυσκολίες, και έκανε μια δήλωση ικεσίας για τη σταθερότητα της ευρωζώνης. «Η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί. Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει. Από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας,αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης.Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση», είπε.
Η θέση του Ξεφτίλ Αντωνάκη πλέον είναι δραματική. Έγινε δικτατορίσκος για λίγο, με την έκδοση διαδοχικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και έχασε. Το ίδιο ισχύει και για τον Κουίσλινγκ Κάρολο που υπέγραψε τις Πράξεις.

Γνώμη μου είναι ότι με την de jure πτώχευση προ των πυλών ήρθε η ώρα της διακοπής των διαπραγματεύσεων, και του παγώματος της εξυπηρέτησης του χρέους προς τις χώρες τις ΕΕ και την ΕΚΤ.

Αλλά μην το περιμένετε από τους ευρωυπάλληλους Φώτη Κουρέλη , Ξεφτίλ Αντωνάκη, και τον Βαγγελάκη τον Σαλαιδό.


Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: